بولیوی و ایران همکاری‌های نفتی خود را از سر می‌گیرند

تهران- ایرنا- «فرانکلین مولینا» وزیر نفت و انرژی بولیوی و «مرتضی تفرشی» سفیر ایران در بولیوی توافق کردند که موضوع از سرگیری روابط دوجانبه در زمینه نفت و انرژی را به طور جدی در دستور کار قرار دهند.  

به گزارش جمعه ایرنا از نشریه ال دبر بولیوی، طبق اعلام دفتر وزارت نفت بولیوی، پس از این نشست، گفت وگوهایی برای تبادل نظر در زمینه همکاری‌های مشترک آتی، تقویت مناسبات و روابط برادرانه بین دو کشور صورت خواهد پذیرفت.

وزیر نفت و انرژی بولیوی خاطرنشان کرد: دو کشور این گفت وگوها را در راستای توافقات همکاری امضا شده از سال ۲۰۰۷ پی می گیرند که آن زمان توسط «کارلوس ویگاس» رئیس وقت شرکت میادین نفتی مالی بولیوی (YPFB) آغاز شده بود.

شرکت میادین نفتی مالی بولیوی (YPFB) و شرکت ملی نفت ایران (NIOC) در نظر دارند در آینده توافقات مهمی نیز در زمینه تبادل و انتقال دانش در زمینه فناوری و ظرفیت های دوجانبه صورت گیرد.

در اواخر سال ۲۰۲۰، بولیوی پس از حدود یکسال قطع روابط لاپاز- تهران در دوره دولت موقت خانم جنینه آنیس سناتور راستگرای افراطی، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند.

در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۹ (۲۸ مهرماه ۹۸) که در دور نخست «اوو مورالس» رئیس جمهوری پیشین بولیوی پیروز شد، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) واقع در واشنگتن، بعد از راه‌اندازی کودتا با دستاویز اتهام تقلب و تظاهرات اعتراض آمیز در بولیوی، مورالس را وادار به استعفا کرد و دولت موقت جنینه آنیس را بر سر کار آورد.

یک سال پس از کودتا در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۷ مهر ۱۳۹۹، «لوئیس آرسهِ» نامزد حزب سوسیالیست و از نزدیکان «اوو مورالس» با کسب اکثریت آرا پیروز انتخابات شد. اوو مورالس رئیس جمهوری سابق بولیوی نیز پس از ۱۸ ماه تبعید، از آرژانتین به کشور خود بازگشت و مجددا رهبری حزب به سوی سوسیالیسم را در دست گرفت.

«جنینه آنیس» رئیس جمهوری دولت موقت بولیوی به جرم حمایت از تروریسم و توطئه و هدایت کودتای ۲۰۱۹ در این کشور، تا زمان رسیدگی به پرونده اش، برای ۴ ماه به زندان افتاد.

به دنبال کودتای راست گرایان علیه اوو مورالس و انتقال قدرت به جنینه آنیس،  سناتور نژادپرست و رئیس‌جمهوری موقت این کشور، مناسبات میان بولیوی و کشورهای ایران، کوبا و ونزوئلا به شدت کمرنگ شد.

"روخیلیو مایتا" وزیر امور خارجه بولیوی نیز پیشتر با اعلام بازگشایی سفارت این کشور در ایران، از تمایل لاپاز برای احیای روابط با کشورهای ونزوئلا، مکزیک، کوبا، آرژانتین، نیکاراگوئه و ایران که در دوران دولت آنیس به سردی گراییده بود،  خبر داد.

در همین راستا، «رومینا پرز راموس» سفیر جدید بولیوی در ایران، ۵ اسفند ۱۳۹۹ رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کرد.

حدود یک ماه پیش نیز (۱۸ اردیبهشت) سفیر جمهوری اسلامی ایران در بولیوی و معاون رییس‌جمهوری این کشور بر تدوین یک برنامه همکاری تاکید کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha