۲۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۵:۵۲
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 84373020
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 لاوروف: حل بحران دیپلماتیک روسیه و آمریکا با گام‌های همزمان ممکن است

مسکو - ایرنا - سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که حل و فصل بحران دیپلماتیک بین روسیه و آمریکا با گام های همزمان و هماهنگ ممکن است.

به گزارش ایرنا، لاوروف روز جمعه در نشست مطبوعاتی مشترک با ولادیمیر مکی وزیر خارجه بلاروس خاطرنشان کرد که بازگشت سفرای روسیه و آمریکا به محل کار خود، شرایط برای آغاز حل و فصل مشکلات را که طرف آمریکایی با ضبط اموال دیپلماتیک روسیه و اخراج دیپلمات های روسی از آمریکا بوجود آورده است را فراهم می کند.

وی افزود: بازگشت آناتولی آنتونف و جان سالیوان سفیران روسیه و آمریکا به محل کار خود (در واشنگتن و مسکو) که روسای جمهوری روسیه و آمریکا در مورد آن به توافق رسیدند، اقدام مهم اما نمادین است.

وی در مورد اهمیت بازگشت سفیران روسیه و آمریکا اظهار داشت: زیرا که همواره حضور سفیران و نه معاونان آنها در پایتخت های محل کار امکان مذاکره سریعتر را فراهم می کند برای این که سفیران از روسای جمهور خود اختیارات دارند.  

لاوروف در مورد بحران دیپلماتیک در روابط روسیه و آمریکا یادآوری کرد: در سال ۲۰۱۶میلادی، آمریکا شش ملک دیپلماتیک روسیه را ضبط کرد و سپس دیپلمات های روسی را از این کشور اخراج کرد و مسکو نیز بطور متقابل پاسخ داد.  

وزیر خارجه روسیه یادآوری کرد که روسای جمهوری روسیه و آمریکا برای حل مسائل در روابط دیپلماتیک دو کشور توافق کردند اما این اقدام فقط در صورتی امکانپذیر است که گام های همزمان بیندیشیم تا مسائل مربوط به حضور روسیه در آمریکا و حضور دیپلماتیک آمریکا در روسیه را حل کند.  

پوتین روز چهارشنبه پس از دیدار با جو بایدن همتای آمریکایی خود در ژنو در نشستی مطبوعاتی با بیان اینکه روسیه و آمریکا در صدد یافتن راهکار برای مسائل موجود هستند، تصریح کرد: سفرای روسیه و آمریکا کار خود را از سر می گیرند.

ماه مارس بود که رئیس کاخ سفید همتای روسی خود را "قاتل" خواند. پاسخ به این توهین آمریکایی،  فراخوان آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در ایالات متحده بود. او تا امروز در مسکو باقی مانده است و البته روسیه نیز سفیر آمریکا را مجبور کرد این کشور را ترک کند.

روابط آمریکا و روسیه طی سالهای اخیر دوره  سختی را پشت سر می گذراند. در مارس ۲۰۱۴(اسفند۱۳۹۳) بود که به بهانه بحران داخلی اوکراین در دولت باراک اوباما روابط دو طرف تیره شد.

دونالد ترامپ، که در انتخابات ریاست جمهوری در ۸ نوامبر ۲۰۱۶(مهر ۱۳۹۵) پیروز شد، بارها  برای بازگشت به گفت و گوها اظهار تمایل کرده بود با این حال در عمل، واشنگتن به خط مقابله خود ادامه داد و از ابزارهای اقتصادی، نظامی - سیاسی، تبلیغاتی و سایر ابزارها علیه روسیه استفاده کرد و صدها شهروند و شخصیت حقوقی روسیه را تحت محدودیت های مختلف قرار داد و دهها بسته تحریمی علیه مسکو اعمال کرد.

آخرین حرکت تحریمی واشنگتن علیه مسکو همین ماه پیش بوده است که آمریکا ۱۰ دیپلمات روس را اخراج و بسته جدید تحریمی در مورد این کشور وضع کرد و البته و در پاسخ روسیه نیز ۲۰ دیپلمات آمریکایی را اخراج کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha