انتخاب ایرانی در لایو اینستاگرامی

تهران- ایرنا- همزمان با انتخابات ۱۴۰۰، صندوق های آرای به لایو اینستاگرامی کشیده شد و شور و حال انتخاب ایرانی در دنیای مجازی سوژه کاربران شد.

دهه هشتادی ها امسال برای اولین بار در انتخابات شرکت کردند و این انتخاب را در لایو اینستاگرامی به اشتراک گذاشتند. انتخاباتی که در صفحه لایو اینستاگرامی صدا کرد و جلوه هایی از بلوغ سیاسی، مشارکت سیاسی و اجتماعی تهرانی ها را به نمایش گذاشت.

تصاویری از مساجد و مکان های اخذ آرای که در آن چهار صندوق به رنگ های سبز، آبی، قرمز و قهوه ای وجود دارد هر کدام از این صندوق ها به نام های سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایر، دومین میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری و نخستین میاندوره‌ای مجلس شورای اسلامی یازدهم است.

حضور دختران و پسران جوانی که در صفحه های اجتماعی شان صف های طولانی شعبه های اخذ رای را نشان می دهند و دوستانشان را برای شرکت در این حماسه تاریخی دعوت می کنند.

انتخابات از دریچه دوربین های کوچک گوشی های موبایل در فضای مجازی دست به دست می چرخد و جوانان با نشان دادن حضورشان در مکان های اخذ رای این تصاویر را برای جهانیان به یادگار می گذارند.

امروز جلوه هایی از شبکه‌های مجازی برای نمایش حضور و مشارکت مردمی و ایجاد شور انتخاباتی مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

فضای مجازی در قرق انتخاباتی قرار گرفت از عکس های یادگاری با صندوق های رای تا تصاویری از مهر انتخاباتی بر روی شناسنامه ها که جلوه گر شد.

انتخاب ایرانی در لایو اینستاگرامی

شور انتخاباتی رای اولی ها

علیرضا قاسمی که امسال برای اولین بار با حضور در مسجد ابوذر برای شرکت در انتخابات حضور پیدا کرده است لحظه به لحظه از فرایند انتخابات در صفحه اینستاگرامش لایو می گذارد.

او به خبرنگار ایرنا می گوید: از روزهای قبل از انتخابات با دوستانم هماهنگ کرده بودیم تا هر کدام در یکی از مساجد شهر رای مان به صندوق انداخته و فیلم یا عکسش را به اشتراک بگذاریم.

این جوان دهه هشتادی ادامه می دهد: با همین تصاویری که از فرایند رای در فضای مجازی منتشر کردم چندین تن از آشنایان و دوستانم را به انتخابات دعوت کردم.

زهرا احمدی که ۲۰ سال سن دارد در مسجد الهادی واقع در خیابان مجیدیه تلفن همراهش را به دست دوستش داده است تا از لحظه انداختن رای برای صفحه اینستاگرامش فیلم بگیرد.

او به خبرنگار ایرنا می گوید: اینکه امسال توانستم در کنار خانواده ام در آینده شهر و کشورم سرنوشت ساز باشم؛ حال و هوایی قشنگ و تکرار نشدنی دارم و شناسنامه‌ام برای نخستین بار مهر خورد.

مهرداد محمدی که حدود ۱۸ سال سن داشت و با پدرش در حال سلفی گرفتن و لایو گذاشتن بود به خبرنگار ایرنا می گوید: من دوست داشتم که رای بدهم چون احساس می کردم بزرگ شده ام و می توانم در سرنوشت شهر و حتی کشورم تاثیرگذار باشم از این رو چند روز قبل از انتخابات از پدر و مادرم در خصوص نامزدها پرس و جو کردم.

او اضافه می کند: از اینکه امروز به این بلوغ سیاسی رسیده ام و همراه پدرم در این انتخابات شرکت کردم؛ خوشحالم و این تجربه ای خوب برایم بود.

محمدی ادامه می دهد: برخلاف نظر خانواده ام در فضای مجازی، صفحه های مختلفی بود که با تبلیغات و انتشار تصاویری درصدد کمرنگ نشان دادن انتخابات بودند که با پدرم وقتی در مسجد ابوذر منطقه ۱۴ حضور پیدا کردم، متوجه شدم که این مسائل صحت ندارد.

حضور رای اولی ها در هیاهوی انتخابات آن هم از دریچه لایو اینستاگرامی از زیباترین جلوه های انتخاباتی ۱۴۰۰ بود که دنیای واقعی را به دنیای مجازی گره زده اند و اینگونه حماسه شان را به تصویر می کشند.

امسال در استان تهران ۹ میلیون و ۸۱۵ هزار و ۷۷ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد واجد شرایط، ۱۹۰ هزار و ۹۷۹ نفر رای اولی هستند که سهم قابل توجهی از مشارکت سیاسی و اجتماعی را به خود اختصاص داده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha