کرونا مانع مشارکت ایرانیان در انتخابات ریاست جمهوری نشد

تهران-ایرنا- سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، زیر سایه سنگین ویروس کرونا از صبح امروز جمعه ۲۸ خردادماه آغاز شد و در حالی تا ساعاتی دیگر به پایان می‌رسد که ایرانیان ویروس کرونا و گرمای هوا را مانعی برای شرکت در بزرگترین مسوولیت اجتماعی خود ندیدند و برگی زرین در تاریخ ایران رقم زدند.

به گزارش خبرنگاران ایرنا، ‌ سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری از ساعت هفت صبح امروز (جمعه- بیست‌وهشتم خردادماه) در حالی آغاز شد که سایه ویروس کرونا بر سلامتی رأی دهندگان سنگینی می‌کرد؛ با این وجود، آحاد مختلف مردم خود را به صندوق های رأی رساندند تا به رسالت اجتماعی و سیاسی خود عمل کنند. مساجد و حسینیه‌ها از شعب پرمخاطب انتخابات ریاست جمهوری هستند و در ساعات پایانی رای گیری مردم همچنان در شعب حضور دارند

خبرنگاران میدانی ایرنا که در شعب رأی گیری حضور دارند، مشاهدات عینی خود را از حضور پرشور مردم تهران پای صندوق های رأی توصیف می‌کنند.

کرونا مانع مشارکت ایرانیان در انتخابات ریاست جمهوری نشد

افزایش ۲ برابری تعداد رأی‌ها

مسجد لولاگر معمولا از شعب پرجمعیت در انتخابات ادوار گذشته ریاست جمهوری بود و امروز هم بر اساس مشاهدات عینی خبرنگار ایرنا، عنوان یکی از شلوغ ترین شعب را به خود اختصاص داده است. رای دهندگان و عوامل اخذ رای با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پای صندوق‌های رای حضور دارند و آمار مشارکت رأی دهندگان نسبت به ساعات اولیه رأی گیری در مسجد لولاگر افزایش یافته است.

افزایش حضور مردم در ساعات پایانی رأی گیری

به گزارش ایرنا، همزمان با مساعد شدن شرایط آب و هوا، بر میزان رأی دهندگان نیز افزوده شده است. گرچه در ساعت های اولیه عصر، حضور مردم چندان چشمگیر نبود اما با کاهش دمای هوا تعداد بیشتری از مردم برای شرکت در انتخابات در مسجدالنبی حضور یافته اند.

درخواست تعرفه مازاد در برخی شعب

بر اساس گزارش‌ها، مسوول انتخابات شعبه حسینیه ارشاد در ساعات نزدیک به غروب از اتمام تعرفه‌های رأی گیری در این حوزه خبر داد. استقبال مردم در حسینیه ارشاد تهران چشمگیرتر به نظر می‌رسد به طوری که خیابان‌های منتهی به شریعتی متاثر از این شرایط، بار سنگین ترافیکی دارند. این شعبه دارای چهار صندوق انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و شورای شهر و در مجموع ۱۶ صندوق با ۱۶ هزار تعرفه است. برخی از مردم هم که برای رأی دادن مردد هستند از حاضران در حسینیه ارشاد مشورت می‌گیرند.

همزمان با تاریک شدن هوا و پخش نوای اذان از مساجد محل رأی گیری، مردمی که در صف رأی دادن هستند خود را برای اقامه نماز به شبستان مساجد رساندند. عده ای از نمازگزاران بعد از اقامه نماز به صف رأی دهندگان پیوستند. افزایش شمار شهروندان در شعبه به اندازه ای است که یکی از مسوولان حاضر در محل رأی گیری، شرایط را بی نظیر توصیف کند.

با وجود اینکه به ساعات پایانی رأی گیری نزدیک می شویم اما باز هم از گوشه و کنار شهر خبر از اتمام تعرفه‌ها به گوش می رسد. در این زمینه با درخواست مسوولان حوزه انتخابیه مسجدالجواد (ع)، یک صندوق سیار اخذ رای به این حوزه اضافه شد. با افزایش جمعیت رای دهندگان در صف اخذ رای حوزه انتخاباتی مسجدالجواد (ع)، مسوولان این حوزه درخواست صندوق سیار کردند که با این درخواست موافقت شد.

کرونا مانع مشارکت ایرانیان در انتخابات ریاست جمهوری نشد

استقبال سالمندان از انتخابات

سالمندان هم با وجود اینکه ویروس کرونا برای شرایط جسمی شان خطرآفرین است، گاه به تنهایی یا همراه با اطرافیان، خود را به صندوق‌های رأی رسانده اند و البته شعبه‌های اخذ رأی هم به خاطر شرایط برخی از این سالمندان با آنها همکاری می کنند تا شرایط راحت تری برای رأی دادن داشته باشند.

در کنار سالمندان، حضور کودکان با ماسک جالب توجه است و برخی از خانواده‌ها بر این باورند فرزندشان از سنین کودکی با معنای مشارکت و مسوولیت اجتماعی آشنا می شوند؛ در بسیاری از شعبات اخذ رأی نیز، کودکان تعرفه های رأی را با کمک والدین شان به صندوق ها می اندازند و این لحظه گاه از سوی عکاسان یا خانواده های کودکان ثبت می شود.

از سوی دیگر برخی افراد کم توان و حتی نابینا هم با کمک همراهان شان در صف های رأی گیری ایستاده اند تا به نامزد مورد نظر خود رأی بدهند. بر اساس مشاهدات عینی خبرنگاران ایرنا، برخی از مساجد از مردمی که به شوق رأی دادن آمده اند، تکمیل و ادامه این صف ها در پیاده رو و خیابان ها تشکیل شده است.

رأی گیری در صحن مساجد

مسجد حضرت امیر(ع) نیز یکی از شعبه‌های رأی گیری است که رای دهندگان حضور پررنگی در آن دارند. بر اساس مشاهدات عینی، ۲ صف مردان و زنان در ۲ طبقه مسجد تشکیل شد و رأی گیری به دلیل شیوع ویروس کرونا در فضای باز مسجد در حال انجام است. این در حالی است که تعدادی از مردم هم آمده اند و نظاره گر رأی دادن سایر هم‌وطنان خود هستند و گاهی با دوربین تلفن همراه خود فیلم یا عکسی ثبت می کنند.

حضور چشمگیر بانوان در تعیین سرنوشت‌شان

در مسجد ابوذر تهران به نظر می رسد بانوان تعداد بیشتری نسبت به مردان دارند و برای سرنوشت خودشان تصمیم گرفته‌اند. حضور بانوان به قدری پرشور شده است ۲ صف برای آنها در نظر گرفته شد و بعد از اتمام نماز، بر جمعیت رأی دهندگان افزوده شد.

کرونا مانع مشارکت ایرانیان در انتخابات ریاست جمهوری نشد

مشورت خانوادگی برای رأی دادن

بر اساس مشاهدات خبرنگار ایرنا از حسینیه جماران، برخی همراه با خانواده خود روی زمین نشسته اند و در مورد نامزدهای مورد نظر باهم مشورت می کنند. حسینیه جماران به روال دوره‌های قبل امروز جمعه شاهد حضور تعداد زیادی از چهره‌های سیاسی برای رأی گیری بود.

به گزارش ایرنا، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، نخستین میان‌دوره‌ای و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی (۶ حوزه انتخابیه تهران، تفرش، کبودرآهنگ، گچساران، آستانه اشرفیه و میانه) و دومین میان‌دوره‌ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری (۴ حوزه تهران، قم، خراسان رضوی و مازندران) روز جمعه ۲۸ خرداد ماه در حال برگزاری است.  

طبق اعلام ستاد انتخابات کشور شمار افراد واجد شرایط در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر است که از این تعداد، یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی هستند.  

زمان آغاز فرایند انتخابات از ساعت ۷ صبح جمعه آغاز شده و تا ساعت ۲۴ ادامه خواهد داشت و امکان تمدید ساعت اخذ رای تا ساعت ۲ بامداد شنبه وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha