به گزارش ایرنا،گزارش های منتشر شده از نبرد سنگین بین ارتش و افراد گروه طالبان در بیش از ۸۰ شهرستان این کشور و وارد آمدن تلفات سنگین به دو طرف درگیری حکایت دارد.
وزارت دفاع افغانستان نیز در تازهترین گزارش خود از وضعیت نبردهای جاری میان شورشیان طالبان و نیروهای دولتی از کشته شدن ۲۵۸ نفر از طالبان و زخمی شدن ۱۵۶ شورشی دیگر طی بیست و چهار ساعت گذشته خبر داده است؛ ادعایی که مسئولان طالبان آنرا رد کردهاند.
آتش زدن و چپاول خانهها در پاتو
تازهترین گزارشها حاکی است که شدت درگیریها در ولسوالی (شهرستان) پاتو در ولایت دایکندی روز جمعه افزایش یافت و همین مسئله سبب آوارگی صدها خانواده ساکن در این منطقه شد.
خبرگزاری افق به نقل از محمد محقق؛ مشاور ارشد رئیس جمهوری افغانستان در امور سیاسی و امنیتی اعلام کرد که نبردها در ولسوالی پاتوی داینکندی شدت گرفته و طالبان مشغول «آتش زدن و غارت» منازل مردم هستند.
این مقام دولتی همچنین خواستار آن شد که حکومت برای بازپسگیری کنترل این بخش از خاک افغانستان که طالبان در برخی نقاط مرزی آن فعالیت دارد، به سرعت وارد عمل شود.
منابع محلی میگویند که ولسوالی پاتو از یک هفته پیش در معرض حملات شدید جنگجویان طالبان قرار داشت و اینک که شورشان بر آن مسلط شدهاند اقدام به چپاول و آتشزدن خانهها و خرمنهای مردم میکنند.
نبرد در شهرستان های دیگر
نبرد در دیگر نقاط افغانستان نیز به شدت ادامه دارد و بر اساس آخرین گزارشها ولسوالی کلیدی گرشک در ولایت هلمند روز جمعه میان نیروهای دولتی و طالبان دست به دست شد.
برخی منابع همچنین از سقوط یک پاسگاه ارتش در مرکز میدان وردک و نیز یک پایگاه نظامیان در ولسوالی قلعه کاه فراه به دست طالبان خبر داده و تاکید کردهاند که در جریان این نبردها هشت نیروی دولتی کشته شدهاند.
ولایت هلمند از مناطقی است که طی روزهای گذشته نبردهای سنگینی در آن جریان داشته و آنطور که برخی رسانههای محلی نوشتهاند «چند روز میشود که در میان دود و آتش جنگ میسوزد.»
ولایت بغلان نیز از دیگر مناطق پر تنش است. دولت افغانستان اعلام کرده که نیروهای امنیتی خود را از ولسوالی دهنه غوری واقع در این ولایت خارج کرده است.
در بیانیه دولت آمده است که این نیروها به جای مناسبتری منتقل شده و از آنها برای پاکسازی والسوالی دهنه غوری به شکلی بهتر و موثرتر استفاده خواهد شد.
شورای ولایتی فاریاب نیز اعلام کرده که در جریان حمله طالبان به شیرین تگاب، شمار زیادی از خودروها و تجهیزات نظامی به دست نیروهای شورشی افتاده است.
در حالی که برخی مقامهای دولتی شکستهای اخیر در برابر حملات طالبان را نوعی عقبنشینی تاکتیکی توصیف کردهاند، شبهنظامیان اسلامگرا این فتوحات را ناشی از برتری نظامی دانسته و مدعی شدهاند که طی یک ماه گذشته دست کم بر ۴۰ ولسوالی مسلط شدهاند.
این تحولات همزمان با آخرین مراحل خروج نیروهای نظامی آمریکا و دیگر نظامیان خارجیِ عضو هیئت مامور ناتو در افغانستان از این کشور صورت میگیرد.
«نادرسعیدی» عضو شورای استانی جوزجان در شمال افغانستان اعلام کرد که دیروز شهرستان شیرین تگاب در این استان پس از نبرد سنگین به تصرف طالبان در آمد و بیش از ۳۰۰ نیروی دولتی در این شهرستان به اسارت طالبان در آمده است.
سعیدی گفته است که طالبان از این شهرستان تجهیزات سنگین و نیمه سنگین نظامی را بدست آورده اند که از جمله ده ها تانک هاموی می باشد.
اما دفتر مطبوعاتی لشکر ۲۰۹ شاهین در شمال افغانستان بدون هیچ گونه اظهار نظر در باره سقوط شهرستان شیرین تگاب بدست طالبان گفته است که ۱۱۰ عضو گروه طالبان در نبردهای شرین تگاب کشته و یا زخمی شده اند.
طی دو هفته ی اخیر، شهرستانهای قیصار و المار فاریا نیز به دست طالبان سقوط کرده بود.
شهرستان دهنه غوری در استان بغلان افغانستان نیز پس از یک درگیری نفس گیر بدست طالبان سقوط کرده است و نیروهای افغان مدعی شده اند که تلفات سنگین در این نبرد به طالبان وارد شده است.
اما در استان گرشک استان هلمند نیروهای ارتش موفق شدند که کنترل این شهرستان را از طالبان بگیرند «فواد امان»، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به رسانه ها گفت که شهرستان گرشک هلمند بگونه کامل از وجود طالبان پاکسازی شده است.
درگیری بین نیروهای افغان و افراد طالبان در شهرستان «بهارک» استان تخار ادامه دارد و گروه طالبان در شهرستان «پاتو» در استان دایکندی نیز یک منطقه را به «سرتگاب» از نیروهای دولتی گفته اند و جنگ در این شهرستان هم ادامه دارد.
از استان هرات در غرب افغانستان نیز گزارش شده است که نیروهای دولتی موفق شده اند که محاصره یک هفته ای شهرستان «اوبه» را شکسته و ۴۹ زخمی نیروهای ارتش را که در آن شهرستان گیر مانده بودند به مرکز هرات برای درمان منتقل کنند.
دولت افغانستان طی هفته گذشته بصورت واضح از همدستی تعدادی از مردم و بزرگان اقدام در سقوط شهرستان ها خبر داد و اضافه کرد به نیروهای دولتی دستور داده شده که این افراد را بازداشت کنند.
در پی همین دستور استاندار نورستان در شرق افغانستان اعلام کرد که ۳۸ تن افرادی را که سقوط شهرستان «میان دوآب» بدست طالبان نقش داشتند، دستگیر کرده اند.
تشدید جنگ در افغانستان در حالی جریان دارد که رسانه های افغانستان از سفر هیات شش نفری دولت به دوحه برای گفت وگو با طالبان خبر داده اند.
رسانه های افغانستان نوشته اند که عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی، محمدیونس قانونی معاون سابق رئیس جمهوری و عضو حزب جمعیت اسلامی، حامد کرزی رئیس جمهوری سابق، محمدکریم خلیلی رئیس سابق شورای عالی صلح و رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان، بابرفرهمند معاون شورای عالی مصالحه ملی و محمداکرم خپلواک بزودی عازم دوحه می شوند.
نظر شما