به گزارش ایرنا، بر اساس این ارزیابی که امروز شنبه به روز رسانی شد از مجموع هشت شهرستان خراسان شمالی، رنگ کرونایی پنج شهرستان زرد است.
هم اکنون شهرستان های بجنورد، شیروان و اسفراین در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند و همچنین شهرهای مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه، فاروج و جاجرم نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
رنگ زرد در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنای خطر متوسط محسوب می شود. مناطقی که بیشتر از بین چهار تا ۶ نفر از میان هر یکصد هزار نفر بیمار کووید ۱۹ بستری به صورت روزانه داشته باشند با وضعیت زرد تعریف می شوند.
رنگ نارنجی به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است. آمار روزانه بستری بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت آن منطقه را در وضعیت نارنجی تعریف می کند.
بر این اساس، هماکنون شهرهای پرجمعیت استان از لحاظ مقابله با ویروس کرونا در مرز قرمز شدن قرار گرفته اند و این در حالی است که استان همانند سایر نقاط کشور هفته شلوغی را بدلیل تبلیغات انتخابات ۱۴۰۰ سپری کرد و این بیم می رود که باری دیگر مردم استان موجی دیگر از کرونا را تجربه کنند.
۱۱ فوتی در هفته گذشته
بنا به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی؛ اگرچه آمار بیماران کووید ۱۹ و فوتی نسبت به هفته های گذشته تا یک سوم کاهش یافته، ولی همچنان تست ۳۰ تا ۴۰ درصد از افراد مشکوک مثبت کرونا است و این موضوع حاکی از آن است که چرخش ویروس بین افراد با همان شدت سابق ادامه دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان در این رابطه گفت که در هفته گذشته به طور میانگین ۴۱ نفر بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری شدن و با اعلام نتایج قطعی آزمایش های انجام شده در شبانه روز گذشته سه نفر از بیماران مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داد.
دکتر هاشمی افزود: با بستری ۵۰ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، اکنون ۲۲۷ بیمار با علایم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
وی گفت: اکنون متاسفانه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک، نسبت به چند ماه گذشته کاهش یافته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با تاکید بر زدن ماسک و دوری از تجمعات افزود: میزان تست های مثبت استان کاهش یافته و در حال حاضر ۳۲ درصد تعداد تست ها مثبت گزارش می شوند.
براساس آمار رسمی، استان خراسان شمالی از اسفندماه ۹۸ وارد همه گیری ویروس کرونا شد و از فرودین ماه سال جاری نیز با روند افزایشی آمار بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان ها وارد فاز چهارم این بیماری شد، به طوری که هم اکنون حدود ۵۰ درصد از تخت های بیمارستانی ویژه بیماران کووید ۱۹ در اشغال این بیماران قرار دارد و از ابتدای شروع ویروس کرونا تاکنون بیش از یکهزار و ۲۰۰ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان جان خود را از دست داده اند.
نظر شما