گشت گل‌محمدی به حفظ اراضی ملی کمک می‌کند

زنجان- ایرنا - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایجرود گفت: هدف‌گذاری اصلی کشت گل‌محمدی، حفظ اراضی ملی، به ‌صورت دیم، بدون آبیاری و سازگار با کم آبی با توجه به بارندگی‌های بومی منطقه است.

مجید محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا از برداشت گل محمدی به میزان ۵۰۰ کیلوگرم در روستای چسب خبر داد و گفت: کشت گل محمدی از سه سال قبل، به صورت  پایلوت با کاشت ۲هزار و ۷۰۰ نهال گل محمدی در ۱۰ هکتار از اراضی ملی روستای چسب بخش حلب از توابع شهرستان ایجرود، کلید خورده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایجرود، اجرای طرح کشت گل‌محمدی برای کمک به معیشت روستائیان را، تنها بخشی از اهداف طرح عنوان کرد و افزود: محصول گل‌محمدی در حال حاضر برای مصرف خود روستائیان بوده و سود حاصل از فروش بخشی از آن برای کمک به معیشت آنها است.

 این مسئول، قیمت ترفروشی و خشک‌فروشی گل‌محمدی در منطقه را به ترتیب ۵۰ هزار تومان و ۱۸۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بخشی از محصول برداشتی از روستای چسب ترفروشی شده است.

گل‌محمدی فقط در ۲ سال اول، آبیاری می‌شود

وی هدف‌گذاری اصلی کشت این محصول را حفظ اراضی ملی و به ‌صورت دیم، بدون آبیاری و سازگار با کم آبی با توجه به بارندگی‌های بومی منطقه، برشمرد و تصریح کرد: از آنجایی که گل‌محمدی مقاوم در برابر کم آبی است، اساس کشت آن در اراضی دیم است و از این رو زیر آن چاله کنی، فیلترگذاری و عایق‌کاری با نایلون انجام شده تا در فصل‌های خشک و  تابستان، از ذخیره آبی فصول بارندگی، استفاده شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایجرود، گفت: به منظور تثبیت نهال و جلوگیری از وارد شدن استرس آبی، سازگاری با شرایط منطقه و رشد نهال‌ها، گل محمدی فقط در ۲ سال اول، آبیاری می شود. 

وی همچنین به برخی دیگر از دلایل انتخاب این منطقه برای کشت گل‌محمدی اشاره کرد و افزود: با بازدید از سایر شهرها و استفاده از تجربیات و داشته های آنها، مشخص شد کیفیت اراضی این منطقه بهتر است و از این رو، مکان‌یابی آن به گونه ای انتخاب شد که نتایج مثبتی از جهات گوناگون داشته باشد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایجرود، با تاکید بر اینکه در کشت این محصول حتی جهت شیب هم مهم است، اظهار داشت: چون دامنه هایی که رو به جنوب است و در معرض تابش مستقیم آفتاب هستند، میزان تبخیر بالاتری دارند که به گیاه فشار وارد می شود ولی ما جهت را طوری انتخاب کردیم که تقریبا مایل باشد و با نور مستقیم برخورد نکند.

وی نزدیکی محل کشت گل محمدی به روستا و سهولت رفت و آمد به منظور سرکشی و نگهداری، توسعه فضای سبز و ایجاد چشم انداز زیبا برای روستا را از دیگر مزایای انتخاب محل کشت گل‌محمدی عنوان کرد.

 مشارکت جوانان و مساعدت اهالی در موفقیت طرح نقش مهمی داشت

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایجرود، با تاکید بر اینکه اگر این طرح موفقیتی داشته به خاطر مشارکت جوانان و نیز مساعدت اهالی روستا بوده است، گفت: مشارکت داوطلبانه در اجرای طرح و نیز جلوگیری از ورود دام و مراقبت در برابر آتش‌سوزی های احتمالی از سوی اهالی روستا، در به ثمر رسیدن طرح نقش موثر داشته است.

وی افزایش درآمد بهره‌برداران، تغییر الگوی کشت منطقه و تشکیل تعاونی‌های منطقه‌ای و بومی را از جمله فوائد اجرای طرح کشت گل‌محمدی عنوان کرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha