گفتگو با بایدن برای دوره پس از خروج نظامیان

نیویورک- ایرنا- جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در حالی که بیش از نیمی از نیروهایش را از افغانستان خارج کرده، قرار است روز جمعه با اشرف غنی رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان در کاخ سفید دیدار و گفت و گو کند.

به گزارش ایرنا، آمریکا در هفتم اکتبر ۲۰۰۱ برابر با ۱۵ مهرماه ۱۳۸۰ به بهانه جنگ با تروریسم به افغانستان و در پی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر به افغانستان حمله و گروه طالبان را سرنگون کرد اما به حضور نظامی خود در این کشور ادامه داد تا اینکه جو بایدن رئیس جمهوری جدید این کشور در آوریل گذشته گفت که تقریبا دو هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی تا ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) و ۷ هزار نیروی ناتو از این کشور خارج می شوند.

دولت بایدن خطوط کلی طرح خروج نیروهای نظامی از افغانستان را ترسیم کرده  اما موفق به حل برخی از جزییات آن هنوز نشده است.
بایدن در اجلاس ناتو که اخیرا در آن شرکت کرده است بارها نحوه تقویت دولت افغانستان بعد از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور را زیر سوال برد اما از ارائه جزییاتی درباره حفظ زیرساخت های اساسی همچون سفارتخانه ها و هواپیماها و اعمال دوباره مقررات خشن از سوی طالبان علیه زنان و دختران خودداری کرد.

تارنمای خبری هیل به نقل از مقام های ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نوشته است که این مقامات تاکید دارند اگر لازم باشد عملیات هایی را از خارج از افغانستان انجام خواهند داد اما جزئیات پشتیبانی از چنین عملیاتی از جمله در زمینه محل استقرار نیروها را ارائه نداده اند.

 رهبران ناتو در نشست دوشنبه گذشته خود در بروکسل از تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان حمایت کردند.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز یکشنبه با انتشار بیانیه ای با اعلام سفر مقامات بلندپایه افغانستان به آمریکا و دیدار با جو بایدن اعلام کرد  کشورش خود را به حمایت از مردم افغانستان از جمله زنان، دختران و اقلیت ها  از طریق راه حل های  دیپلماتیک ، اقتصادی و انسانی متعهد می داند.

کاخ سفید تصریح کرد ایالات متحده با دولت افغانستان کار خواهد کرد تا اطمینان یابد افغانستان هرگز به پناهگاهی امن برای گروه های تروریستی که تهدیدی علیه ایالات متحده نیز خواهند بود، تبدیل نشود.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، ایالات متحده به حمایت کامل از روند صلح در حال انجام، ادامه می دهد و همه طرف ها در افغانستان را به مشارکت معنادار در مذاکرات برای پایان دادن به درگیری ها تشویق می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha