به گزارش ایرنا، سید ابراهیم امینی که روز سه شنبه در سیصد و چهارمین جلسه شورا، و در غیاب محسن هاشمی ریاست شورای شهر را برعهده داشت از ناهماهنگی برای شروع جلسه امروز پوزش خواست.
وی در ادامه ولادت امام رضا علیه السلام را به عنوان امامی که در ایران افتخار میزبانی شان را داریم، تبریک گفت.
امینی با اشاره به نتیجه انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران گفت: ضمن تبریک به راه یافتگان دوره ششم شورای شهر و با آرزوی توفیق برای آنها امیدواریم با تلاش خودشان بتوانند مطالبات شهروندان تهران را پاسخگو باشند.
وی اظهار داشت: کارهای خوبی در شورای پنجم ازجمله شفافیت، مبارزه با تعارض منافع حفاظت از باغات و جلوگیری از شهر فروشی انجام شد که امیدوارم شورای ششم این مسائل را مد نظر قرار داده و مسیری که پیشبینی شده را ادامه دهد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین از کارکنان شهرداری تهران و مجموعه مدیریت شهری خواست برای اینکه شهروندان تهرانی با آرامش و بدور از مشکلات زندگی کنند تا شروع شورای ششم همچنان با قدرت و تلاش به کار خود ادامه دهند.
امینی تاکید کرد: همه بدانیم که اگر چند صباحی در جایی مسئولیتی داریم، آن هم مسئولیتی که با رای شهروندان است، ما مستاجر هستیم و بعد از مدتی باید جایی را که متصدی آن هستیم به مالک اصلی آن یعنی مردم واگذار کنیم.
وی ادامه داد: این مردم هستند که تشخیص می دهند در هر دوره چه کسانی در این جایگاه حضور یابند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آمار کسانی که در انتخابات شرکت نکردند، گفت: دوستداران نظام، تجزیه و تحلیل کنند که سیاست نظام به گونهای باشد که روز به روز شاهد شکاف بیشتر بین شهروندان و متصدیان امور و نظام نباشیم.
وی با بیان اینکه تلاش کنند اگر فاصله ایجاد شده است این فاصله کمتر شود، عنوان کرد: در برخی کلان شهرها از جمله کرج، اراک و همدان آرای باطله مقام اول را داشت که باید به این موضوع به عنوان زنگ خطر توجه شود.
وی همچنین سالروز شهادت شهید مصطفی چمران را گرامی داشت.
الویری به کاهش حقوق مدیران و کارکنان مرکز مطالعات شهرداری تهران تذکر داد
«مرتضی الویری» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه به کاهش حقوق کارکنان و مدیران مرکز مطالعات شهرداری تهران تذکر داد و گفت: در حقیقت تذکر من به استنباط شهرداری از مصوبه شورای شهر است.
وی افزود: شورای شهر وقتی طی مصوبه ای معاونت ها را ادغام و اصلاحاتی در ساختار شهرداری انجام داد، تصویب کرد که مرکز مطالعات به جای این که مستقیم زیر نظر شهردار باشد زیر نظر معاونت برنامهریزی کار کند اما آنچه اتفاق افتاد کاهش حقوق و دریافتی های مدیران و کارکنان مرکز بود.
وی با بیان اینکه این کاهش مصوبه شورای شهر نبوده و ممکن است این موضوع به پای شورای شهر نوشته شود، اظهار داشت: در مصوبه شورای شهر فقط مشخص شده است که این مرکز باید زیر نظر معاونت برنامهریزی باشد اما برای کاهش حقوق کارکنان هیچ موضوع اعلام نشده است.
وی، خواستار بازنگری در این موضوع شد.
اعضای شورا استفساریه شهردار را تصویب کردند
اعضای شورای شهر تهران ، بررسی ۲فوریت استفساریه شهردار تهران در خصوص مصوبه «نظام نامه انتخاب حسابرس و حسابرسی از شهرداری تهران، سازمانها، شرکتها و مؤسسات وابسته و تابعه» را در دستور کار قرار دادند.
«حامد مظاهریان» معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری در این خصوص توضیح داد که یک مسئله فوری در رابطه با مسائل شهرداری ایجاد شده و دیوان محاسبات هرازگاهی مکاتباتی میکند و تقاضای ورود به مسائل مالی شهرداری را دارد.
وی افزود: این در حالی است که ما نهادهای نظارتی و بالاسری خود را داریم.
مظاهریان با بیان اینکه، این مکاتبات وضعیت نامناسبی را ایجاد کرده است، گفت: فوریت این لایحه به دلیل این است که در حال حاضر درخواست هایی از دیوان محاسبات رسیده است.
«مرتضی الویری» رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز عنوان کرد: این موضوع در کمیسیون برنامه و بودجه مطرح نشده است لذا ضرورتی برای بررسی آن به صورت ۲ فوریت وجود ندارد.
وی خواستار بررسی لایحه به صورت یک فوریت تبدیل شد و در نهایت اعضای شورا با ۱۶ رای، یک فوریت این لایحه را تصویب کردند.
نامگذاری کوچه ای به نام یک جانباخته حادثه هواپیمای اوکراینی
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی و تصویب مصوبه شصت و سومین صورت جلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران را در دستور کار قرار دادند.
«محمد جواد حق شناس» رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با اشاره به مصوبه کمیسیون نامگذاری ایستگاه مترو در خط ۷ مترو و خروجی بیمارستان امام، گفت: بنا بر درخواست جامعه پزشکی، وزارت بهداشت و کارکنان این مجموعه به پاس بزرگداشت مدافعان سلامت، خروجی خط ۷ در ایستگاه مترو بیمارستان امام خمینی به نام مدافعان سلامت نامگذاری و با موافقت رییس شورا، تابلوی این ایستگاه نیز تغییر کرد.
حق شناس با اشاره به درخواست ارتش از کمیسیون نامگذاری شورا هم گفت: پیشنهاد بعدی نیز مربوط به ستاد ارتش برای بزرگداشت یکی از چهرههای سرشناس دوران جنگ تحمیلی، سرلشکر محمد سلیمی در چهارراه قصر است.
وی عنوان کرد: نام جنگلبان نیز که با موافقت شورا در شهرک قائم نامگذاری شد، به همان نام قائم بازگردانده شد.
وی گفت با بررسی میلانی عضو دیگر شورا، قرار شد تا حوزه مجاور دریاچه چیتگر یعنی خیابان کاشان، به نام جنگلبان تعیین شود.
رییس کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران افزود: کوچه بهمن شرقی که محل زندگی یکی از جانباختگان حادثه هواپیمای اوکراینی است نیز هاشمی ،پیشنهاد کرد که به نام سرکار خانم «شادی جمشیدی» نامگذاری شود.
وی ادامه داد: خانواده مرحومه جمشیدی درخواست کردند که نمیخواهند نام این کوچه انحصاری جمشیدی باشد و درخواست نامگذاری کوچه به نام «شادی» داشتند که یادآور شادی و خوشحالی باشد.
وی با بیان اینکه اعضای کمیسیون نامگذاری، تغییر ۱۲ معبر را به نام شهیدان تصویب کردند، گفت: در منطقه ۱۰ گلبن به نام جمشید حسن بابایی، بامدادان به نام ایرج بیان موحد، حبیب الهی به نام محمد حسین قندچی در منطقه یک ، بن بست اول به نام محمد زارع در منطقه ۲، کوچه حقیقت به نام شهید اسماعیل تراب در منطقه ۱۹، تغییر نام یافت .
وی ادامه داد: همچنین و بر اساس مصوبه کمیسیون، اندیشه ششم به نام شهید محمد هاشمی در منطقه ۷، اندیشه هشتم به نام شهید یدالله بایندر، اندیشه یکم به نام شهید جوان گنجه ای، اندیشه دهم به نام شهید حسین علی صداورین ، اندیشه سوم به نام شهید دریاقلی سورانی، اندیشه پنجم به نام شهید مصیب ملک محمدی، اندیشه هفتم به نام شهید عبدالله شهریاری و اندیشه دوم به نام شهید غلامعلی بایندور نامگذاری شد.
نامگذاری معابری در تهران به نام خسرو شکیبایی و محمد نوری
جق شناس هم چنین گفت: براساس مصوبه کمیسیون کوچه مرجان واقع در خیابان نمازی به نام استاد علی مرادخانی (استاد خوشنویسی) ،خیابان شب تاب واقع در بلوار قیطریه به نام استاد علی اکبر صادقی (استاد نقاشی)، بوستان بهارستان واقع در بلوار آبادان به نام استاد محمد علی شیرازی (شاعر)، بوستان سپیدار واقع در خیابان شهید اجاره دار به نام استاد محمد نوری (خواننده)، خیابان ماه واقع در خیابان ولیعصر به نام استاد خسرو شکیبایی و خیابان دوم تختی واقع در خیابان ولیعصر به نام استاد حسین گلاب نامگذاری شد
اعضای شورای اسلامی پس از استماع مصوبات کمیسیون نامگذاری، با ۱۵ رای این پیشنهادات را تصویب کردند.
نظری به عدم صدور قبض جرائم پروندههای شهرسازی تذکر داد
حجت نظری عضو شورای شهر تهران، گفت: متاسفانه شهرداری تهران تاکنون قبض جریمه برخی از پروندههای شهرسازی را که در ماههای قبل تعیین تکلیف شده، صادر نکرده است.
وی افزود: این اقدام برخلاف اخلاق و قانون بوده و بههیچوجه جای دفاع ندارد.
نظری ادامه داد: مدیران شهرداری تهران قطعا در جریان هستند که این اقدام این شائبه را ایجاد میکند که شهرداری تهران قصد دارد تا با این تاخیر در صدور قبوض، جرائم را با نرخ جدید که از ابتدای تیرماه اعمال میشود محاسبه و دریافت کند.
وی با بیان اینکه این اقدام اخلاقی و قانونی نیست و حتما باید جلوی آن گرفته شود، گفت: چرا باید کسی که تکلیف پروندهاش پیش از این تاریخ روشن شده است، کارش معطل گذاشته شود تا بعد از یکم تیرماه ۲۳درصد مازاد جریمه بپردازد؟
وی افزود: هفته گذشته پیرو درخواست یکی از شهروندان که به دفترم مراجعه کرده بود، با شهرداری منطقه یک نامهنگاری کردم اما متاسفانه شهردار منطقه بر تخلفش اصرار کرد.
نظری عنوان کرد: بهنظر میرسد شهرداری با این کار خلاف قانون خواسته کسری بودجه خود را جبران کند که البته از شهردار تهران انتظار میرود بهجای دست در جیب مردم کردن، از راه های مشروع به کسب درآمد اقدام کند.
رای موافق شورا به تجمیع وجوه درآمدی شهرداری در حساب متمرکز
یک فوریت لایحه شهردار تهران درخصوص «تایید حساب تمرکز وجوه درآمدی - سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری - سازمان زیباسازی شهر تهران - سازمان پایانه ها و پارک سوارها - سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران - سازمان حمل و نقل و ترافیک - شرکت برج میلاد» مورد بررسی اعضای شورا قرار گرفت و به تصویب رسید.
یک فوریت لایحه، بدون مخالف و موافق به رای گذاشته شد و با ۱۴ رای موافق به تصویب رسید.
نائب رئیس شورا: عملکرد مدیریت شهری پنجم با توجه به مشکلات موجود ممتاز بوده است
نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: مدیریت شهری در دوره پنجم با توجه به مشکلات اقتصادی و مشکلاتی نظیر شیوع کرونا و تحریم ها عملکرد ممتازی داشته است و ما توانستیم در این دوره ریل گذاری های خوبی انجام دهیم که در دوره های بعد منجر به استیفای حقوق شهروندان خواهد شد.
سید ابراهیم امینی در حاشیه نشست شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران افزود: تعداد آرای باطله در انتخابات شوراها نشان دهنده ی شکاف بین مردم و متصدیان امور است و باید این شکاف کاهش یابد.
وی یادآورشد: شورای پنجم از اول شهریور سال ۹۶ شروع به کار کرد ولی قانون اصلاحیه شوراها و انتخاب شهرداران که تصویب شد پیش بینی کرد از ۱۴ مرداد هر دوره شروع به کار کند لذا طبق این قانون ۱۳ مرداد ماه پایان دوره پنجم است.
امینی اظهارداشت: دل نگرانی بحث آرای باطله است که در برخی کلانشهر ها اول بود و در تهران آرای باطله بیشتر از رای چندین نفر لیست منتخب بود در حالی که در دوره پنجم نفر اول لیست نزدیک ۲ میلیون رای آورد و اختلاف آرای بین نفر اول این دوره با دوره ششم بیانگر شکاف بین مردم و متصدیان است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: معتقدم باید تلاش کنیم که این شکاف بین مردم و متصدیان امور کمتر شود، مردم اگر دل نگرانی دارند این دلنگرانی برطرف شود تا در دوره های آینده شاهد حضور پر شورتر مردم باشیم تا به هیچ بهانه ای با صندوق رای قهر نکنند.
وی در ادامه و در پاسخ به این سوال که شورای پنجم را چگونه تحویل منتخبان ششم خواهند داد، خاطرنشان کرد: من فکر می کنم ریل گذاری های بسیار خوبی انجام شده و با مشکلاتی که از نظر منابع مالی با آن مواجه بودیم و این مشکلات در تاریخ بلدیه بی سابقه بوده نظیر کرونا و تحریم و نیز سیاست هایی که شورای پنجم داشت مانند شهر نفروشی و لغو مصوبه برج باغ به کاهش درآمد شهرداری منتهی می شد ولی تلاش هایی شد که جلوی شهر فروشی گرفته شود.
امینی ادامه داد: بحث شفافیت و پیش بینی سامانه هایی برای اینکه قراداد ها و کارهای شهرداری در دسترس عموم باشد، توجه به روح و روان شهر و اینکه صرفا به جنبه فیزیکی شهر توجه نکنیم، توجه به نیاز محلات و محله محوری و اینکه تلاش کنیم رفاه محلات تامین باشد از جمله ریل گذاری های دوره پنجم بوده است که ادامه این راه منجر به استیفای حقوق شهروندان می شود.
وی در ادامه و در خصوص عملکرد دوره پنجم گفت: من فکر می کنم اعضای شورای شهر با تمام توان تلاش و کار کردند و نمره بسیار بالایی هم می گیرند و من به شخصه حداقل نمره ۱۷ به عملکرد اعضا می دهم چرا که ما نگذاشتیم با وجود مشکلات فراوان کوچکترین مشکلی در اداره شهر پیش بیاید و این کار ممتازی بود.
نظر شما