۷۵ درصد مراتع همدان کاربرد زیست محیطی دارد

همدان- ایرنا- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ۷۵ درصد از مراتع استان در زمینه زیست محیطی نظیر تولید پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش آبی و بادی خاک و ۲۵ درصد به منظور تولید علوفه برای دام ها کاربرد دارد.

عباس قبادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پوشش گیاهی همانند سدهای کوچک در مراتع عمل کرده و علاوه بر تغذیه آب های زیرزمینی از فرسایش آبی و بادی خاک جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن از دیگر کارکردهای پوشش گیاهی مراتع است و افزایش پوشش گیاهی این اراضی در شهرهای صنعتی کاهش آلودگی هوا را به همراه دارد.

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: در راستای جهش سازمانی، طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در قالب طرح‌های مرتعداری امسال در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

قبادی افزود: ۸۲۲ هزار هکتار از اراضی این استان را مراتع تشکیل می دهد که برای افزون بر ۶۰۰ هزار هکتار معادل حدود ۷۰ درصد مراتع طرح مرتعداری در این استان تهیه شده است.

وی گفت: همچنین امسال در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی، یک هزار و۵۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت این قبیل گیاهان اختصاص داده شده است.

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: یک هزار و ۶۵۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است که از این میزان بیش از ۳۵۰ گونه خاصیت دارویی و خوراکی دارند. 

قبادی افزود: استان همدان با توجه به شرایط آب و هوایی، مستعد توسعه و کشت انواع مختلف گیاهان دارویی و صنعتی از جمله بابونه، گلرنگ، آویشن، موسیر، ختمی، گل گاو زبان و مفراح است.

وی اظهار داشت: توسعه کشت این گیاهان افزون بر رونق اقتصادی برای بهره برداران محلی و مردم، نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی استان همدان دارد.

استان همدان دارای ۹۰۵ هزار هکتار اراضی ملی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha