سد لاستیکی فرح‌آباد ساری به بهره‌برداری رسید

ساری - ایرنا - سد لاستیکی « فرح آباد » شهرستان ساری به عنوان چهارمین سد لاستیکی در استان مازندران عصر امروز چهارشنبه همسو با اجرای پویش هرهفته الف_ب_ایران با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نیرو و حضور میدانی استاندار مازندران به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا ، سد لاستیکی فرح آباد با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی بر روی بخش انتهایی رودخانه تجن پیش از وارد شدن به دریای خزر ساخته شده است.

بر اساس اعلام شرکت آب منطقه ای مازندران ، با بهره برداری از این سد آب مورد نیاز یکهزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی ۱۳ روستای منطقه تامین شده است.

سد لاستیکی فرح آباد ساری قابلیت تنظیم ۵.۵ میلیون متر مکعب آب را دارد و قادر است زمینه اشتغال ۲ هزار و ۴۰۰ نفر را در بخش کشاورزی و گردشگری فراهم کند.

این سد لاستیکی همچنین از تداخل آب شیرین رودخانه با آب شور دریا در فصول کم آبی جلوگیری می کند و ظرفیت باز چرخانی آب کشاورزی را نیز دارد.

ساخت سد فرح آباد ۱۰ سال پیش با پیش بینی اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی شروع شده بود ولی به علت تاخیر در تخصیص اعتبار ، هزینه ساخت آن افزایش یافت .

تکمیل سدهای لاستیکی به عنوان یکی از اولویت های بخش آب مازندران در دولت دوازدهم مورد توجه ویژه قرار گرفت و در همین چارچوب در سفر مرداد ماه سال گذشته معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه به استان اعتبارات مورد نیاز برای آنها تامین شد. در نتیجه توجه بودجه ای دولت به تکمیل اینگونه سد بود که ۲۴ فروردین ماه سال جاری سد لاستیکی لاریم در جویبار به بهره برداری رسید و امروز هم نوبت به سد فرح آباد رسید.

دکتر محمدباقر نوبخت در سفر خود ۱۴۵ میلیارد تومان اعتبار ویژه برای طرح‌های آب‌رسانی مازندران اختصاص داده بود که ۲۵ میلیارد تومان آن برای تکمیل چهار سد لاستیکی در دست از جمله سد فرح آباد ساری بود.

طبق اعلام شرکت آب منطقه ای مازندران ، در حال حاضر ساخت  ۶ سد لاستیکی جدید در این استان در دست مطالعه قرار دارد.

سدهای لاستیکی علاوه بر تامین آب بخش کشاورزی ،  در بازچرخانی پساب کشاورزی در انتهای رودخانه های استان که به دریا وصل می شوند ، نقش مهمی دارند.

سدهای لاستیکی همچنین دارای کارکرد گردشگری هستند و بر همین اساس هم برای سد فرح آباد طرح گردشگری و تفریحی تعریف شده که آماده واگذاری به سرمایه گذاران است.

استان مازندران دارای ۲ سد بزرگ شهید رجایی در ساری و البرز در سوادکوه و ۶ سد کوچک با ظرفیت ذخیره ۳۵۰ میلیون مترمکعب است.

۲۰ درصد از آب کشاورزی استان مازندران از طریق سدها و آب بندان ها و بقیه از آب‌های سطحی و زیر زمینی تأمین می‌شود.
مازندران ۴۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول از آنها برداشت می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha