اقتصاد نیمه جان آمریکا در عصر پساکرونا

تهران – ایرنا – پس از گذشت نزدیک به دو سال از شیوع همه گیری ویروس کرونا در آمریکا، باوجود کاهش روند این بیماری و برداشته شدن محدودیت های اجتماعی، تحلیلگران بر این باورند که بازگشت اقتصاد نیمه جان آمریکا به وضعیت عادی به این زودی های میسر نخواهد شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان در این باره گزارش داد: اقتصاد آمریکا سال گذشته وضعیت ویرانگری را به علت شیوع ویروس کرونا دراین کشور تجربه کرد و اکنون بازگشت به «وضعیت عادی» را غیر ممکن می نماید.

شاخص اقتصادی آمریکا که سی ان ان در گزارش خود به آن می پردازد شامل، وضعیت اعتباری مصرف کنندگان، افزایش بیکاری، میزان اشتغال، توان مسافرت شهروندان است.

سی ان ان درباره تحلیل خود از وضعیت نیمه جان اقتصادی پسا کرونایی آمریکا می نویسد: در حقیقت شیوع ویروس کونا طوری بنیان های اقتصادی  در آمریکا را درهم نوردیده است که وضعیت اقتصادی به حالت عادی قبل باز نمی گردد.

هراس از بازگشت به محل کار

این رسانه تصویری آمریکایی یکی از تغییر شیوه کار در آمریکا را ادامه دورکاری توسط افراد شاغل دراین کشور عنوان می کند و می نویسد: با وجود دستور بازگشت شاغلان به محل کار، آنها همچنان در بیم ابتلا به این ویروس بر سرکار خود حاضر نشده و بر دورکاری اصرار می ورزند.

اقتصاد نیمه جان آمریکا در عصر پساکرونا

سی ان ان افزود: در ماه میلادی گذشته تنها ۴ میلیون نفر به این علت  مشاغل خود را ترک کردند و ا کنون یافتن افراد مجرب و دوره دیده نیز مشکلی در اقتصاد آمریکا به شمار می رود؛ وزارت خزانه داری آمریکا نیز دراین باره گزارشی منتشر کرده که اکنون پرداخت به شهروندان آمریکایی که دیپلم دارند بیش  از شهروندانی است که دارای مدرک دانشگاهی هستند.

لغو سفرهای کاری

از دیگر تاثیرات پسا کرونایی بر اقتصاد نیمه جان آمریکا، لغو سفرهای کاری از سوی مدیران شرکت های آمریکایی است، چراکه در دوران کرونا همگی به جلسات مجازی روی آوردند و اکنون انجام سفرهای کاری برای انجام چنین جلساتی را لازم ندانسته و تاثیر غیر مستقیم بر صنعت هوانوردی این کشور دارد.

سی ان ان  می نویسد: تحلیلگران موسسه اعتبارسنجی «مودی» (Moody) نیز باور ندارند که سفرهای کاری در دوران پسا کرونا به سطح قبل از این همه گیری بازگردد.

دو برابر شدن دریافت حقوق بیکاری 

این رسانه خبری آمریکایی در باره وضعیت نابهنجار اقتصادی آمریکا در ادامه می نویسد: هم اکنون  درخواست ها برای دریافت حقوق دوران بیکاری به علت شیوع ویروس کرونا در آمریکا نه تنها ادامه دارد بلکه این درخواست ها نسبت به قبل دو برابر شده که فشاری است بر بودجه اقتصادی آمریکا.

افزایش قیمت ها

سی ان ان درادامه وضعیت  اقتصاد نیمه جان پسا کرونایی آمریکا افزود: شهروندان آمریکایی با افزایش رو به رشد قیمت ها مواجه اند، بطوریکه در ماه مه گذشته  بهای بلیط هواپیماها برای سفرهای داخلی به میزان هفت درصد و مواد پروتئینی همچون گوشت ۲.۳ درصد افزایش نشان داد.

اقتصاد نیمه جان آمریکا در عصر پساکرونا

افزایش بی سابقه بهای مسکن طی دو دهه اخیر در آمریکا

سی ان ان در بخش دیگری از این گزارش به نقل از  نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد  بهای مسکن در آمریکا در ماه مه گذشته رکورد بی سابقه ای نسبت به سال ۱۹۹۹میلادی از خود برجای گذاشت.

وال استریت ژورنال در گزارش خود نوشت: قیمت متوسط خانه های موجود در آمریکا در ماه مه گذشته برای نخستین بار به ۳۵۰هزار دلار رسید، افزایش ۲۴ درصدی نسبت به سال گذشته، بهای مسکن در آمریکا سال به سال افزایش یافته و که این میزان نسبت به سال ۱۹۹۹میلادی بی سابقه بوده است.

اقتصاد نیمه جان آمریکا در عصر پساکرونا

بدهی شرکت های آمریکایی نیمی از تولید ناخالص داخلی؛ ۱۱تریلیون دلار

وال استریت ژورنال در گزارش ۲۵ خرداد درباره وخامت اقتصادی آمریکا گزارش داده بود: میزان بدهی شرکت های غیر انتفاعی آمریکا در سال گذشته به یک تریلیون و ۷۰۰ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۶۰۰ میلیار دلار افزایش  نشان می داد.

وال استریت ژورنال می نویسد بنابر اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، اکنون میزان بدهی شرکت های آمریکایی تا ماه مارس ۲۰۲۱ درمجموع به رقم ۱۱ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار رسید، این میزان نصف اقتصاد آمریکا یعنی نصف تولید ناخالص داخلی آمریکا است.

تولید ناخالص داخلی آمریکا هم اکنون ۲۲تریلیون و ۶۸۰ میلیارد دلار است.

**۱۳۰۲**

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha