دیدار معاون وزیر راه ایران با وزیر عراقی درباره خط آهن شلمچه-بصره

بغداد - ایرنا - جلسه بررسی درباره پیشبرد راه آهن «شلمچه-بصره» امروز (چهارشنبه) در وزارت حمل و نقل عراق با حضور «امیر محمود غفاری» معاون وزیر راه و شهرسازی ایران و «ناصر حسین بندر» وزیر حمل و نقل عراق، «موسی علیزاده طباطبائی» کاردار سفارت ایران در بغداد و هیات‌های همراه برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این نشست، صورتجلسه توافقات انجام شده درباره اجرایی شدن و پیشبرد پروژه راه آهن شلمچه-بصره به امضای دو طرف رسید.
همچنین پیام «محمد اسلامی» وزیر راه جمهوری اسلامی ایران تسلیم طرف عراقی شد.
نخستین بار در سال ۹۰ ایران و عراق برای احداث این خط آهن، تفاهم نامه‌ای امضا کردند که اجرایی نشد؛ در سال ۹۳ بار دیگر تفاهم نامه احداث راه آهن شلمچه-بصره میان تهران و بغداد به امضا رسید.
طبق این تفاهم‌نامه‌ها ایران متعهد به طراحی و ساخت یک پل بر روی «اروند رود» و طرف عراقی موظف به احداث ۳۲ کیلومتر خط آهن از مرز شلمچه تا ایستگاه راه‌آهن بصره در خاک عراق شد.
همه ۳۲ کیلومتر مذکور در خاک عراق قرار دارد؛ ۹۰۰ متر نیز عرض رودخانه «بمهن شیر» است که ایران قول ساخت پل بر روی آن را داده است. با این حال این پروژه بعد از ده سال، همچنان با بدقولی طرف عراقی روی زمین مانده بود.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در نیمه دوم اسفند ماه سال گذشته در سفری که به بغداد و بصره داشت، علاوه بر دیدار با ناصر حسین بندر وزیر حمل‌ونقل جمهوری عراق، توانست با «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر این کشور هم ملاقات کرده و رایزنی‌ها در خصوص این خط آهن را تقویت کند.
اهمیت خط آهن شلمچه- بصره از آن جهت است که خط آهن عراق از بصره تا کربلا متصل است و می‌تواند به عنوان خط مسافرت ریلی زائران ایرانی مورد استقبال قرار گیرد و نیز از سمت شرق عراق به اردن و شمال شرق به سوریه متصل می‌شود و می‌تواند زمینه دسترسی ایران به بازارهای سوریه را هم فراهم کند.
اواخر اردیبهشت ماه سال جاری، «محمود غفاری» معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی ایران خبر داد که عملیات احداث این محور ریلی به طول ۳۵ کیلومتر با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیون یورو به زودی وارد مرحله اجرا می‌شود.
غفاری در جلسه مشترک بررسی و آغاز عملیات اجرایی و تکمیل محور شلمچه – بصره با حضور نمایندگان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل، شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: به زودی تمام مشکلات و ابهامات موجود در خصوص اجرایی کردن مصوبه هیات وزیران و تامین مالی این طرح برطرف خواهد شد.
وی با اشاره اینکه احداث این محور نقش مهمی در ایجاد تعامل منطقه‌ای، زیارتی و جابه‌جایی مسافر و کالا بین دو کشور همسایه خواهد داشت، افزود: امیدواریم به یاری خداوند حداکثر ظرف یک ماه آینده شاهد کلنگ‌زنی این پروژه مهم و زیرساختی باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha