رفع قانون انحصار تاسیس داروخانه‌ به ارایه خدمات بهتر کمک می کند

یزد- ایرنا- نماینده شهرستان های یزد، اشکذر و بخش ندوشن میبد در مجلس شورای اسلامی گفت: لغو قانون انحصار تاسیس داروخانه‌ها نه تنها در جذب مشتری و کسب درآمد بیشتر، بلکه ارایه خدمات بهتر و با کیفیت تر ، همراه با رفتار مناسب نسبت به جذب مردم برای تامین نیازهای درمانی آنها کمک می کند.

به گزارش روزجمعه روابط عمومی دفتر این نماینده مجلس، محمدصالح جوکار درباره اقدام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رفع انحصار مجوز تاسیس داروخانه‌ها افزود: در هرکسب و کاری که انحصار به وجود آید، رانت و کاهش کیفیت خدمات ارایه شده به مردم را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در جلساتی قول همکاری نسبت به رفع انحصار تاسیس داروخانه‌ها را متقبل شد که در بخشنامه اخیری که ابلاغ کرد انحصار در تاسیس داروخانه‌ها چه از لحاظ جمعیتی و چه از نظر محدوده فاصله مکانی از داروخانه دایر را حذف کرد که اقدام مفیدی است.

این نماینده مردم استان یزد در مجلس یازدهم تصریح کرد: عمده افراد به دلیل تعارض منافع با این موضوع مخالف هستند و نباید این امر در تصمیم‌گیری حکمرانان تاثیرگذار باشد و هدف را باید ارایه خدمات مناسب‌تر و با کیفیت‌تر به مردم و رفع انحصار و اشتغال‌زایی درنظر گرفت.

به گفته جوکار رفع انحصار در این مورد، اقدام بسیار خوبی است که علاوه بر مجلس، رییس جمهوری منتخب به جد در قوه قضاییه دنبال می‌کرد و کسب وکارها باید آزاد و بدون انحصار باشد و تحت یک فضای رقابتی بدون رانت باشد تا همه افراد جامعه به یک میزان از امکانات برخوردار باشند و بتوانند کسب و کارخود را راه بیندازند.

نماینده یزد ، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس یازدهم خواستار لغو انحصار در تاسیس داروخانه‌ها شد و افزود: قوانین انحصاری در تاسیس این واحدهای کسب و کار که در آیین‌نامه جدید برداشته شد  یقینا از نظر جذب مشتری، افزایش درآمد، بهبود خدمات و رفتار مناسب با مشتری موثر است.

رفع قانون انحصار تاسیس داروخانه‌ به ارایه خدمات بهتر کمک می کند

جوکار ادامه داد: درحال حاضر فارغ‌التحصیلان زیادی در رشته داروسازی هستند که طبق آیین نامه قبلی مجوز برای تاسیس داروخانه به آن‌ها داده نمی‌شد که با تغییری که در آیین نامه جدید صورت گرفت در اشتغال این افراد تاثیر بسزایی دارد.

نماینده یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به آسان شدن دسترسی به داروخانه با لغو انحصار هم گفت: برای هر محصولی اگر انحصار وجود داشته باشد مردم چاره‌ای ندارند جز اینکه از بنگاه انحصاری با هر قیمت یا کیفیتی خرید کنند، چرا که انتخاب دیگری ندارند، ولی وقتی تعداد داروخانه‌ها افزایش یابد، مردم قدرت انتخاب بیشتری داشته و بیشتر به داروخانه‌ای مراجعه می‌کنند که هم اقلام دارویی خود را درآنجا فراهم و هم کیفیت خدمات بهتری به آن‌ها ارایه کند.

جوکار در واکنش به نگرانی مخالفان آیین نامه جدید تاسیس داروخانه‌ها درباره کاهش حاشیه سود داروخانه‌ها تاکید کرد: افرادی پس از مراجعه به داروخانه‌ها و تهیه اقلام دارویی مورد نیاز خود، ممکن است برخی محصولات دیگر را از داروخانه تهیه کنند که این موجب درآمدزایی داروخانه‌ها می‌‍شود، بازار سیاه خرید و فروش مجوزها خلاف این موضوع را ثابت می‌کند.

استان یزد با ۱۰ شهرستان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند و از مجموع جمعیت استات ۹ هزار نفر عشایر هستند که عمدتا در شهرستان های ابرکوه و خاتم بسر می برند.

بر اساس مطالب منتشره در رسانه ها به نقل از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی یزد هم اکنون با توجه به جمعیت استان بیش از ۲۰۰ داروخانه  در استان یزد در حوزه شهری و روستاهای پرجمعیت دایر است که به گفته آنها این تعداد با توجه به پراکندگی جمعیت زیاد است.

همچنین چهارم خردادماه جاری مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه مصرف بی‌رویه دارو در ایران بسیار بالاست، گفت: ایران با جمعیت حدود ۸۳ میلیون نفر به اندازه کشور ۱.۵ میلیارد نفری چین مصرف دارو دارد و روابط ناسالم در بازار دارویی کشور زیاد است.

محمد مهدی ناصحی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایران از نظر مصرف دارو جزو سه کشور اول دنیاست و بسیاری از پزشکان بدون ملاحظه بیش از اندازه استاندارد دارو تجویز می کنند و بازار قاچاق دارو نیز در ایران بسیار گسترده است.

وی گفت: تعداد اقلام دارویی در نسخه پزشکان به طور متوسط نباید از ۲.۳ قلم بیشتر باشد. ممکن است به صورت موردی در حدود پنج درصد نسخه های یک پزشک، تعداد پنج قلم دارو هم نوشته شود اما نباید میزان نسخه های پر داروی پزشکان از یک حد استاندارد بیشتر شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: مساله بسیار مهم دیگر قاچاق دارو از شبکه دارویی کشور است. در سیستم دارویی در موارد بسیار زیادی داروهای گرانقیمت به خصوص داروهای بیماران خاص از جمله هموفیلی ها به بیماران با نرخ دولتی و دفترچه فروخته می شود اما همان دارو دوباره به چرخه دارویی کشور بر می گردد و بار دیگر با نرخ گران و آزاد به فرد دیگری فروخته می شود.

وی درباره میزان قاچاق دارو و خروج دارو به بازار آزاد هم گفت: آمار دقیق نداریم اما میزان داروهایی که از این طریق از داروخانه ها خارج شده و دوباره در سیستم دارویی کشور به قیمت آزاد خرید و فروش می شود بسیار زیاد است و روابط ناسالم همچنان به میزان زیادی در بازار دارویی کشور وجود دارد.

 ناصحی افزود: تنها راه کنترل این بازار اجرای کامل طرح نسخه نویسی الکترونیک است. داروهای گرانقیمت و بیماران خاص در این سیستم بهتر کنترل می شود و امکان قاچاق آنها کم می شود.

وی گفت: در سیستم نسخه نویسی الکترونیکی هر دارو یک کد خاص دارد و با فروش آن، کد آن دارو در سیستم باطل می شود و دیگر هیچ داروخانه ای نمی تواند آن دارو را بفروشد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: هم اکنون حدود ۹۴ درصد داروخانه های کشور به سیستم نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک مجهز است. درصد بالایی از مطب ها نیز این سیستم را  دارند. حدودهزار و ۲۰۰  مطبی که در ماه های اخیر با این سازمان قرارداد بستند نیز ملزم شدند که برای همه مراجعان حتما نسخه الکترونیک صادر کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha