به گزارش ایرنا در اطلاعیه نوشته شد: به دلیل شیوع مجدد ویروس کرونا در چند روز اخیر و افزایش نگرانی از ورود به پیک پنجم بیماری در صورت تداوم روند افزایش فعلی، با توجه به اعلام وضعیت قرمز شهرستان یزد، و هشدار نارنجی در بیشتر شهرستان ها و شکنندگی وضع موجود در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی موارد ابتلا و بستری رو به افزایش خواهد بود.
همچنین ضمن هشدار به آحاد مردم برای پرهیز از تجمع و سفرهای گروهی، به تمامی فرمانداران، بخشداران و رییسان شبکه های بهداشت و درمان و بیمارستان ها اعلام آماده باش و در مرکز استان شرایط وضعیت قرمز و هشدار جدی ویژه مناطق قرمز اعلام می شود.
در اطلاعیه تصریح شدکه در صورت تداوم روند فعلی محدودیت های جدید و جدی برابر مصوبه ستاد ملی و استانی اعلام و ابلاغ می شود و ضمن قدردانی از همراهی مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی، از آحاد مردم میخواهیم در این مرحله نیز یاریگر قهرمانان جبهه سلامت استان باشند.
اطلاعیه یادشده می افزاید: در صورت عادی انگاری شرایط و کمرنگ شدن رعایت پروتکلها، بیم آن میرود دچار موج جدید شویم که کنترل آن در شرایط فعلی بسیار سخت و پرهزینه است.
همچنین از مردم خواسته شد در استفاده از ماسک، پرهیز از تجمع و جمع های خانوادگی و مهمانی ها، پرهیز از سفر و مخصوصاً سفرهای گروهی و حفظ فاصله گذاری، اهتمام لازم را داشته و همچنان بر عهد خود در شکست کامل این ویروس پایبند باشند.
همچنین سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به ۲ برابر شدن تعداد مراجعه کنندگان به کلینیک های تنفسی اعلام کرد که مرکز این استان نیز به دلیل افزایش تعداد بیماران بستری و سرپایی از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفت.
به گزارش روز جمعه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر سید ابراهیم سلمانی افزود: به دلیل بیتوجهی برخی شهروندان به رعایت شیوه نامه های بهداشتی ،رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی به میزان ۲ متر تعدادی از شهرهای کشور از جمله شهرستان یزد از رنگ بندی نارنجی به قرمز تغییر وضعیت پیدا کرد و با تغییر رنگ با شرایط شکننده ای نیز روبروست.
هم اکنون حدود ۶۰درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان یزد در این شهرستان و ۴۰ درصد دیگر در ۹ شهرستان زندگی می کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار کرد: شهرستان های اردکان و بهاباد در وضعیت زرد کرونایی و هشت شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی قرار دارد.
سلمانی تصریح کرد: با توجه به اینکه ستاد ملی کرونا قبلاً نسبت به رنگبندی شهرها محدودیت هایی را تعریف کرده،بود با تغییر رنگ شهرستان ها محدودیت های جدید هم اعمال می شود.
به گفته وی هماکنون ۳۲۷ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۷۰ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه به آنها خدمات درمانی ارایه می شود.
سلمانی افزود: در شبانه روز گذشته از ۹۰۳ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به ویروس کرونا در مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۴۹۴ نفر مبتلای قطعی به بیماری کووید ۱۹ در مناطق مختلف استان شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد، ۴۶ نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند و ۴۴۸ نفر در منزل هم دوره نقاهت خود را طی میکنند و در شبانه روز گذشته، سه نفر هم بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما