به گزارش روز شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از تارنمای خبری ساینس، این دستگاه متشکل از دو بخش است. بخش اول یک حسگر الکترونیکی دوکاناله در یک تراشه و بخش دوم دستگاه یک پردازشگر شبیه به USB است که حسگر به آن متصل میشود.
تراشه این دستگاه حاوی آنزیمهای DNA است که قادرند با پروتئینهای تولید شده توسط باکتریها واکنش دهند. این دستگاه با دریافت نمونه خون، ادرار و بزاق اطلاعاتی را تولید میکند که توسط یک نرم افزار در مدتی کمتر از یک ساعت تجزیه و تحلیل شده و نتایج آن توسط گوشی به نمایش در میآید.
محققان دانشگاه مک مستر در کانادا در آزمایش های اولیه توانستند باکتری خطرناک E. coli را با موفقیت در نمونههای ادرار شناسایی کنند. به گفته محققان این دستگاه قادر است با استفاده از انواع آنزیمهای DNA گونههای مختلف باکتریها را تشخیص دهد.
در حال حاضر تشخیص وجود باکتری در بدن بیمار از طریق انجام آزمایش های بالینی با استفاده از نمونه مایعات بدن و در آزمایشگاهها انجام میپذیرد. این کار چندین روز به طول میانجامد و دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی موردنیاز در کشورهای درحال توسعه و بسیاری از نقاط دورافتاده امکانپذیر نیست، اما این دستگاه جدید امکان تشخیص وجود باکتری را به سادگی و در کمتر از یک ساعت فراهم میکند.
اکنون محققان در تلاشند تا این دستگاه را برای تشخیص انواع ویروسها از جمله ویروس کووید ۱۹ آماده کنند.
گزارش کامل این تحقیقات درنشریه Nature Chemistry منتشر شده است.
نظر شما