حسن کریمی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : در عملیات ماموران انتظامی و با دستور مقام قضایی ۲۴ دستگاه ماینر T۲ به همراه یک برنج کوبی که از ۲ کابل غیرمجاز سه فاز استفاده می کردند در روستای غزاویه بزرگ کشف و ضبط شد.
وی ادامه داد : ۲۰ دستگاه ماینر مدل M۳ نیز در مناطق کانتکس و اسلام آباد شرقی از توابع شهرستان کارون که با قطع ۲ کابل غیرمجاز از برق سه فاز استفاده می کردند کشف و ضبط شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز گفت : در جریان شناسایی افراد سودجو از دستگاه استخراج رمز ارز غیر مجاز، عاملان شناسایی و به مقامات قضایی معرفی شدند.
کریمی خاطر نشان کرد : هر دستگاه ماینر معادل ۲ و نیم کیلووات ساعت برق یعنی معادل یک دستگاه کولرگازی ۲۴ هزار مصرف برق دارد که فشار بسیار زیادی را بر شبکه تحمیل و زمینه آسیب جدی به تجهیزات شبکه و لوازم برقی شهروندان را وارد می کند.
وی افزود: از شهروندان تقاضا داریم به منظور ایجاد رفاه و آسایش عمومی در صورت مشاهده موارد مشکوک، مراتب را به سامانه ۱۲۱ فوریت برق گزارش کنند.
دستگاه ماینر، علاوه بر مصرف بالای برق و استفاده از تعرفه ارزان، خسارت زیادی به شبکه توزیع برق وارد کرده و بخشی از خاموشی ناخواسته را سبب میشوند.
پول مجازی (بیتکوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص استخراج این پول مجازی (ماینر) ساخته شده که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
نظر شما