جواد نظری روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال وقوع خشکسالی در استان ۹ هزار و ٩٠ میلیارد ریال خسارت به بار آورده است و کشاورزان به شدت از این پدیده متضرر شدند.
وی خاطرنشان کرد: کاهش بارندگی و خشکسالی به ۹۷ هزار و ٩٣٨ هکتار زمین کشاورزی استان آسیب زده و سبب کاهش محصول کشاورزان شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: هفت هزار و ٥٠٠ میلیارد ریال از خسارت های امسال مربوط به سیل و تگرگ است.
وی با اشاره به وقوع زلزله خسارت بار ۲۷ اردیبهشت ماه امسال گفت: وقوع این حادثه سبب خسارت به زیرساخت ها و بیش از هزار واحد مسکونی در شهرها و روستاهای گرمه و جاجرم شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی افزود: میزان خسارت زلزله اردیبهشت ماه امسال به بخش های مختلف جز بخش مسکن، ١٢٠ میلیارد ریال برآورد شده است.
بر اساس این گزارش، وقوع حوادث طبیعی در سال گذشته، ۱۸ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال به بخشهای مختلف کشاورزی، زیرساختها و ابنیه فنی استان خسارت وارد کرد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.
۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند.
بر اساس گزارش رسمی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است به طوری که بر اساس شاخص اس.پی.آی (ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده) در بازه ۱۰ ساله تا پایان اسفند ماه سال گذشته، بیش از نیمی از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد.
هم اکنون ۱۳.۱ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید، ۱۳.۹ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۱۶.۱ درصد خشکسالی متوسط و ۱۵.۶ درصد خشکسالی خفیف دارد و در بین هشت شهرستان این خطه شمالشرق کشور شهرستان های مانه وسملقان به عنوان قطب کشاورزی بیشترین پهنه تحت تاثیر از خشکسالی را دارد و پس از آن شهرستان اسفراین و راز و جرگلان درگیر با این پدیده شدند.
نظر شما