شبکه برق عراق به اردن متصل می شود

تهران – ایرنا - وزارت انرژی اردن اعلام کرد که طرح پیوستن شبکه برق عراق به اردن سال آینده میلادی عملیاتی می شود.

به گزارش ایرنا از منابع رسانه ای، وزارت انرژی اردن در بیانیه ای نوشت که طرح اتصال شبکه برق عراق به اردن در سال ۲۰۲۲ به بهره‌برداری خواهد رسید.

این وزارتخانه در گزارشی درباره دستاوردهای خود در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که عراق و اردن توافق‌ نامه‌ای برای صادرات برق از اردن به عراق امضا کرده‌اند که به موجب آن اردن به عراق برق صادر خواهد کرد.

وزارت برق عراق شهریور ۹۹ اعلام کرده بود که اجرای این پروژه به شرکت آمریکایی «جنرال الکتریک» واگذار شده که اجرای آن یک و نیم تا دو سال زمان می برد.  

«احمد موسی العبادی»، سخنگوی وزارت برق عراق گفته بود که برای اجرای مرحله نخست این طرح، شرکت «جنرال الکتریک» همکاری مشترکی در احداث یک خط انتقال به طول ۳۰۰ کیلومتر خواهد داشت. 
وی افزود که ۲۸۸ کیلومتر از این خط در داخل خاک عراق و ۱۲ کیلومتر باقی مانده در اردن قرار می گیرد.
سخنگوی وزارت برق عراق ادامه داد که مرحله نخست این طرح با ۱۵۰ مگاوات آغاز می شود و در مرحله پایانی به ۹۶۰ مگاوات خواهد رسید. 
العبادی اظهار کرد که این خط، عراق را از مسیر اردن به شبکه برق مصر متصل می کند. 
وی گفت که اجرای این کار به صورت مرحله ای انجام می شود و اگر با ضمانت نامه ها و تضمین های دولتی و وزارت دارایی انجام شود، تکمیل آن یک و نیم تا دو سال به طول می انجامد.

در همین پیوند، مدیر اجرایی جنرال الکتریک هم اعلام کرده بود که این شرکت مسوولیت تقویت شبکه انتقال انرژی عراق و اتصال آن به شبکه اردن را برعهده خواهد داشت.

«محمد محیسن» در بیانیه ای گفته بود که توافقی برای اتصال خطوط برق عراق و اردن وجود دارد که میان جنرال الکتریک و وزارت برق عراق با هدف تقویت شبکه انتقال انرژی این کشور و اتصال آن به خطوط برق اردن امضا شده است.

وی ادامه داد که این اقدام، تاثیر چشمگیری در رفع قطعی برق به ویژه در مناطق پرجمعیت خواهد داشت و جنرال الکتریک طبق بالاترین استانداردها این طرح را اجرایی خواهد کرد.

مدیر اجرایی جنرال الکتریک افزود: تیم این شرکت تلاش می کند ۱۴ نیروگاه فرعی دیگر نیز به همین منظور بسازد و این توافق جدید به زودی موجب ایجاد زیرساخت‌های ضروری برای انتقال انرژی در عراق و تحقق تغییرات مثبت در استان‌های مختلف به ویژه در مناطق آزاد شده از چنگال داعش خواهد شد.

از سوی دیگر، «مصطفی الکاظمی»، نخست ‌وزیر عراق، پنجشنبه گذشته در مصاحبه‌ای خبر داد که پیوند شبکه برق عراق به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از طریق کویت در سال ۲۰۲۲ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی گفت که این طرح با ۸۵ درصد پیشرفت در حال اجرا است و در سال آینده اتصال برق عراق به اردن و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نهایی خواهد شد.

عراق همچنان در تولید برق مورد نیاز خود با مشکل مواجه است و اکنون برای تأمین انرژی خود از جمهوری اسلامی ایران برق و گاز وارد می کند.

این کشور از زمان سقوط رژیم صدام در سال ۲۰۰۳ و ویرانی زیرساخت های تولید انرژی در نتیجه حملات آمریکا همچنان با کمبود شدید نیروی برق و خاموشی دوره ای روزانه مواجه است.

کمبود برق به ویژه در فصل گرمای این کشور از اردیبهشت تا مهر به اوج خود می رسد مشکلی که در چند سال گذشته منجر به نارضایتی شدید مردمی شده است.

قطع طولانی مدت برق که در فصل گرما گاهی به ۱۵ ساعت در روز هم می‌رسد، یکی از معضل های اساسی عراق است که در مهر ۹۸ از عوامل اصلی شکل‌گیری اعتراض های گسترده خیابانی در جنوب و مرکز این کشور شد.

عراق با حدود ۱۸ هزار مگاوات کمبود برق مواجه است و اکنون جمهوری اسلامی ایران تنها کشور تامین کننده انرژی برق عراق به میزان یک هزار و ۳۵۰ مگاوات در ساعت است.

حجم صادرات گاز ایران برای تامین نیروی سه نیروگاه گازی برق در عراق نیز بالغ بر ۱۸ میلیون مترمکعب در روز است.

دولت عراق از سال های گذشته تاکنون کوشش های گسترده‌ای را برای افزایش تولید و تامین برق انجام داده است، با این وجود کمبود برق همچنان یکی از بحران‌های اصلی این کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha