به گزارش ایرنا، سردار اسکندر مومنی روز شنبه و مصادف با فرارسیدن ۲۶ ژوئن (۵ تیر ماه) روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در نشست تخصصی «یاریگران زندگی، همکاری های فرابخشی و بین المللی و پیشگیری از اعتیاد» که با حضور سردار اشتری فرمانده ناجا، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دایم ایران در وین و فدولوف نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در تهران برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه علیرغم تصویب سه کنوانسیون بین المللی و پروتکل های الحاقی در سطح بین المللی، شاهد افزایش فزاینده عرضه و تولید و مصرف مواد مخدر در سطح جهان هستیم.
وی ادامه داد: به گونه ای که در ۱۴ سال گذشته مصرف مواد مخدر، ۲۹ درصد افزایش یافته و زنگ خطر جدی است که بکارگیری شیوه های نو در امر مقابله را هشدار می دهد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه یکی از چالش های بزرگ ما افزایش فراوان تولید مواد مخدر و روان گردان هایی مانند شیشه در همسایگی ایران است، خاطرنشان کرد: این افزایش با همکاری و حمایت کشورهای فرامنطقه ای و ارائه تکنولوژی های نوین برای ساخت مواد و بذرهای پربار توسط این کشورها صورت گرفته که موجب افزایش تولید مواد در افغانستان شده است.
سردار مومنی یادآور شد: ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر است و علیرغم تولید فزاینده مواد و تحریم های ظالمانه آمریکا و شرایط کرونایی آمارهای بی سابقه ای در عرصه مبارزه با مواد مخدر رقم زده است.
کشف حدود ۱۲۰۰ تن مواد مخدر در سال ۹۹
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: سال ۹۹ سال ویژه ای بود و حدود ۱۲۰۰ تن مواد مخدر در کشور در این سال کشف شد که این میزان نسبت به سال های گذشته رقمی دو برابر را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تریاک و ۷۰ درصد مرفین جهان از این طریق کشف شده، تصریح کرد: معنای این حجم از کشفیات، کاهش ورود آن به کشورهای اروپایی است.
سردار مومنی افزود: در سال ۹۹، جمهوری اسلامی ۹ شهید و دهها جانباز تقدیم کرد اما قاطعانه و صادقانه با همه انواع مواد مخدر برخورد می کند و فرقی ندارد این مواد داخل کشور توزیع یا از کشور ترانزیت شود زیرا امنیت و صلابت را یکپارچه می بیند و برای ایران جوان ایرانی یا غربی فرقی نمی کند.
چالش بزرگ در مبارزه با مواد مخدر پایبند نبودن کشورهای جهان بر مسوولیت مشترک
وی تاکید کرد: چالش بزرگ امروز در امر مبارزه با مواد مخدر، عدم هماهنگی و یکپارچگی و اجرای مسوولیت مشترک توسط کشورها است و نه تنها کمک نمی کنند بلکه خود ترویج دهنده کشت و تولید مواد هستند.
سردار مومنی توضیح داد: این در حالیست که ایران با رویکردی متوازن بر اساس شرع مقدس و قوانین، همواره پایبند به مسوول بوده است. تا آنجا که در عرصه کاهش تقاضا و پیشگیری طرح یاریگران زندگی را به تصویب رسانده تا همه مردم و گروه های مرجع پای کار بیایند تا پیشگیری کنند. این طرح در بیش از چهل هزار مدرسه به اجرا گذاشته شده و هشت میلیون دانش آموز تحت پوشش آن قرار گرفتند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه چهار محور مقابله، پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و توانمندسازی در اولویت ایران است، یادآور شد: در حوزه درمان ماه گذشته خط تولید داروهای گیاهی در درمان اعتیاد راه اندازی شد و ۹ هزار مرکز درمانی در کشور در حال فعالیت در این حوزه هستند که به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ صد هزار معتاد خدمت داده اند. همچنین در جهت اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر حدود سه هزار سازمان مردم نهاد در حال فعالیت هستند زیرا معتقدیم در امر مبارزه با مواد مخدر اتحاد و همکاری ملی نقش برجسته ای دارد.
1071
نظر شما