مجتبی ورمقانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این بازدیدها تذکرهای لازم در خصوص رفع نواقص بهداشتی همچون داشتن سردخانه ۸تا ۱۲درجه سانتیگراد و رعایت زنجیره سرد در انتقال محموله های تخم مرغ، لزوم عرضه تخممرغهای هویت دار و حمل محموله های تخم مرغ با داشتن گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای برای نوبت آخر تذکر به متصدیان به صورت کتبی اعلام شد.
وی افزود: طرح تشدید نظارت بر عرضه تخم مرغ در واحدهای خرده فروشی از اول تیر ماه سال جاری همزمان در سراسر استان و با حضور اکیپ های نظارتی شبکه های دامپزشکی شهرستان های استان به مرحله اجرا درآمده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: بر اساس هماهنگی بین دامپزشکی و دستگاه قضایی، چنانچه ظرف مدت مشخص از تاریخ اجرا، نواقص توزیع کنندگان و عمده فروشان تخم مرغ رفع نشود، اداره کل دامپزشکی بر اساس حفظ منافع و سلامت شهروندان و در چارچوب قانون، از فعالیت این مراکز جلوگیری خواهد کرد.
ورمقانی از شهروندان خواست در این طرح مهم اداره کل دامپزشکی استان را همراهی کنند تا در مدت زمان کوتاهی نسبت به ساماندهی وضعیت عرضه تخم مرغ در راستای سند ملی ارتقا کیفیت و تضمین سلامت تخم مرغ اقدامات عملی و اجرایی به انجام برسد.
وی درباره سند برنامه ملی ارتقای کیفیت تخممرغ گفت: این سند با هدف بهبود و تقویت سیستم کنترل و نظارت دقیق برروند تولید تا عرضه تخم ماکیان سالم و بهداشتی، رعایت زنجیره سرد و امکان ردیابی تخم ماکیان در تمام مسیر زنجیره تولید تا مصرف، هویتدار شدن تخم ماکیان ( دارای مشخصات تاریخ تولید، تاریخ انقضا، محل تولید و بسته بندی)، انتقال پیام های آموزشی، ترویجی و بهداشتی است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: این سند موجب جلوگیری از عرضه تخم ماکیان کثیف، کودی، ترکخورده، شکسته یا فاسد در چرخه مستقیم مصرف و عرضه تخممرغ ماکیان خارج از ضوابط بهداشتی ( درفضای باز و در معرض گرما و تابش نور) می شود و همچنین ساماندهی بهداشتی جمع آوری و عرضه تخم ماکیان تولیدی در سطح روستاها، جلوگیری از آلودگی ثانویه در اثر تماس با دست فروشندگان، خریداران، شانه و کارتن آلوده، حفظ و تامین بهداشت عمومی با افزایش کیفیت محصولات و جلب اعتماد و اطمینان مصرف کنندگان، حفظ کیفیت بهداشتی محصول و بسته بندی در برابر عوامل فاسد کننده شیمیایی، فیزیکی و میکروبی در طول مدت نگهداری و حمل و نقل مورد توجه است.
ورمقانی ادامه داد: سند برنامه ملی ارتقای کیفیت تخممرغ جهت کاهش ضایعات با هدایت تخم مرغهای معیوب و قابل مصرف به کارخانجات فرآوری و کنترل بهداشتی واحدهای صنایع غذایی مصرف کننده تخممرغ، جلوگیری از توزیع تخممرغهای مایع شده در محل واحد پرورش مرغ تخمگذار و یا مراکز غیربهداشتی و غیرمجاز به مقصد قنادی ها و کارخانجات و مراکز غذایی مصرف کنندگان تخم مرغ، کنترل و مبارزه با عرضه انواع تخم ماکیان ناسالم، کهنه، فاقد مجوز بهداشتی و ردیابی موارد متخلف در کمترین زمان ممکن در دستور کار دارد.
وی درباره اهداف این سند هم افزود: اشاعه فرهنگ استفاده از محصولات بسته بندی و رتبه بندی شده با ایجاد رقابت سالم در سطح واحد پرورش ماکیان، افزایش نقش مردم در کمک به اقدامات اجرایی نظارت بهداشتی بر تخم ماکیان مصرفی،کمک به تنظیم بازار و حذف واسطه ها از مرحله توزیع تخم ماکیان بدون شناسنامه، پایش و شناسایی مخاطرات، ارزیابی و مدیریت خطر رخدادهای نامطلوب بهداشتی تخم ماکیان د رواحدهای پرورش و مراکز بسته بندی و پیشگیری از تولید، توزیع ، عرضه و مصرف فراورده های ناسالم و غیربهداشتی تخم ماکیان، از دیگر اهداف این سند ملی است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه پاسخگویی رایگان دامپزشکی ) آماده دریافت شکایات، نظرات و پیشنهادات شهروندان در خصوص عرضه فرآوردههای خام دامی است و مردم میتوانند شکایات خود را به این سامانه ارائه دهند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.
ورمقانی از شهروندان خواست مواد خام تهیه شده را از مراکز مجاز خریداری و در هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضای آن و همچنین آرم دامپزشکی توجه کنند.
هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر بوده و حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب میشوند.
نظر شما