به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی «خلیج الجدید»، «ماتیو پرجیو دی کریمناجو» امروز (شنبه) در گفت و گو با پایگاه «دیفنس نیوز» آمریکا ویژه اخبار دفاعی گفت که نیروهای ایتالیا در پایگاه نظامی «المنهاد» امارات تا دوم جولای فرصت دارند، این پایگاه را ترک کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیروهای کشورش از این کار خودداری کردهاند، افزود: ایتالیا برای لغو تخلیه نیروهای خود تا آخرین لحظه تلاش میکند، اما من شک دارم که در این کار موفق شود.
این عضو پارلمان ایتالیا ادامه داد: وقتی روابط با [ کشورهای ] خیلج فارس فرو ریزد، احیای آنها بسیار دشوار است.
در این پیوند، ژنرال «لئوناردو تریکاریکو» فرمانده سابق نیروی هوایی ایتالیا گفت که آخرین جنگندههای ایتالیایی پنجشنبه گدشته خاک امارات را ترک کردند و فقط برخی از لوازم باقی مانده که باید جمعآوری شود.
وی که که اکنون رئیس اندیشکده «ICSA» در رم است، افزود که این اخراج فقط بخشی از رفتار بیادبانه بود که ایتالیا توسط امارات با آن مواجه شد.
وی تصریح کرد: ابوظبی همچنین از استفاده هواپیماهای نظامی ایتالیایی از حریم هوایی امارات جلوگیری کرده است.
وزارت دفاع ایتالیا به درخواست برای پاسخ دادن به اظهار نظرها پاسخی نداده است.
خاطرنشان میشود که پایگاه هوایی «المنهاد» یک فرودگاه نظامی است که در دُبی قرار دارد.
این پایگاه میزبان جنگندههای چندین کشور است و استقرار جنگندههای ایتالیایی در المنهاد در سال ۲۰۱۵ ، برای رم مهم بوده است.
جنگندههای ایتالیایی به هنگام انجام ماموریتهای خود در عراق از این پایگاه استفاده میکردند. افزون بر این برای رسیدن به پایگاههای ایتالیا در افغانستان از آن به عنوان ایستگاه توقف در این مسیر استفاده میکرده است.
خلیج الجدید اضافه کرد: تخلیه این پایگاه، کار ادامه خروج ایتالیا از افغانستان را بشدت پیچیده میکند.
ایتالیا همچنین از پایگاه المنهاد به عنوان نقطه شروع برای پشتیبانی از عملیات چند ملیتی در «شاخ آفریقا» و اقیانوس هند نیز استفاده میکرد.
تصمیم خروج نیروها و جنگندههای ایتالیایی از امارات توسط مقامات ابوظبی با تصمیم ایتالیا مبنی بر ممنوعیت فروش مهمات و موشک به امارات و عربستان که در ماه ژانویه اتخاذ شد، مرتبط میباشد.
بر اساس اعلام سازمان ملل، این دو کشور (امارات و عربستان) بخشی از یک ائتلاف عربی هستند که به یمن حمله کردهاند که بر اثر آن ۸۰ درصد مردم این کشور به کمک نیاز دارند.
به نوشته خلیج الجدید، ممنوعیت ایتالیا از صدور سلاح به کشورهای خلیج فارس درگیر در جنگ یمن توسط دولت ائتلافی به رهبری «جوزپه کونته» نخست وزیر سابق که از سوی حزب «دمکرات» (چپ میانه) و «جنبش پنج ستاره» ایتالیا (راست) پشتیبانی میشد، اجرایی شد.
در آن زمان، «لوئیجی دی مایو» مقام عالی رتبه حزب پنج ستاره و وزیر امور خارجه ایتالیا تلاش زیادی برای تصویب این ممنوعیت انجام داد و آن را ارسال صریح پیام صلح توسط کشورش توصیف کرد و افزود: احترام به حقوق بشر برای ما یک وظیفه اجباری است.
عربستان به همراه امارات و بحرین و با کمک آمریکا، ائتلافی را برای حمله به یمن تشکیل داد و تلاش کرد که «عبدربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری این کشور را به قدرت بازگرداند، اما در طول هفت ساله گذشته و با وجود حملات همه جانبه و محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن، ریاض و ابوظبی به هیچیک از اهداف تجاوزکارانه خود دست نیافتهاند.
این ائتلاف به مرور و به دلیل شکستهای گسترده از نیروهای مردمی یمن، به سوی فروپاشی سوق پیدا کرده و اکنون تنها عربستان و امارات با همراهی آمریکا علیه مردم یمن میجنگند.
نظر شما