به گزارش ایرنا، ساحل نشینان گناوه و گردشگران این روزهای تابستان را برای گذراندن اوقات فراغت و فرار از گرمای عرق ریزان به شنا در خلیج فارس روی میآورند تا از این امکان و نعمت خدادادی دریا و ساحل برای تفریح و ورزش سالم برای سلامتی خود استفاده کنند، طوریکه ۱۵۰ کیلومتر نوار ساحلی این شهرستان در سالیان اخیر به مکانی مفرح و مناسب برای هموطنان و اهالی منطقه تبدیل شدهاست.
اما دریا همان قدر که زیبا و آرام است، گهگاهی هم بیرحم میشود و درصورتیکه به فن شنا آشنا نباشی غرقشدگی و جانباختن دور از انتظار نیست، به همین دلیل شناگران وقتی با امواج و جریان آب قوی روبرو میشوند نیاز به مهارت دارند تا بتوانند به سلامت خود را به خشکی برسانند در غیر اینصورت با حوادث ناگواری مواجه میشوند.
به همین دلیل تامین امنیت جانی شناگران در ساحل بندرگناوه یکی از ضروریات است که اکنون حتی قسمتهای شلوغ این ساحل نیز از نجات غریق محروم ماندهاست.
ضرورت استقرار نجات غریق و گشتهای دریایی در ساحل گناوه
یکی از شهروندان گناوهای گفت: این شهرستان به غیر از دریا هیچ مکانی تفریحی ندارد و باتوجه به اینکه تنها دلخوشی و تفریح مردم شناکردن در فصل تابستان است، مسئولان باید به فکر ایجاد امکانات تفریحی دریایی در این مکان باشند.
مهدی مومنی افزود: شناکردن در نوارساحلی این بندر بلحاظ جنبه تفریحی و ورزشی که پیامد آن سلامتی و نشاط است شمار زیادی ر ا درفصل تابسان به خود میکشاند.
وی اظهارداشت: باتوجه به اینکه در فصل تابستان عمده مردم این منطقه و حتی مسافران زیادی از دیگر نقاط کشور، شنا کردن در ساحل این بندر را لذت بخش میدانند، وجود ناجی غریق یکی از نیازهایی است که هنوز محقق نشدهاست.
یکی دیگر از شهروندان گناوهای گفت: باتوجه به طولانی بودن ساحل گناوه ایجاد بسترهای لازم برای استفاده از این ظرفیت بدون دغدغه و نگرانی برای شناگران ضرورت دارد.
محسن محسنی افزود: امنیت جانی شناگران در ساحل یکی از ضروریات است که برای تامین آن استقرار ناجی غریق و گشتهای دریایی بویژه در عصرها لازم است.
وی بیان کرد: با توجه به ناآشنا بودن اغلب مردم بویژه جوانان و نوجوانان این دیار با فن و مهارت شنا در دریا ، درصورت استقرار ناجی ، زمینه استفاده مردم از این موهبت خدادادی بیشتر فراهم خواهد شد.
مجسنی اظهارداشت: درصورتیکه ناجی غریق در ساحل این بندر استقرار یابد ، شناگران با خیال راحت و آسوده می توانند آب تنی کنند و در هنگامی که فردی هم غرق شد ، در اسرع وقت آنها را نجات داد.
این شهروند گفت: ساحل این بندر طولانی و به روستاهای ساحلی مال قاید، مال خلیفه و چاهک اتصال مییابد و در هر نقطه آن باید یک ناجی غریق وجود داشته باشد، تا درصورت حادثه ای برای شناگران به کمک آنها بشتابند.
محسنی افزود: تاکنون تعدادی از اهالی این منطقه در دریا غرق و فوت کرده اند که جان سپردن یک کودک ۸ ساله در روستای مال قاید نمونه ای تازه از آن است و موجب حزن و اندوه اهالی و خانواده ایشان شد.
وی اضافه کرد: در صورتیکه در ساحل مال قاید که در طول روز فصل تابستان بویژه روزهای پایانی هفته شمار زیادی برای شناکردن در این منطقه میآیند، نجات غریق مستقر بود، چنین حادثهای رخ نمی داد.
نقاط شنا ممنوع در ساحل گناوه مشخص شود
دیگر شهروند گناوه ای گفت: شناکردن اگرچه برای مردم لذت دارد و نشاط آور است، اما بدون رعایتنکردن نکات ایمنی میتواند به بدترین خاطرات زندگی افراد تبدیل شود.
محمد اسلامی افزود: همانگونه که سواحل بنادر شمالی کشور از ایستگاه نجات غریق با امکانات لازم برخوردارند چرا نباید در ساحل طولانی گناوه چنین ظرفیتی فراهم شود.
وی بیان کرد: در ساحل گناوه علاوه بر اینکه باید چند نقطه پایگاه نجات غریق مستقر شود، نقاط شنا ممنوع نیز مشخص شود تا اگر کسی تخطی کرد توسط نجات غریق یا گشت دریایی هشدارهای لازم را به آنها دهد و به محل های امن هدایت شود.
رئیس جمعیت هلال احمر گناوه گفت: استقرار ناجی غریق در ساحل طولانی این شهرستان که ضریب ایمنی ندارد از ضروریات است که امیدواریم با همت مسئولان هرچه زودتر محقق شود.
عبدالعلی صیادی افزود: باتوجه به طولانی بودن ساحل این بندر امکان نظارت و کنترل بر افرادی که در این محدوده شنا میکنند سخت و دشوار است و باید توسط شهرداری و با همکاری دستگاههای مرتبط ساماندهی و نقاط مشخصی برای شناکردن همانند بنادر شمالی کشور تعیین شود.
وی گفت: : پایگاه امداد و نجات دریایی این جمعیت از سالیان گذشته در این بندر مستقر شده است و درصورت وقوع هرگونه حادثهای در دریا آماده امدادرسانی است.
هیات نجات غریق گناوه آماده برگزاری کلاسهای آموزش شنا
رئیس اداره ورزش و جوانان گناوه می گوید: تاکنون ابلاغیهای مبنی بر راهاندازی پایگاه نجات غریق در ساحل این بندر به این مدیریت وصول نشده است.
رحمان عمادی افزود: هیات نجات غریق این شهرستان فعال است و آماده برگزاری کلاس آموزشی برای علاقه مندان به رشته شنا است.
ضرورت ساماندهی محدوده شناگاهها
وی اظهارداشت: باتوجه به اینکه ساحل این بندر طولانی و وسعت زیادی دارد، تا زمانی که ساماندهی نشود و محدوده شناگاهها در این نقطه مشخص نشود امکان امدادرسانی بموقع به فرد حادثه دیده سخت است.
رئیس اداره بندرودریانوردی گناوه گفت: استقرار ناجی غریق در ساحل این بندر وظیفه این اداره نیست و در زمینه امدادرسانی به سانحه دیدگان شناورها در خلیج فارس وظیفه دارد و عمل میکند.
داود بهادری افزود: جمعیت هلال احمر، ورزش و جوانان و شهرداری باید نسبت به ساماندهی و استقرار ناجی غریق در ساحل همکاری لازم داشته باشند.
وی اظهارداشت: این اداره در حوزه گردشگری دریایی نیز با دیگر دستگاههای مرتبط همکاری و مساعدت میکند.
معاون شهردار گناوه گفت: استقرار نجات غریق در ساحل این بندر برعهده این اداره نیست اما در زمینه نظافت و ساماندهی ساحل این بندر اقدام و چهار نقطه را با نصب پرچم برای شناگاه مردم از قبل تعیین و مشخص کرده است.
کرامت الله طاهری افزود: ساماندهی مطلوب و مناسب تر ساحل این بندر نیاز به برگزاری یک جلسه با حضور دستگاههای مرتبط دارد.
شهرستان ساحلی گناوه در پسکرانه خلیج فارس در شمال استان بوشهر واقع است.
نظر شما