ترمیم نشت مایع مغزی نخاعی برای نخستین بار در استان مرکزی انجام شد

اراک - ایرنا - فوق تخصص جراحی بینی و اندوسکوپی سینوسی بیمارستان فوق تخصصی سینا اراک گفت: ترمیم نشت مایع مغزی نخاعی به روش تمام اندوسکوپیک از داخل بینی برای نخستین بار در استان مرکزی با موفقیت در بیمارستان سینا انجام شد.

دکتر«محمد آقاجان‌پور» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بانویی میان سال بر اثر ضربه به سر دچار مشکل و نشت مایع مغزی نخاعی شده بود و تحت عمل جراحی ترمیم نشت مایع مغزی نخاعی به روش تمام آندوسکوپیک از داخل بینی قرار گرفت و این عمل بیش از ۲ ساعت به طول انجامید.

وی توضیح داد: نشت مایع مغزی نخاعی از محیط استریل اطراف مغز و نخاع به محیط آلوده داخلی بینی راه پیدا می‌کند و باعث مننژیت و عفونت پرده‌های مغز می‌شود.

وی اظهار داشت: در صورتی که این بیماران درمان یا جراحی نشوند ریسک عفونت بالا و احتمال مننژیت که احتمال مرگ و میر به همراه افزایش می‌یابد.

فوق تخصص جراحی بینی و آندوسکوپی سینوس در خصوص آبریزش بینی و علائم نشت مایع مغزی نخاعی گفت: آبریزش بینی به علت‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند از جمله این دلایل حساسیت یا عفونت‌های تنفسی مثل سرماخوردگی‌ها است.

دکترآقاجانپور افزود: باید توجه داشت یکی از دلایل آبریزش بینی ممکن است در اثر آسیب‌هایی که به سر و صورت وارد شده است، بروز پیدا کند.

وی اظهار داشت: در این صورت نقصی در سقف بینی یا قاعده جمجمه ایجاد می‌شود، استخوان‌هایی که در آن قسمت شکسته شده‌اند پرده‌های مغز را پاره و مایع مغزی نخاعی که محافظ استریل در اطراف مغز و نخاع است به داخل بینی راه پیدا می‌کند.

فوق تخصص جراحی بینی و اندوسکوپی سینوسی بیمارستان فوق تخصصی سینا در اراک گفت: در صورتی که آبریزش بینی یک طرفه و مایع شفاف و بدون رنگ باشد احتمال نشت مایع مغزی نخاعی وجود دارد. 

این متخصص با تاکید بر این نکته که آبریزش‌های بینی باید بررسی شود، افزود: باید بررسی شود که آبریزش بینی یک طرفه یا دو طرف، مستمر یا مقطعی است از طرفی مایع خارج شده نیز از نظر چسبندگی باید بررسی شود، معمولا در صورت نشت مایع مغزی نخاعی مایع روان و شفاف به صورت قطره ای از یک طرف بینی خارج می شود.

عمل جراحی شکستگی جدار قدامی و جدار خلفی سینوس پیشانی برای نخستین بار در بهار امسال در استان مرکزی انجام شد.

طرح بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی فوق تخصصی سینا اراک اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ آغاز شدبا زیربنای ۲۰ هزار مترمربع و در هشت طبقه  ساخته شد.
بخش جراحی این مجموعه درمانی از ابتدا آغاز بکار کرد و تمامی عمل‌های جراحی تخصصی و فوق تخصصی با به‌کارگیری سیستم پیشرفته و فوق پیشرفته در آن انجام پذیرفته می‌شود.

۱۶ واحد بیمارستانی استان مرکزی با مدیریت دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و سه بیمارستان خصوصی در اراک و ساوه ارایه خدمت دارند.
۶۹۸ پزشک عمومی، ۴۸۵ پزشک متخصص و فوق تخصص و یک هزار و ۷۲۶ کارشناس رشته های مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha