به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری، با آغاز فصل تابستان در نیمکره شمالی و اشتیاق گردشگران به سفر که آزمایش های منفی کرونایشان در دست است، به نظر می رسد ویروس دلتا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد تهدیدی قریب الوقوع است.
در این میان پرتغال در جنوب اروپا که پیش از همه گیری کرونا همه ساله میزبان شمار بسیاری از گردشگران بود، امسال و با تسریع روند واکسیناسیون به نظر می رسد خود را برای گردشگری پساکرونایی آماده کرده است، اما با تهدیدات سویه جدید دلتا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد، وضعیت مطابق پیش بینی ها جلو نرود.
درواقع ماجرا از ارزیابی غم انگیز مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری (ECDC) شروع شد که همه برنامه ریزی ها را بر هم زد.
در گزارش این آژانس بهداشتی اروپایی آمده است: برطرف شدن سریع محدودیت ها و ورود گردشگران بدون هیچ گونه محدودیتی می تواند منجر به افزایش قابل توجه روزانه مبتلایان و بستری شدن در بیمارستان و در نهایت رشد مرگ و میر شود. در حال حاضر، اروپا شاهد رشد شمار مبتلایان نیست و برعکس، تعداد موارد کاهش یافته است اما فشار بر دولتها برای کاهش محدودیت ها می تواند جنگ با ویروس را عقب بیندازد.
بلومبرگ در ادامه نوشت: سیاست های سفر پیش از این هم سبب اختلاف میان کشورهای اروپایی شده است. با توجه به اهمیت گردشگری برای کشورهای جنوب اروپا، از جمله پرتغال این اختلاف نظر یکی دیگر از نمودهای شکاف میان شمال و جنوب اروپا می باشد که مدتهاست گریبان اتحادیه اروپا را گرفته است.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه کشورهایی مانند یونان را به دلیل پذیرش آزادانه گردشگرانی که واکسن های چینی و روسی تائید نشده از سوی اتحادیه اروپا را تزریق کرده اند، مورد عتاب قرار داده اند.
مرکل روز جمعه پس از اجلاس سران اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «همه گیری آنگونه که ما می خواهیم تمام نشده است، به همین دلیل تمام کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که برای پایین آوردن تعداد مبتلایان و سرعت بخشیدن به واکسیناسیون تلاش کنیم».
در حال حاضر نوع جهش یافته دلتا در انگلیس در حال انتشار است، جایی که تقریبا همه آزمایش های مثبت جدید ابتلا به گونه دلتا را تائید می کند. در آلمان هم نوع جهش یافته دلتا دستکم ۱۵ درصد مبتلایان جدید را در هفته منتهی به ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) شامل می شود که نزدیک به دو برابر هفته قبل بوده است. در ایرلند و مناطقی از ایتالیا هم این رقم نزدیک به ۲۰ درصد است و در لیسبون پایتخت پرتغال بالای ۷۰ درصد را شامل می شود.
همین امر سبب شد تا آلمان اواخر روز جمعه به دلیل گسترش نوع دلتا، پرتغال را به فهرست کشورهای مورد نگرانی اضافه کند. به این معنی که گردشگرانی که از پرتغال می آیند باید ۱۴ روز قرنطینه شوند. این مصوبه از روز سه شنبه برای مدت دو هفته لازم الاجرا می شود و احتمالا تمدید هم می شود.
در پرتغال هم اوضاع به سرعت در حال تغییر است و بدون وجود گردشگران مورد انتظار مشاغل بسیاری زیان می بینند و از آنجاکه گسترش نوع دلتا در سراسر اروپا اجتناب ناپذیر به نظر می رسد، سرعت انتشار دلتا بستگی به پیشرفت واکسیناسیون دارد. در اتحادیه اروپا، پس از شروع واکسیناسیون، اکنون این روند به هفته ای ۲۵ میلیون دوز رسیده و وضعیت بسیار بهبود یافته است. اما هنوز راهی طولانی در پیش است؛ چراکه تاکنون نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت کشورهای عضو هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند و کمتر از نیمی از جمعیت یک دوز تزریق کرده اند.
مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری گفته است کسانی که فقط دوز اول را دریافت کرده اند بیش از آنکه به انواع دیگر ویروس کرونا مبتلا شوند نسبت به نوع دلتا آسیب پذیرتر هستند.
نظر شما