به گزارش ایرنا، پیروز حناچی روز یکشنبه در مراسم تقدیر از عوامل شرکت کننده در عملیات اطفای حریق پالایشگاه تهران افزود: حادثه ای که ۲۵ روز پیش رخ داد، در محدوده عملیات ما نبود اما هم بنا به استمداد و هم ماموریت سازمانی که از وظایف خود می دانیم در لحظات اولیه آتش نشانان در منطقه حاضر شدند.
وی یادآورشد: آموزش ها و تجهیزات زمانی تاثیر دارد که افراد در برابر حادثه قرار گیرند و آن را تبدیل به تجربه کنند، بطوریکه پس از حادثه پلاسکو تجهیزات پیشرفته ای خریداری شد ولی شرایط استفاده از آنها فراهم نشده بود که آتش سوزی پالایشگاه این فرصت را ایجاد کرد تا تکنسین ها یک تجربه دیگر را به اندوخته های خود اضافه کنند.
شهردار تهران گفت: در اطفای حریق پالایشگاه لحظات طلایی بود که اگر از کنترل خارج می شد نمی توانستیم خسارت را به حداقل برسانیم و از طرفی ما از افراد ماهر و متخصص در این حادثه بهره گرفتیم.
وی با بیان اینکه آتش نشانی تهران این افتخار را دارد که در حوادث مختلف خارج از محدوده خود نیز حاضر است، اظهارداشت: سیل، زلزله و آتش سوزی بحران های شناخته شده ما در تهران است و باید به طور مداوم مانور و آمادگی برای رویاویی با آنها را داشته باشیم.
حناچی اضافه کرد: داشتن امداد هوایی در تهران بسیار پر هزینه است و با همکاری های میان بخشی می توانیم قابلیت و قدرت مانور خود را افزایش دهیم و با همین رویکرد توانستیم ۴۰ فروند بالگرد را تامین کنیم.
شهردار تهران گفت: نمی توانیم همه امکانات مورد نیاز برای رویارویی با یک حادثه بزرگ را در تهران تامین کنیم اما با همکاری های بین بخشی می توان خلاهای موجود را پر کرد.
حناچی تاکید کرد: اگر در پیشگیری سرمایه گذاری کنیم معادل یک درصد از هزینه جبران خسارت خواهد بود.
مهدی داوری رییس سازمان آتش نشانی تهران نیز در این نشست گفت: رضایت مردم بزرگترین سرمایه برای آتش نشانان است و رسانه ها با اطلاع رسانی به موقع و گسترده در جلب این مشارکت نقش داشتند.
وی افزود: تا ابد مرهون شهدای آتش نشان هستیم که مسیر افزایش ایمنی و خدمت رسانی به مردم را فراهم کردند.
داوری خاطرنشان کرد: وجود یک نگاه مدیریتی کلان مبتنی بر این که نیازمند آتش نشانان و سازمانی کارآمد ضروری است تا در پی آن تجهیزات به روزرسانی شود.
وی با بیان اینکه ۸۰۰ میلیارد تومان طی سه سال گذشته صرف نوسازی و توسعه تجهیزات آتش نشانی تهران شده است خواستار تداوم این نگاه مثبت در سال های آتی و در سراسر کشور شد.
داوری اعلام کرد: امروز ۱۳۳ ایستگاه مشغول خدمت رسانی هستند اما شاخص مهم زمان حضور در صحنه است که در تهران به ۴ دقیقه و ۲۸ ثانیه رسیده است که این جای افتخار دارد.
وی اضافه کرد: آتش نشانان خوب درک می کنند که تجهیزات در چه زمانی و در چه بزنگاه هایی موثر است.
داوری ادامه داد: آتش نشانی شغلی مهارت محور است، در این سازمان دانش تبدیل به مهارت می شود و بسیار قدرتمند عمل می کند.
رییس سازمان آتش نشانی تهران گفت: استانداردهای عملیاتی حداقل در آتش نشانی در هیچ جای کشور سابقه نداشت ولی تهران طی سه سال گذشته شروع کرده و در حفظ سلامت و جان آتش نشانان موثر بوده است.
وی با اشاره به اجرای طرح ساعت طلایی در آتش نشانی اظهارداشت: شعار ما هر ایستگاه یک مرکز آموزش است و این آموزش ها و حضور در ماموریت ها زمینه ساز افزایش مهارت آتش نشانان است.
حادثه آتش سوزی پالایشگاه شهید تندگویان ۱۲ خرداد رخ داد و آتش نشانان با حضور بیش از ۲۴ ساعته خود موفق به مهار آتش شدند.
برای اطفای این آتش سوزی ۲۵۰ مامور از ۱۰ ایستگاه فعالیت داشتند.
نظر شما