به گزارش خبرنگاران ایرنا ،مقایسه آمارها و ارقام هفته چهارم خرداد ماه جاری نسبت به سوم، نشان از روند افزایشی آمار مبتلایان به کووید ۱۹ و شمار جانباختگان کرونا دارد که شواهد موج پنجم کرونا از استانهای جنوبی مشاهده شده و به نواحی مرکزی ایران رسیده و به زودی تمام کشور را درگیر خواهد کرد.
در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از گسترش شهرهای قرمز کرونا از جنوب به مرکز کشور و نیز افزایش روند بستری در شهر تهران خبر داد.
دکتر سیما سادات لاری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا افزود: شهرستان های مهران در استان ایلام، تنگستان، دشتستان، دشتی، دیر، عسلویه و کنگان در استان بوشهر، دماوند و فیروزکوه استان تهران، ایرانشهر، خاش، زابل و زاهدان از سیستان و بلوچستان، گراش، لارستان و لامرددر استان فارس در وضعیت قرمز از لحاظ بیماری کرونا قرار دارند.
وی اظهار داشت: در استان کرمان شهرهای بم، رودبار جنوب، قلعه گنج، کرمان و منوجان، در استان هرمزگان شهرهای بستک، بندر لنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، خمیر، رودان، قشم و میناب و یزد نیز در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
لاری با بیان اینکه اکنون روند بستری در شهر تهران افزایش یافته و احتمال قرمز شدن تهران وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه روند شهرهای قرمز کرونایی را رو به افزایش و اکنون ۳۲ شهر است و تعداد شهرهای نارنجی ۱۷۴ و شهرهای زرد نیز ۲۴۲ بوده از مردم می خواهیم پروتکل های بهداشتی را جدی کرده و کاملا رعایت کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به روند واکسیناسیون علیه کرونا در کشور، باز هم مردم باید پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، پرهیز از تجمعات، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شست وشوی مرتب دستها با آب و صابون یا مواد ضدعفونی کننده را رعایت کنند در غیر اینصورت با موج پنجم کرونا مواجه خواهیم شد.
لاری افزود: تقاضای ما از هموطنان گرامی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری و پرهیز از سفرهای غیرضروری است.
امیدواریم با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون کووید۱۹ در هفتههای آتی و رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی، وضعیت ابتلا به ویروس کرونا در کشور کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: به همه افرادی که تاکنون واکسن کرونا را تزریق کردهاند نیز توصیه میکنیم که همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند.
آخرین وضعیت بیماران کرونایی در استان ها
هشتمین روز بدون فوتی کرونا در استان اردبیل طی سالجاری در ۲۴ ساعت گذشته به ثبت رسید ولی شاخصهای آماری روزهای اخیر نشان میدهد که شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان روند افزایشی دارد.
با صفر شدن فوتیهای مبتلایان به بیماری کووید.۱۹ بستری در مراکز درمانی استان اردبیل، شمار جانباختگان کرونا در ۱۶ ماه گذشته در این استان در حد یک هزار و ۸۲۶ نفر باقی ماند.
بررسی شاخصهای آماری نشان میدهد که شمار بستری جدید و بستری همزمان مبتلایان کرونا در استان اردبیل که تا هفته گذشته در حال کاهش بود، طی چند روز اخیر به شکل تدریجی و آرام در حال افزایش است.
بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، بستری بیماران جدید کووید.۱۹ در مراکز درمانی استان که تا ۱۷ نفر تنزل کرده بود، طی شبانهروز گذشته افزایش یافت و در ۲۴ ساعت گذشته ۳۲ نفر مبتلای جدید در مراکز درمانی استان بستری شدند.
مجموع بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی این استان نیز که تا ۱۴۲ نفر کاهش یافته بود، با افزایش ۳۴ نفری هم اکنون به ۱۷۶ نفر رسیده است.
هماینک شهرستانهای پارسآباد، گرمی، کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز، خلخال، بیلهسوار و مشگینشهر به جز مرکز استان در وضعیت زرد قرار گرفته و تنها شهرستان اردبیل در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: در روزهای اخیر شاهد افزایش نسبی میزان بستری بیماری کووید.۱۹ در استان هستیم.
دکتر شهرام حبیبزاده افزود: با توجه به خیز و حرکت موج پنجم کرونا از جنوب به سمت شمال کشور که سویه غالب آن ویروس آفریقای جنوبی و هندی است، انتظار میرود که در روزهای آینده شاهد شروع خیز کرونا در استان اردبیل باشیم.
از سوی دیگر معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: براساس آخرین آمارهای موجود شمار مبتلایان روزانه به کرونا در این استان از ۲۰۰ به ۵۴۰ نفر در ۲ هفته اخیر افزایش یافته است.
عبدالمحمد خواجه ئیان افزود: در شرایط جدید باتوجه به کاهش حساسیت مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر افراد در اثر ابتلا به ویروس کرونا افزایش یافته است.
وی بیان کرد: براساس آمارها شمار مرگ و میر نیز با ۲۱ درصد افزایش از ۲۳ به ۲۸ مورد در هفته افزایش یافته است.
خواجه ئیان ادامه داد: آمارها نشان میدهد روند شیوع ویروس دراستان بوشهر افزایشی است و همین امر باعث شده این استان امروز در شرایط بحرانی قرار گیرد.
در زمان حاضر ۶۰ درصد از مجموع ۱۰ شهرستان استان بوشهر در وضعیت قرمز ( خیلی پر خطر) و چهار شهرستان در وضعیت نارنجی (پر خطر) کرونایی قرار دارند.
خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: هم اکنون، نوع هندی و انگلیسی ویروس کرونا، در کشور غالب شده و با شرایط موجود و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی، در هفتههای آتی خیز موج پنجم بیماری در استان دور از ذهن نیست.
دکتر پرویز قزلباش افزود: در زمان حاضر، کرونای نوع هندی و انگلیسی در کشور وجود دارد و شمار شهرهای با رنگ قرمز شرایط کرونایی در حال افزایش است که این وضعیت در هفتههای آتی پیک پنجم بیماری را رقم خواهد زد.
وی با اشاره به وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان اضافه کرد: در بخش سرپایی، افزایش مختصری را نشان می دهد و شمار بیماران بستری، نیز طی 2 هفته گذشته در وضعیت ثابت قرار گرفتهاند، که امیدواریم این روند صعودی نباشد.
به گفته این مسوول با روند توقف بستری ها امیدواریم با تلاشهای همکاران حوزه سلامت، اعضای ستاد مدیریت پیشگیری از کرونا در سطح استان و پیگیریها و اقدامات خوب مردم، بیماری را کنترل کرده و به سمت نزولی شدن حرکت کرد.
به دلیل شیوع مجدد ویروس کرونا در چند روز اخیر و افزایش نگرانی از ورود به پیک پنجم بیماری در صورت تداوم روند افزایش فعلی، با توجه به اعلام وضعیت قرمز شهرستان یزد، و هشدار نارنجی در بیشتر شهرستان ها و شکنندگی وضع موجود در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی موارد ابتلا و بستری رو به افزایش خواهد بود.
در همین ارتباط سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: از ۴۷۷ نمونه تهیه شده از مراجعه کنندگان مبتلا به ویروس کرونا در شبانهروز گذشته به مراکز درمانی و بهداشتی ، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۵۶ بیمار جدید کووید ۱۹ در استان شناسایی شدند.
ابراهیم سلمانی افزود: از این تعداد ۴۷ نفر به دلیل وخامت حالشان در بیمارستانهای استان بستری شدند و ۲۰۹ نفر هم در منزل دوره نقاهت ( قرنطینه خانگی) خود را طی میکنند. وی ادامه داد: در شبانهروز گذشته پنج فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان جان خود را از دست دادند.
خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اعلام کرد : با افزوده شدن ۸۴۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۵۲ هزار و ۴۱۶ نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری اظهارداشت: با فوت ۱۰ مورد جدید شمار فوتیهای کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۵۴۴ نفر رسید.
وی با بیان اینکه ۵۲۳ بیمار حاد تنفسی و ۲۸۰ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
در سیستان و بلوچستان و بنا به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: از آنجایی که کشف راههای انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدتزمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس بر اساس یافتههای علمی رفتار عامل بیماری شناسایی میشود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی گفت: تمامی موارد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع جهش یافته انگلیسی است.
هاشمی از وضع فوق بحرانی کرونا در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: شهرهای زاهدان، چابهار، ایرانشهر، زابل به دلیل رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در وضعیت قرمز کرونا قردار دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز از تداوم روند کاهشی مبتلایان به کرونا در آذربایجان شرقی خبر داد.
دکتر عباسعلی درستی بیان کرد: به رغم وضعیت قرمز برخی شهرهای جنوبی، در سایه مراعات دستورالعملها از سوی هم استانیهای عزیز، وضعیت کرونا در آذربایجان شرقی کاهشی است.
وی افزود: اکنون حدود ۶۳۰ بیمار کرونایی در استان بستری هستند و تعداد فوتیهای روزانه کرونا در آذربایجان شرقی نیز به چهار تا شش نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه تعداد بیماران جدید کرونایی استان به حدود ۳۰۰ نفر در روز رسیده است، گفت: همچنان از مردم خواهشمندیم که حتی در صورت دریافت واکسن نیز تا اطلاع ثانوی، دستورالعملهای بهداشتی را رعایت و حتما از ماسک استفاده کنند تا امیدوار به کنترل بیماری باشیم.
به گفته فرماندار بندرلنگه ۵۰ درصد از مجموع آزمایشهای کرونا یعنی ۷۵ آزمایش از ۱۵۰ آزمایش روزانه کرونا در این شهرستان مثبت است.
احمد شیبانی اظهار داشت: ظرفیت بیمارستان بندرلنگه در این شرایط به دلیل ابتلای تعداد بالای افراد به کرونا تکمیل شده و این درحالی است که ظرفیت پذیرش کووید۱۹ این بیمارستان از ۱۶ تخت به ۱۰۰ تخت افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این شرایط ناشی از وضعیت قرمز کرونایی بوده و لزوم جدیتر گرفته شدن فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و دستورکارهای بهداشتی را به خوبی نشان میدهد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رنگبندی جدید استانهای کشور را از روز شنبه پنجم تیرماه اعلام کرد که براساس آن هشت شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت نارنجی و ۶ شهرستان دیگر در وضعیت زرد قرار دارند.
شهرستان های کرمانشاه، اسلامآبادغرب، سرپلذهاب، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، قصرشیرین و پاوه در وضعیت نارنجی و شهرستانهای ثلاث باباجانی، دالاهو، روانسر، صحنه، جوانرود و گیلانغرب در وضعیت زرد قرار دارند.
براساس این گزارش، وضعیت شهرستان قصرشیرین نسبت به رنگ بندی ۲۷ خرداد ماه از زرد به نارنجی و شهرستان جوانرود از نارنجی به زرد تبدیل شده است.
طرح محدودیت و ممنوعیت های تردد برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داشته و مجوزهای تردد برای سفرهای ضروری از طریق فرمانداری ها صادر میشود.
بر اساس آخرین رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای شهرکرد، بروجن، لردگان و فارسان در وضعیت نارنجی(پرخطر) شیوع کرونا و سایر شهرستانهای استان در وضعیت زرد( خطر متوسط) قرار دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز از تداوم روند کاهشی مبتلایان به کرونا در آذربایجان شرقی خبر داد.
دکتر عباسعلی درستی بیان کرد: به رغم وضعیت قرمز برخی شهرهای جنوبی، در سایه مراعات دستورالعملها از سوی هم استانیهای عزیز، وضعیت کرونا در آذربایجان شرقی کاهشی است.
وی افزود: اکنون حدود ۶۳۰ بیمار کرونایی در استان بستری هستند و تعداد فوتیهای روزانه کرونا در آذربایجان شرقی نیز به چهار تا شش نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه تعداد بیماران جدید کرونایی استان به حدود ۳۰۰ نفر در روز رسیده است، گفت: همچنان از مردم خواهشمندیم که حتی در صورت دریافت واکسن نیز تا اطلاع ثانوی، دستورالعملهای بهداشتی را رعایت و حتما از ماسک استفاده کنند تا امیدوار به کنترل بیماری باشیم.
همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۲نفر دیگر طی شبانه روز گذشته در استان قربانی کرونا شدند و شمار جان باختگان به یکهزار و ۹۱۶ نفر رسید.
دکتر "مریم کوشکی" اعلام کرد: همچنین شبانه روز گذشته ۱۸۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۱۲۱هزار و ۱۷۵ نفر رسیده است.
به گفته کوشکی اکنون ۳۲۱بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان های استان بستری هستند.
براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا هم اکنون شهرستان های کوهدشت، دلفان، پلدختر، ازنا، رومشکان و چگنی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
همچنین در حال حاضر شهرستان های خرم آباد، بروجرد، دورود، الیگودرز و سلسله در وضعیت نارنجی هستند.
خبر دیگر اینکه رئیس شبکه بهداشت ودرمان دشتی استان بوشهر گفت: رکورد جدید ابتلای روزانه به کرونا در این شهرستان با ۹۱ مورد در ۲۴ ساعت گذشته به ثبت رسید.
پرویز احمدی افزود: شناسایی و ثبت ۹۱ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در دشتی زنگخطر برای روزهای سخت جدال با کووید ۱۹ در این شهرستان به صدا درآمده است.
وی با ابراز نگرانی از سیر صعودی مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر تصریح کرد: شهر کاکی از وضعیت نگران کنندهای از لحاظ گسترش شیوع این ویروس برخوردار است طوریکه در ۲۴ساعت گذشته همه ۳۲ نمونه آزمایش مربوط به این شهر مثبت اعلام شدهاست.
احمدی با اشاره به قرار داشتن شهرستان دشتی در وضعیت قرمز کرونایی گفت: ادامه روند بیتوجهی برخی افراد و صنوف به رعایت شیوهنامههای بهداشتی، شهرستان را وارد مرحلهای از پاندمی مرگبار کووید ۱۹ خواهد کرد که منجر به فاجعهای بزرگ و جبران ناپذیر برای خانوادهها خواهد شد.
وی اضافه کرد: موارد بستری در بخش کرونایی بیمارستان زینبیّه(س) افزایش یافته و به ۲۰ نفر رسیدهاست که این بالاترین آمار در چند ماه گذشته است.
در همین راستا مدیر کمیته اطلاعرسانی ستاد استانی مدیریت کرونا خراسان جنوبی گفت: طی هفته گذشته شاهد افزایش بیماران سرپایی مبتلا به کرونا بودهایم و با توجه به شیوع ویروس جدید و ناشناخته بودن آن، استفاده از ماسک به صورت جدی مورد تاکید قرار گرفته است.
ناصر نبیزاده با بیان این که شاهد افزایش تعداد شهرهای قرمز بخصوص در استانهای جنوبی کشور هستیم گفت: طبق آخرین آمار، ۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۴۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
وی تصریح کرد: این افزایش با توجه به رفت و آمد بین استان ما و استانهای مجاور بخصوص سیستان و بلوچستان، نگرانکننده است.
نبیزاده گفت: ۲ شهرستان درمیان و نهبندان که با سیستان و بلوچستان ارتباطات گستردهای دارند، در وضعیت نارنجی قرار گرفتند لذا باید تمرکز اصلی اطلاعرسانی بر این ۲ شهرستان و سایر شهرستانهای مرزی معطوف شود.
براساس جدیدترین بهروز رسانی جدول رنگبندی کشور از پنجم تیر، شهرستان درمیان هم به مناطق نارنجی استان خراسان جنوبی اضافه شد و در حال حاضر شهرستانهای بیرجند، قاینات، نهبندان و درمیان در وضعیت پرخطر شیوع کرونا هستند.
شهرستانهای خوسف، سرایان، سربیشه، زیرکوه، طبس، فردوس و بشرویه نیز در وضعیت زرد (متوسط خطر) قرار دارند.
در خراسان رضوی نیز رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخلاف آنچه برخی تصور می کنند کرونا در مشهد و خراسان رضوی فروکش نکرده است هرچند از دوران اوج عبور کرده ایم اما فوتی ها و بستری ها برخلاف دوران اوج قبلی در وضعیت ثابتی باقی مانده است.
دکتر محمد حسین بحرینی افزود: در حال حاضر میانگین فوتیهای روزانه کرونا در خراسان رضوی ۱۰ تا ۱۲ مورد و تعداد بستری بیماران کرونایی استان روزانه حدود ۱۵۰ مورد است.
وی ادامه داد:در دورههای قبلی فروکش کردن اوجگیری فوتی های کرونا در خراسان رضوی تعداد فوتیهای روزانه به یک یا ۲ مورد و حتی عدد صفر می رسید که در دوره اوجگیری کنونی شیوع کرونا هنوز به این اعداد نرسیده ایم.
بر اساس تازه ترین ارزیابی نرمافزار ماسک مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ،جزیره کیش ، در وضعیت قرمز کرونایی است که این مورد نشان دهنده کمرنگ شدن رعایت پروتکل های بهداشتی توسط عموم مردم است.
از ابتدای شیوع پاندمی کرونا تا ساعت ۲۴ یکشنبه ۶ تیر در این جزیره پنج هزار و ۷۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا (کووید ۱۹ و نوع جهش یافته انگلیسی) شناسایی شده است که ۲۳ تن از این افراد جان خود را از دست داده اند.
از سوی دیگر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: در روزهای گذشته شاهد افزایش نمونه ابتلا به بیماری کرونا در کودکان زیر پنج سال در جهرم بودهایم که علت اصلی آن دورهمیهای خانوادگی بوده است.
سید مجید ارجمند اظهار کرد: در حال حاضر در شهرستان درگیری افراد به بیماری کرونا به صورت خانوادگی شده است. برگزاری مراسم و دورهمی خانوادگی موجب شده که آمار ابتلای کرونا در کودکان زیر پنج سال بیشتر شود.
وی افزود: به دلیل شیوع ویروس جهش یافته هندی کرونا ( دلتا ) در سایر استان ها به خصوص استان هرمزگان که همجوار با استان فارس است و رفت و آمد هایی که به این استان می شود، خانواده ها باید بیشتر از قبل مراقب باشند چرا که سرعت انتقال این ویروس، بسیار بالا و علائم بیماری در این نوع جهش یافته با شدت بیشتر بروز می کند.
وضعیت واکسیناسیون در کشور
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۷۲ هزار دوز واکسن کرونا به گروههای هدف و افراد بالای ۷۰ سال سن در استان تزریق شده است.
سید راشد جزایری افزود: این تعداد واکسن تاکنون به کادر بهداشت و درمان، سالمندان، جانبازان بالای ۵۰ درصد، پاکبانان، بیماران خاص و گروه سنی بالای ۷۰ سال تزریق شده است.
وی ادامه داد: تعداد باقی مانده گروه سنی بالای ۷۰ سال سن که هنوز واکسن دریافت نکرده اند نیز بررسی میشود و پس از آن از روز چهارشنبه احتمال آغاز تزریق واکسن برای گروه سنی ۶۵ تا ۷۰ سال وجود دارد.
جزایری تصریح کرد: به تازگی به یک هزار نفر از امدادگران هلال احمر که با طرح شهید سلیمانی نیز همکاری دارند نیز واکسن کرونا تزریق شده است.
از سوی دیگر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۲۱ هزار و ۵۰۰ کردستانی تاکنون دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند که با تامین واکسن، نوبت اول واکسیناسیون افراد ۶۰ سال به بالا هم آغاز میشود.
دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: تاکنون ۶۵ هزار و ۵۰۰ نفر در استان علیه کرونا واکسیناسیون شده اند و ۳۰ هزار دوز واکسن نوبت دوم برای گروههای هدف استان تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه واکسنهای موجود در استان از سه نوع مختلف است، افزود: با فاصله افتادن بین تزریق دوز اول و دوم واکسن کرونا، اثر بخشی آن کاهش نخواهد یافت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون ۹۸ هزار و ۶۶۶ دوز واکسن کرونا به استان اختصاص یافته که از این تعداد، ۸۰ درصد آن به گروههای هدف تزریق شده است.
همچنین در این خصوص مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان گفت: تاکنون ۲۰۵ هزار دوز واکسن کرونا برای تزریق به گروه های هدف در نوبت اول و دوم در این استان دریافت شده است.
دکتر حسن رخ شاد اظهار داشت: واکسن های دریافتی در استان گیلان از نوع اسپوتنیک، آسترازنکا، بهارات بیوتیک و واکسن سینوفارم است.
وی با بیان اینکه تاکنون به ۱۷۰ هزار نفر از گروه های هدف در گیلان دوز اول واکسن کرونا تلقیح شده ، اضافه کرد: حدود ۷۰ درصد افرادی که نوبت دوز دوم واکسن شان فرا رسیده این واکسن را دریافت کرده اند.
مدیر گروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان خاطر نشان کرد: تزریق دوز دوم واکسن کرونا در این استان ادامه دارد و جای هیچ نگرانی نیست.
رییس مرکز بهداشت شرق اهواز گفت: تاکنون ۱۵ هزار نفر در منطقه شرق اهواز دوز دوم واکسن خود را دریافت کرده اند و این روند همچنان در حال انجام است.
امراله مردانی بیان کرد: دوز دوم واکسنهای تزریق شده از نوع اسپوتنیک، سینوفارم و بهارات است؛ افرادی که دوز اول واکسن آسترازنکا را دریافت کرده اند هنوز موعد تزریق دوز دوم آن فرا نرسیده و از این بابت نگران نباشند.
هم اکنون ۱۳ شهرستان خوزستان در وضعیت نارنجی و ۱۴ شهرستان زرد کرونایی هستند.
گزارش های کرونایی استان ها
اصناف آسیب دیده از کرونا را دریابیم
بار سنگین کرونا بر دوش صنایع دستی خراسان شمالی
آخرین آمار کرونا در کشور
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۱۴۰ تَن دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۸۳ هزار و ۹۸۵ نفر رسید.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وبدا، تا کنون ۴ میلیون و ۴۲۴ هزار و ۸۵۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۴۳۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۸۰۴ هزار و ۲۸۶ دُز رسید.
از دیروز تا امروز ۷ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۳۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۴۱۷ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۸۰ هزار و ۹۲ نفر رسید.
در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۹۸۵ نفر رسید.
به گزارش وزارت بهداشت، تا کنون دو میلیون ۸۴۸ هزار و ۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
همچنین سه هزار و ۱۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
ضمن اینکه تا کنون ۲۳ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۲۲۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
نظر شما