هرمزگان می تواند تامین کننده نیازهای شیلاتی قزاقستان باشد

بندرعباس- ایرنا-مدیرکل شیلات هرمزگان با بیان اینکه این استان می تواند تامین کننده نیازهای شیلاتی قزاقستان باشد، خواستار ایفای ارتباطات فراملی اقتصادی اتحادیه های شیلاتی شد.

 به گزارش روز دوشنبه ایرنا، عبدالرسول دریایی در نشست باسرکنسول قزاقستان در بندرعباس اظهارداشت: شیلات هرمزگان پیرو سیاست های سازمان شیلات ایران و خصوصی سازی، بیشتر در بخش نظارت،مجوزدهی، پایش و کنترل به عنوان دستگاه متولی است و بخش خصوصی کار تولید را انجام می دهد.

وی افزود: استان هرمزگان با ۲ هزار و ۲۰۰کیلومتر مرز آبی و دریایی با ۱۳ جزیره بیشترین فعالیت صید و صیادی در کشور را دارد و با ۳۱۳ هزار تن در سال رتبه اول صید و صیادی کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: در زمینه پرورش آبزیان دریایی پرورش میگو، پرورش ماهی در دریا یا قفس و همچنین پرورش ماهیان گرمابی مثل ماهی کپور و پرورش ماهیان خاویاری در مقیاس پایین در شمال هرمزگان، بخش خصوصی درحال فعالیت های خوبی است.

دریایی در بخش های آبزی پروری نیز گفت: در بخش پرورش آبزیان دریایی، پرورش جلبک، پرورش ماهی دریایی یا ماهی در قفس و پرورش میگو در مجموع ا۵۵ هزار تن در استان هرمزگان تولید شده است.

وی افزود: استان هرمزگان با تولید آبزیان پرورشی علی‌رغم تامین مصرف بازار های داخلی، سالانه بالغ بر ۷۰ هزار تن محصولات آبزی که اغلب آبزیانی هستند که در داخل کشور مصرف نمی شوند مانند ماهی یال اسبی به کشورهای اروپایی، آسیایی، کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه صادر می کند.

دریایی ابراز امیدواری کرد با تعاملات اقتصادی و تجاری در زمینه صادرات آبزیان همچنین استفاده از ظرفیت‌های کارشناسی دو طرف و تخصصی و حوزه انتقال دانش و فناوری داشته باشیم.

مدیرکل شیلات هرمزگان نسبت به ارتباط شیلاتی با کشور قزاقستان نیز بیان داشت داشت: این مهم می تواند باب جدیدی در توسعه شیلاتی و جهش در رونق و تولید برای هرمزگان باشد و همچنین قزاقستان می تواند آبزیان سالم و  با کیفیت از این طریق  در سفره مردم خود قرار دهد.

 دریایی  انتقال دانش و فناوری بین دو استان کشور قزاقستان و استان هرمزگان، سرمایه‌گذاری متقابل و همچنین بحث صادرات آبزیان در واقع صادرات آبزیان ایران به کشور قزاقستان و همچنین آبزیانی که در کشور قزاقستان تولید می‌شود به ایران و همچنین صادرات به دیگر کشورها با توجه به دسترسی به آبهای بین المللی را سه محور مهم برای افزایش ارتباطات هرمزگان و قزاقستان عنوان کرد.

هرمزگان مستعد صادرات انواع آبزیان است

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان در هرمزگان نیز با اشاره به اینکه استان هرمزگان از جنوبی‌ترین نقاط ایران است که در حاشیه شمالی خلیج فارس از نظر موقعیت جغرافیایی در یک منطقه ایده آل از نظر پرورش گونه های دریایی قرار گرفته است، اظهارداشت: همچنین به دلیل رسوب رودخانه‌های جاری استان و املاح معدنی که به دریای خلیج فارس و عمان وارد می شود در حاشیه نوار ساحلی استان فضای بسیار مستعدی برای انواع آبزیان و بخصوص میگو وجود دارد.

مهرداد بازرگان  عنوان کرد: خلیج فارس یکی از دریاهای غنی از نظر تنوع گونه ای زیست محیطی انواع آبزیان است و به همین دلیل فضای مناسب برای پرورش انواع آبزیان مثل ماهی،میگو، خرچنگ (باهدف صادرات)، لابستر و گونه‌های مختلف آبزیان دارای ارزش اقتصادی است که این مهم سبب شده هرمزگان در زمینه صید و صیادی، پرورش آبزیان، فرآوری و بسته بندی گونه های دریایی تجربه ای درخشان داشته باشد.

وی افزود: افزون بر ۳۰ سال روی پرورش میگو فعالیت می‌کنیم و دارای یک رکورد بسیار خوبی در تولید میگو هستیم که این مهم می تواند یکی از محورهای خوب برای دو طرف باشد.

بارزگان با بیان اینکه از تجار و سرمایه گذاران قزاقستانی جهت سرمایه‌گذاری در استان استقبال می‌کنیم که به طور مشترک فعالیت هایی در زمینه پرورش آبزیان، فرآوری و بسته‌بندی داشته باشیم، عنوان کرد: خوشبختانه می توانیم در زمینه فرآوری و بسته‌بندی پاسخگوی بازار قزاقستان یا  هر نقطه ای از دنیا باشیم.

 رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان درهرمزگان ادامه داد: شرکت های ایرانی دارای کد بازارهای اروپا هستند و با داشتن ای سی کد نیاز به هیچگونه بررسی سابقه شرکت نسبت به وارد کردن محصول مورد نظر به بازار اروپا ندارند. 

وی افزود: همچنین با داشتن گرید A از نظر بهداشتی نیز مشکلی جهت وارد کردن محصول خود به اروپا نداریم و مورد تایید بازار اروپا هستیم.

 بازرگان افزود: اگر نشست های مستقیم و حضوری بیشتری داشته باشیم که بتوانیم خواسته های خود را عنوان و بتوانیم سفر هایی برای بازدید و سنجش ظرفیت ها انجام دهیم، وضعیت و موقعیت برای سرمایه گذاری بسیار مناسب خواهد بود. 

روابط تجاری ایران وقزاقستان توسعه می یابد

سرکنسول قزاقستان در هرمزگان نیز با بیان اینکه قزاقستان از لحاظ وسعت با داشتن ۲ میلیون و ۷۷۴ هزار کیلومتر مربع دومین کشور منطقه است و در خصوص پرورش آبزیان دریایی رتبه خوبی دارد.

 نیسان تصریح کرد: در قزاقستان مثل ایران دریای خلیج فارس و دریای عمان که بتواند ما را از طریق آبهای آزاد به دیگر کشورها متصل کند، وجود ندارد اما در دریاهای این کشور ماهیانی مثل ماهیان خاویاری و ماهیان خوب دریای خزر به وفور یافت می شود.

وی با بیان اینکه به دلیل نبود دسترسی قزاقستان به آبهای آزاد، ایران از لحاظ استراتژیکی جزو کشورهای بسیار مهم برای قزاقستان محسوب می شود که بحث آبزی پروری نیز یکی از دلایل اصلی و مهم  ایجاد کنسول گری در این استان است گفت: در واقع قزاقستان منتظر مسوولان استان هرمزگان هستند تا جهت ایجاد روابط تجاری دو طرف به منطقه سفر کنند.

سرکنسول قزاقستان در هرمزگان افزود:ظرفیت های اقتصادی ایران به خصوص ظرفیت های شیلات و آبزی پروری آن را بسیار خوب می شناسیم و طبیعی است که کشورها در جهت جذب سرمایه گذار به سمت کشور خود تلاش می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha