به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، بازدیدکنندگان در این تور از تمام محلات و مراکزی از لندن که الهامبخش رمان دیکنز شد، دیدن میکنند؛ از سافرون هیل که خانه گروه دزدان فاگین در داستان اولیور تویست بود گرفته تا کلرکنول گرین که خلافکاران دنبال اولیور افتادند. هدف از برگزاری این تور و نمایشگاههای جانبی آن این است که دوستداران کتاب و ادبیات ببینند زندگی شخصی، جهان و خیابانهای اطراف دیکنز چگونه شاکله رمان اولیور تویست را شکل داد.
در نمایشگاهی که همراه این تور برگزار میشود، یک صفحه از نسخه دست نویس رمان به خط دیکنز، نامههایی او درباره روند نگارش داستان و پلاکی دیده نشده متعلق به این نویسنده نیز به نمایش گذاشته میشود که حاوی تار موی خواهر همسرش، مری هوگارت، است. مری با دیکنز و همسرش کاترین زندگی میکرد تا این که در سال ۱۸۳۷ در حالی که تنها ۱۷ سال داشت، به طور ناگهانی درگذشت. مرگ او تاثیر عمیقی بر دیکنز گذاشت و الهامبخش خلق کاراکتر رُز میلی (Rose Maylie) در رمان اولیور تویست شد.
لوییزا پرایس متصدی نمایشگاه در این باره میگوید: رُز همان مری بود، پاک طینت، جوان و زیبا. دیکنز در فصلهای آخر رمان با توصیف پایان شیرین برای رُز در واقع مرثیهای برای مری مینویسد؛ شخصیت رز ازدواج میکند و بچهدار میشود، همان پایانی که دیکنز برای مری میخواست.
تور پیادهروی جدید چارلز دیکنز و نمایشگاههای جانبی آن از روز ۳۰ ژوئن (چهارشنبه ۹ تیر) آغاز میشود.
اولیور تویست دومین رمان معروف چارلز دیکنز نویسنده مشهور انگلیسی بود. ایده این رمان تنها چند هفته پس از آن که چارلز و همسرش اولین فرزندشان را به خانه آوردند، در ذهن نویسنده شکل گرفت و از سال ۱۸۳۷ تا ۱۸۳۹ به صورت سریالی در پاورقی ماهنامه Bentley's Miscellany منتشر شد. الیور تویست داستان یک پسر بچه یتیم به همین نام است که در دنیای بیرحم و بیقانون تک و تنها رها شده و باید از خود محافظت کند. این شخصیت در طول داستان به شوربختی و مشکلات زیادی دچار میشود و حتی به دام یک گروه جیب بر میافتد که راه و رسم دزدی را به او یاد میدهند تا منبع درآمدی برایشان باشد. دیکنز برای ارائه تصویری واقعگرایانه در این رمان، زمان زیادی را به گفتوگو با کودکانی که شرایط مشابهی داشتند گذراند تا درباره مشکلات و چالشهایی که با آنها روبهرو میشوند بیشتر بداند. دیکنز در این رمان فساد در جامعه آن روز انگلیس را با ظرافت و دقت هرچه تمام به تصویر کشید.
به گفته پرایس، اولیور تویست در زمان خود بسیار مورد استقبال قرار گرفت. مردم تصاویری را که نویسنده از دنیای خلافکارا و فقرا ارائه داده بود، با پوست و گوشت خود درک میکردند.
نظر شما