کاهش کیفیت آب‌های زیر زمینی، زنگ خطر برای کشاورزان بوشهر است

بوشهر- ایرنا- مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر گفت: برداشت بی رویه و تهاجم آب‌های شور به سفره‌های زیر زمینی در این استان باعث شده تا کیفیت آب چاه‌ها کاهش یابد که این زنگ خطری برای کشاورزان این استان است.

جابر مظفری زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: هم اکنون به دلیل برداشت بی رویه و نبود بارش قابل توجه، آب دریا وارد آبخوان‌های ساحلی شده (تهاجم آب شور) به نحوی که امروز کشاورزان محدوده آبخوان‌های مهم ساحلی استان بوشهر در دیر و آبدان مجبور هستند برای کشاورزی از آب شیرین کن استفاده کنند این درحالی است که توسعه آب شیرین‌کن‌ها نیز موجب از بین رفتن منابع آب وخاک این استان می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر به همین صورت پیش برویم در ۱۰ سال آینده شاید همه آب‌های زیرزمینی استان بوشهر به دلیل کاهش کیفیت قابلیت استفاده نداشته باشند.

مدیرمحیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به وضعیت خشکسالی حاکم بر این استان افزود: در زمان حاضر همه ۱۶ دشت‌ قابل بهره‌برداری این استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی و با افت بیش ازچند متر، برخی از آبخوان‌ها ۵۰ تا ۶۰درصد و بسیاری از چاه‌ها نیز به شدت کم آب و برخی دیگرخشک شدند.

مظفری زاده با اشاره به آبخوان شهرستان جم گفت: در زمان حاضر آب‌خوان شهرستان جم به دلیل خشکسالی و بهره‌برداری بیش از حد و از طرفی رعایت نکردن ملاحظه‌های زیست محیطی از سوی صنایع و ارگان‌ها باعث شده کیفیت آب به صورتی درآید که قابلیت شرب خود را از دست بدهد.

وی بیان کرد: باید توجه داشته باشیم منابع آبی که امروز کیفیت آشامیدن خود را از دست می‌دهند فردا حتی قابلیت و کیفیت استفاده در بخش کشاورزی را نیز نخواهند داشت.

این کارشناس گفت: باید بپذیریم در کشور خشک و نیمه خشکی قرار داریم که کمتر از یک سوم بارش‌های جهانی را دارد و اقلیم ایران با توجه به منابع آبی محدود از هزاران سال پیش تاکنون به این صورت بوده است و برای حفظ این منابع باید به سمت سازگاری با شرایط حرکت کرد.

وی افزایش بهره وری، استفاده از آب‌های نامتعارف و تغییر شیوه آبیاری را از راهکارهای حرکت به سمت سازگاری با کم آبی عنوان کرد و گفت: در استانی مانند بوشهر با توجه به قابلیت‌های مختلف در بخش تجارت، صنایع نفت و گاز و گردشگری، به جای فشار آوردن روی اشتغال در بخش کشاورزی که به آب نیاز دارد می‌توان از این مزیت‌ها بهره برد و از خشک شدن قریب الوقوع این منابع استراتژیک پیش‌گیری کرد.

مظفری زاده با اشاره به تشکیل کارگروه آب، خشکسالی، فرسایش، کشاورزی، محیط زیست و بنیاد ملی نخبگان در استان گفت: این کارگروه متشکل از ۱۲ عضو و به عنوان یک اجتماع نخبگانی می‌تواند در نقش بازوی مشورتی برای مدیریت ارشد استان در موضوع‌های تخصصی آب عمل کند.

وی ادامه داد: رسالت اصلی این کار گروه شبکه‌­سازی موثر بین سازمان‌­ها و صنایع مختلف، همکاری کارگروه در برگزاری رویدادهای فناورانه آب و ایجاد حلقه وصل میان استان و ستادهای توسعه فناوری در راستای حمایت از توسعه فناوری در راستای حمایت از توسعه فناوری استانی و ارتباط موثر اعضا کارگروه با نخبگان و صاحبان استعداد در حوزه آب و کشاورزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha