به گزارش روز چهارشنیه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دیوان عالی ونزوئلا در سال ۲۰۱۸میلادی طی حکمی اعلام کرد که ائتلاف "میز اتحاد دموکراتیک" که شامل هشت حزب بزرگ مخالف بوده، نمی تواند در انتخابات حضور داشته باشد.
لغو این حکم در حالی از سوی پدرو کالسادیلا رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا اعلام شده است که به نظر می رسد دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری در مسیر مذاکره با مخالفان به دنبال انجام اقداماتی بوده است. برخی دیپلماتها و تحلیلگران از این اقدامات دولت کاراکاس به عنوان نشانی از ارائه پیشنهاد صلح و آشتی به سوی مخالفان یاد کردهاند
در این میان خوان گوایدو که از وی به عنوان رهبر مخالفان یاد شده، اعلام نکرده که آیا معتقد است نامزدهای مخالف باید در انتخابات آتی در ونزوئلا حضور یابند یا خیر.
این در حالی است که مخالفان انتخابات های سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ را تحریم کرده بودند.
مخالفان در ونزوئلا که تحت حمایت آمریکا و متحدانش بوده اند، طی سالهای اخیر تلاش کرده اند تا نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا را از قدرت سرنگون کنند اما کاراکاس که تحت حمایت کشورهایی همچون روسیه و چین بوده از خوان گوایدو رهبر مخالفان به عنوان دست نشانده کاخ سفید یاد کرده است.
به رغم اقدام اقدامات خرابکارانه و در مسیر کودتا مخالفان علیه دولت کاراکاس، نیکلاس مادورو پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره با گوایدو با هدف کاهش تنش ها در این کشور و متقاعد کردن واشنگتن برای لغو تحریم ها بوده است.
در همین حال استالین گونزالس یک سیاستمدار مخالف در ونزوئلا گفت: این گام فرصتی برای سازماندهی مجدد و بازسازی در مسیر تغییرات در جبهه مخالفان است.
آمریکا، اتحادیه اروپا و کانادا نیز اخیرا اعلام کردند، «مشروط» به پیشرفت گفتوگوهای داخلی ونزوئلا در راستای برگزاری انتخابات آزاد، لغو تحریمها علیه دولت نیکلاس مادورو رئیسجمهوری این کشور را بررسی میکنند.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مارک گارنو وزیر امور خارجه کانادا با امضای بیانیه ای مشترک اعلام کردند: ما از پییشرفت اساسی و قابل اعتماد برای بازگرداندن فرآیندها و نهادهای اساسی دموکراتیک در ونزوئلا استقبال میکنیم و آماده بررسی سیاستهای تحریمی بر اساس پیشرفت چشمگیر در مذاکراتی جامع هستیم.
نظر شما