کار خبرنگاران حوزه محیط زیست از دیگر فعالان عرصه رسانه سخت‌تر است

بوشهر- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: خبرنگاران محیط زیست علاوه بر اطلاع رسانی رسالت آینده نگری در زمینه برخی مسائل را نیز برعهده دارند به همین دلیل کار آنها از مابقی فعالان عرصه رسانه سخت‌تر و پیچیده‌تر است.

فرهاد قلی نژاد روز چهارشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر ضمن تسلیت جان باختن "ریحانه یاسینی" و "مهشاد کریمی" خبرنگاران خبرگزاری های ایرنا و ایسنا در حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده افزود: درمیان همه اصحاب رسانه خبرنگاران محیط زیست با مشکلات خاصی روبرو هستند چون می‌خواهند در ارتباط با تصمیم‌هایی اطلاع رسانی کنند که مسئولان آنها را اتخاذ کرده‌اند و ممکن است انتقادهایی را به همراه داشته باشد.

وی بیان کرد: ممکن است برخی از این تصمیم‌های آنی برای برطرف کردن یک مشکل و خاموش کردن اعتراضی گرفته شود، اینجاست که دوستداران محیط زیست بویژه خبرنگاران این حوزه با آینده نگری تلاش می‌کنند جلوی این تصمیم‌ها را بگیرند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: حوادث مشابهی در کشور رخ می‌دهد که باید علت یابی و منشاء آنها مشخص و پی‌گیری شود اما این ضایعه و حادثه ازاین بابت دردناک است که عده‌ای خبرنگار به صرف دلسوزی و عشق به طبیعت دراین راه گام برداشتند و براثر واژگونی خودرو شماری زخمی و ۲تن نیز جان باختند.

وی ادامه داد: خبرنگاران همواره وظیفه انعکاس وقایع و رساندن صدای مردم به مسئولان و رفع مشکلات جامعه را برعهده دارند.

قلی نژاد با اشاره به نقش خبرنگاران محیط زیست در هشدار نسبت به برخی مشکلات زیست محیطی اضافه کرد: فعالان رسانه چشم بینای جامعه در حوزه‌های مختلف هستند و خبرنگاران تخصصی این توانایی را دارند که خیلی خوب پیامدهای یک تصمیم را بیان و از بروز برخی حوادث جلوگیری کنند.

وی یادآورشد: امروز شاهد ارتقای آگاهی عمومی نسبت به محیط زیست کشور هستیم و افزایش شمار خبرنگاران متعهد وعاشق این بخش و پرداختن تخصصی به این موضوع‌ها گواهی بر این مدعا است.

به گفته قلی نژاد، امروز تاکید خاصی بر ضرورت برگزاری کارگاه‌های تخصصی راجع به موضوع‌های مختلف زیست محیطی وقوانین و مقررات مرتبط با این حوزه شده‌ است و تلاش می‌شود تا ارگان و دستگاه نظارتی مرتبط با هر عنوان زیست محیطی مشخص شود.

وی بیان کرد: هدف از برگزاری تور رسانه‌ای خبرنگاران مرتبط با حوزه محیط زیست آشنایی نزدیک آنها با دریاچه ارومیه و مسائل آن بود که استان بوشهر نیز مشابه این تور را  برای آشنایی خبرنگاران با فلرها و آلودگی‌های زیست محیطی پارس جنوبی در ۲ سال گذشته برگزار کرد.

توسعه آموزش در مسائل ترافیکی ضروری است 

قلی نژاد با تاکید بر ضرورت علت یابی حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده گفت: توجه به مسائل ایمنی در کشور ما آنچنان که لازم است جدی گرفته نمی‌شود و حادثه تصادف اتوبوس سرباز معلمان بعد از چند ساعت از حادثه نقده دلیلی براین مدعا است.

وی تاکید کرد: تکرار حوادث ترافیکی نشان می‌دهد مسئولان باید در زمینه ایمنی و معاینه فنی خودروها و استاندارد سازی وسایل نقلیه در پیشگیری از حوادث دقت نظر بیشتری داشته باشند تا شاهد تکرار اینگونه حوادث دلخراش نباشیم.

کار خبرنگاران حوزه محیط زیست از دیگر فعالان عرصه رسانه سخت‌تر است

به گفته قلی نژاد وقوع حوادث ترافیکی حتی با داشتن گواهینامه معاینه فنی خودروها نشان می‌دهد هنوز با استانداردهای ترافیکی فاصله داریم و رعایت فرهنگ ترافیک باید در جامعه به یک اعتقاد و رفتار تبدیل شود.

محیط زیست در تقابل با صنعت و توسعه نیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: هرچند جای خالی این ۲ خبرنگار محیط زیست در اخبار و رویدادهای این حوزه از این پس بیشتر احساس می‌شود اما یقین داریم با رویکردی که اصحاب رسانه بویژه ایرنا دارد به طور قطع راه این خبرنگاران با حضور خبرنگارانی متعهد که نسبت به حفظ انفال و بیت المال تعصب دارند و دفاع می‌کنند، ادامه می‌یابد.

وی اظهارکرد: خبرنگاران محیط زیست همواره از سوی سودجویان، تخریب کنندگان و شکارچیان متخلف که خواهان منتشر نکردن اخبار، رویدادها و رخدادها هستند تهدید می‌شوند اما این افراد بدون توجه به این تهدیدها همیشه در کنار محیط زیست هستند.

قلی نژاد گفت: امروز برای داشتن محیط زیستی سالم، به دور از هرگونه تخریب و آلودگی نیازمند حضور دوستداران و خبرنگاران محیط زیست هستیم تا از این میراث‌های طبیعی و نعمت خدادادی محافظت شود.

وی  اضافه کرد: خیلی از افراد، محیط زیست را در تقابل با صنعت و توسعه می‌دانند این درحالی است که برخی خسارت‌هایی که به  محیط زیست وارد می‌شود به طور یقین از صرفه اقتصادی که دارد، بیشتر است.

قلی نژاد با بیان اینکه محیط زیست بستر توسعه است افزود: به طور یقین اگر آب را از دست بدهیم توسعه و صنعت نخواهیم داشت و اگر سنگ و خاک را از دست بدهیم نیز معدن نخواهیم داشت.

کار خبرنگاران حوزه محیط زیست از دیگر فعالان عرصه رسانه سخت‌تر است

وی با تاکید براینکه اگر دریا را از دست بدهیم معیشت بسیاری از مردم و ساحل نشینان تحت الشعاع قرار می‌گیرد گفت: امروز آلودگی‌های نفتی خلیج فارس علاوه بر تنوع زیستی معیشت مردم ساحل نشین را نیز تحت تاثیر قرارداده به نحوی که صیادان مجبور هستند برای صید کیلومترها به دریا بزنند تا بتوانند حداقل صید را به ساحل بیاورند.

قلی نژاد، تردد نفت کش‌ها، آلودگی‌های نفتی و رها کردن فاضلاب به دریا را از جمله عوامل آلودگی‌های زیست محیطی در خلیج فارس عنوان کرد و بر ضرورت رعایت توافق نامه‌های بین المللی از سوی کشورهای همسایه برای حفاظت از این آبراه استراتژیک تاکید کرد.

وی ادامه داد: برای رسیدن به توسعه پایدار محیط زیست و صنعت باید در کنار هم دیده شود.

۲۵ نفر از خبرنگاران رسانه‌های کشور صبح چهارشنبه (دوم تیرماه) برای بازدید از طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه عازم پیرانشهر شدند که اتوبوس آنان، عصر همان روز در ۱۵ کیلومتری این شهرستان در منطقه بیگم قلعه دچار حادثه شد.

در این حادثه غم‌انگیز "ریحانه یاسینی" و "مهشاد کریمی" ۲ خبرنگار جوان و پرتلاش خبرگزاری‌های ایرنا و ایسنا، جان خود را از دست دادند.

قلی پور با ابراز تاسف عمیق برای از دست دادن خبرنگاران به خانواده های جانباختگان و همکاران خبرنگار این ضایعه دردناک را تسلیت گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha