دعوتی شادمانه برای استقبال از مرگ در سیستان و بلوچستان

زاهدان- ایرنا- سیستان و بلوچستان در حالی‌که روزهای سخت کرونایی را یک به یک پشت سر می‌گذارد با وجود تعطیلی تالارها برخی از مردم همین روزهای سیاه را برای شروع زندگی انتخاب کرده‌اند و با جمع کردن دوستان و آشنایان خود زیر یک سقف؛ در واقع دسته جمعی به استقبال مرگ می‌روند.

به گزارش ایرنا مسوولان اجرایی و بهداشتی سیستان و بلوچستان به دنبال اجرای راهکارهای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، برگزاری هرگونه تجمع، گردهمایی و همایش را ممنوع و سینماها، مراکز فرهنگی و ورزشی، اماکن گردشگری، تالارهای عروسی، مدارس و دانشگاه‌های این استان را تعطیل اعلام کردند.

اما در کنار تمامی هشدارها و ممنوعیت‌ها، گویی برخی از شهروندان ویروس کرونا را جدی نگرفته‌اند و با برگزاری مراسم عروسی در منازل خود به استقبال کرونا و مرگ می‌روند.

شرایط انفجاری ابتلا به کرونا و جولان دلتای هندی همچنان رو به افزایش است. بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ۲۴ ساعت گذشته یک‌هزار و ۱۹۰ سیستان و بلوچستانی دیگر به کرونا مبتلا شدند و ۱۴ بیمار نیز جان باختند.

شرایط فوق بحرانی سبب شد تا ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به زاهدان سفر و از مراکز درمانی بازدید کنند.

حریرچی امروز در حاشیه بازدید از بیمارستان‌های خاتم الانبیا (ص) و علی ابن ابی طالب(ع) زاهدان اعلام کرد که متاسفانه سیستان و بلوچستان پایین‌ترین میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با ویروس منحوس کرونا را در سطح کشور دارد.

همچنین روز گذشته با ابتلای یک‌هزار و ۱۷۴ نفر در سیستان و بلوچستان برای نخستین بار در چند روز اخیر میزان موارد سرپایی و بستری کرونا در این استان از متوسط کشوری فراتر رفت.

صدای دُهُلی که از دور خوش است! 

دعوتی شادمانه برای استقبال از مرگ

با وجود این شرایط هنوز هم برخی مردم بر برگزاری مراسم ازدواج آن هم با حضور اقوام و آشنایان اصرار دارند و حاضر نیستند برنامه ریزی خود را به تعویق بیاندازند و طولانی  شدن شرایط کرونایی را دلیل این کار عنوان می‌کنند اما نمی‌دانند برگزاری هر مراسم عروسی ممکن است چند مراسم عزاداری را به دنبال داشته باشد.

در سیستان و بلوچستان به دلیل وجود فرهنگ قومی و قبیله‌ای برگزاری اینگونه مراسم خانگی علاوه‌بر شهرها در روستاها نیز وجود دارد و در برخی موارد برگزاری آن موجب جابه‌جایی جمعیت از شهرها به روستاها و به تبع آن گسترش زنجیره انتشار ویروس می‌شود.

 این در حالیست که تجمع طولانی در فضای بسته و خورد و خوراک در جمع؛ از مهمترین عوامل موثر در شیوع ویروس کروناست.

مسوولیت پذیری فردی می‌تواند جامعه را نجات دهد

یکی از شهروندان زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا مسوولیت‌ پذیری فردی را نخستین حلقه نجات از شرایط فعلی عنوان کرد و گفت: اگر هر کس خود را مسوول حفاظت از سلامت خود و اطرافیانش بداند هرگز این شرایط رخ نخواهد داد و حتی نیاز به اعمال مجازات و یا جریمه هم نیست.

محمد شهرکی ادامه داد: ازدواج و مراسم عروسی از دیرباز یکی از مهمترین و بهترین اتفاقات زندگی هر فرد و در واقع بهترین آرزوی هر پدر و مادر برای فرزندان بوده اما بیش از یکسال است که با وجود شیوع ویروس کرونا این مراسم به یکی از خطرناکترین اتفاقات تبدیل شده و به همگان توصیه می‌شود تا از برگزاری و یاشرکت در این مراسم خودداری کنند.

وی ادامه داد: در این میان نقش بزرگان طوایف و والدین بسیار مهم است چرا که می‌توانند با توجیه جوانان آن را به شروع زندگی بدون برگزاری مراسم مجاب کنند.

این شهروند زاهدانی خاطرنشان کرد: من برای برگزاری مراسم ازدواج پسرم حدود یک سال منتظر ماندم تا شرایط بهتر شود اما بالاخره در تعطیلات نوروز با موافقت خانواده عروس این دو زوج زندگی خود را بدون مراسم برگزار کردند و هزینه‌ای که برای برگزاری مراسم کنار گذاشته بودم را هم به خودشان هدیه دادم تا زندگی بهتری را شروع کنند.

دعوتی شادمانه برای استقبال از مرگ

گذشتن از منفعت فردی برای نفع جمعی

اگر هر یک از افراد جامعه حاضر شوند برای نفع جمع از منافع فردی صرف نظر کنند در مواجهه با مشکلات و مسایل اجتماعی هزینه کمتری را صرف خواهیم کرد. این جمله را یک جامعه شناس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد و ادامه داد: برگزار نکردن مراسم ازدواج به دلیل شیوع ویروس کرونا علاوه بر اینکه به منفعت جمعی کمک می‌کند، با توجه به شرایط اقتصادی فعلی در نهایت منجر به منفعت فردی می‌شود.

زهره سرگزی شرایط کرونا را فرصت مناسبی برای ترویج ازدواج آسان دانست و ادامه داد: زندگی در طول دوران هفده ماهه کرونایی عاداتی را برای ما ایجاد کرده که اگر این شرایط تغییر کند، قطعا خواهیم دید که سبک زندگی ما نیز با تغییرات گسترده‌ای روبرو خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: حال باید این شرایط را به فرصت تبدیل کنیم و با تشویق حذف مراسم عروسی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا به ترویج ازدواج آسان در جامعه و دوران پساکرونا کمک کنیم. به طور قطع این شرایط در کاهش تشریفات و  عروسی‌ها مؤثر است.

دعوتی شادمانه برای استقبال از مرگ

سیستان وبلوچستان پایین‌ترین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا را دارد

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: متاسفانه سیستان و بلوچستان پایین‌ترین میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با ویروس منحوس کرونا را در سطح کشور دارد.

ایرج حریرچی گفت: برای نخستین بار در چند روز اخیر میزان موارد سرپایی و بستری کرونا در استان سیستان و بلوچستان از متوسط کشوری فراتر رفته است.

وی بیان کرد: در چند ماه گذشته سیستان و بلوچستان از نظر بستری و مرگ بیماران مبتلا به کرونا از متوسط کشوری پایین تر بوده شاید آن زمان ویروس قدرت زیادی نداشته است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به دلیل ورود ویروس‌های جهش یافته به سیستان و بلوچستان، کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در سطح استان و برگزاری تجمعات در قبل از برگزاری انتخابات، تعداد مبتلایان به کرونا در منطقه از متوسط کشوری فراتر رفته است.

وی تصریح کرد: دست همه مردم سیستان و بلوچستان را می‌بوسم، از آنان تقاضا دارم تا ۲ هفته آینده دستورالعمل‌های بهداشتی را با حداکثر میزان رعایت کنند و به توصیه‌های مسوولان استانی و بهداشتی گوش فرا دهند تا این بحران عبور کنیم.

دعوتی شادمانه برای استقبال از مرگ

تعداد مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان چهار برابر موج قبلی است

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تعداد موارد مثبت جدید مبتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان در موج جدید، سه تا چهار برابر موج های قبلی این ویروس است.

دکتر حسینعلی شهریاری افزود: علاوه‌بر موارد مثبت سرپایی، افزایش تعداد بیماران بستری فشار زیادی را بر کادر درمان و بیمارستان‌ها وارد کرده است.

وی ادامه داد: با وجود آنچه در برخی شبکه‌های اجتماعی در مورد کمبود تجهیزات و عدم پذیرش بیماران اعلام می‌شود، مشاهدات میدانی ما نشان می‌دهد که تاکنون بیمارانی که نیازمند بستری هستند بستری شدند و خدمات مورد نیاز خود را دریافت کردند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجموعه بهداشت و درمان کشور و کمیسیون بهداشت و درمان وضعیت ارائه خدمات درمانی در سیستان و بلوچستان را  به صورت مستمر تحت نظر دارد و با مسوولان استان در ارتباط هستند تا نیازهای احتمالی بعدی هم با استفاده از ظرفیت‌های استانی و کشوری تامین شود.

وی ادامه داد: با همه این اقدامات، چاره اصلی برای برگشتن سیستان و بلوچستان به وضعیت عادی رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و مراجعه به موقع بیماران به مراکز غربالگری است. 

شهریاری بیان کرد: شاید استمرار واکسیناسیون کرونا در خواباندن موج فعلی نقش مهمی نداشته باشد ولی با توجه به تاثیر بلند مدت واکسیناسیون عمومی بر کاهش موارد مبتلایان در آینده، از مسوولان استان می‌خواهم تا دامنه سنی افراد تحت پوشش واکسن را افزایش دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha