به گزارش ایرنا، به عنوان یک خبرنگار چند روز مانده بر برگزاری کنکور امسال برای تهیه گزارش از این ماراتن بزرگ خودم را آماده کرده بودم و دوست داشتم بار دیگر پس از حدود ۱۵ سال از زمانی که خودم برای نخستین بار در این آزمون شرکت کرده بودم دوباره وارد این حس و حال شوم حتی چندین سوال مختلف از داوطلبان دختر و داوطلبان پسر و دغدغههای آنان قبل و بعد از آزمون آماده کرده بودم.
سرانجام روز موعود فرا رسید و با شور و اشتیاق برای رفتن به یکی از حوزههای امتحانی هماهنگی کردم اما با وجود اینکه چند سالی است خبرنگار حوزه آموزش و پرورش هستم و مسوولان برگزاری کنکور در کردستان را می شناسم اما با درخواستم برای حضور در جلسه آزمون موافقت نشد.
پس از یکی دو روز از برگزاری آزمون کنکور که منتظر مجوز برای حضور در حوزه برگزاری آزمون بودم به این نتیجه رسیدم که تلاش هایم در این خصوص موفقیت آمیز نبوده و به همین دلیل بدون مجوز وارد عمل شدم.
نزدیک ساعت ۱۱:۳۰ظهر روز جمعه، همزمان با سومین روز برگزاری ماراتن بزرگ کنکور سراسری داخل حیاط یکی از مدارس شهر سنندج که محل برگزاری آزمون بود رفتم و از پشت پنجرها شرکت کنندگان در این ماراتن را نگاه کردم.
مدرسه در سکوت عجیبی فرو رفته بود با اینکه صدها دانش آموز داخل بودند انگار کسی آنجا نبود و مسأله جالب توجه این بود که برخلاف سالهای گذشته خبری از تجمع خانوادهها نبود و اگر هم کسی آمده بود در مسیر آزمون نبود و بیرون از محیط مدرسه چند نفر محدود را دیدم و حدس زدم که خانواده داوطلبان باشند.
صندلی ها با فاصله زیادی از هم قرار گرفته و تمام دانشآموزان و مراقبین ماسک داشتند و جالب اینکه مواد ضدعفونی هم کنار صندلیها قرار داشت و فضا به گونه ای بود که از همان پشت شیشه هم میتوانستی متوجه بشوی که پروتکلهای بهداشتی تا چه اندازه رعایت میشود.
برخی از شرکت کنندگان به گونه ای غرق در سوالات بودند و بعضی نیز گاهی ماسکشان را بالا و پایین میکردند و نگاهی به اطراف میانداختند حالا یا از ماسک کلافه بودند یا سوالات آزمون.
بعد از چند دقیقه ای از جلوی شیشه کنار رفتم و گوشه ای از حیاط به انتظار نشستم اولین نفری که از سر جلسه آزمون بیرون آمد دختری با چهرهای خندان اما کلافه از ماسک بود، چون به محض بیرون آمدن ماسکش را درآورد و با کلافگی گفت اه خفه شدیم.
پرسیدم امتحانت خوب بود دوباره خنده روی لبانش نقش بست و گفت به نظر خودم که عالی بود گفتم پس چرا کلافه ای گفت از دست این ماسک داشتم خفه می شدم این کرونای لعنتی تمام نمیشه راحت بشیم.
این داوطلب که خود را سمیرا ملایی معرفی کرد در پاسخ به این سوال که سرجلسه موارد بهداشتی رعایت می شد گفت: آره واقعا خیلی خوب بود، اصلا بدون ماسک کسی را راه نمیدادند، مواد ضدعفونی هم در دسترس بود، در ضمن اجازه ندادند مثل گذشته خانوادهها دم درب تجمع کنند حداقل در این مدرسه اینگونه بود و تقریبا همه پروتکلهای بهداشتی رعایت شده بود.
وی اظهار داشت: صبح پدر و مادرم همراهم آمدند و بیشتر از اینکه نگران آزمونم باشند نگران عدم رعایت موارد بهداشتی بودند ولی از همان جلوی در وقتی وضعیت را دیدند تا حدودی خیالشان راحت شد و به منزل برگشتند.
ملایی همچنین در پاسخ به این سوال که کرونا تاچهاندازه بر روند برنامه ریزی اش برای کنکور تاثیر گذاشت گفت: قطعا کرونا تاثیر منفی زیادی بر برنامه ریزی های من و سایر همسن و سالانم برای کنکور گذاشت، همین تعطیلی مدارس و در خانه ماندن خود بیشترین ضربه را به ما زد.
وی با بیان اینکه تا قبل از کرونا بیشتر اوقاتم را بعد از مدرسه در کتابخانه برای درس خواندن میگذارندم، گفت: با ورود کرونا و تعطیلی کتابخانهها و مدارس خیلی از برنامههایم عقب افتادم اما چون یکسال تاکنکور فرصت داشتم تلاش کردم خودم را با شرایط وفق بدهم هرچند سخت بود اماخواستن توانستن و است و همین که امروز امتحانم خوب بود دیگر هیچ چیزی حتی کرونا برایم اهمیت ندارد.
این داوطلب کنکور در پایان گفت: راستی چرا اینهمه سوال پرسیدی از صدا و سیما آمدی دوربین هم که نداری؟ حالا اگر سوال دیگه ای نیست من برم الان احتمالا پدرو مادرم دنبالم آمده باشند و منتظر جواب من نشد و با خنده دور شد.
یک لحظه به پشت سرم نگاه کردم دیدم چند نفر دیگری هم از سر جلسه آزمون بیرون آمده اند و حیاط مدرسه کمکم از هیاهوی آنان پر شده در هر گوشه ای چند نفر از داوطلبان در مورد سوالات با هم صحبت می کردند اما هیچ کدام بدون ماسک نبودند و تجمع ها هم از سه یا چهار نفر فراتر نرفته بود.
در این میان دختری که ماسکش را دور دستش پیچیده بود و مدام حرف می زد، توجهم را به خود جلب کرد نزدیک شدم و گفتم چرا ماسکت نزدی نمی ترسی کرونا بگیری خندید و گفت نه یک بار گرفتم و تمام.
بعد از اینکه خودم را معرفی کردم اجازه خواستم چند سوال بپرسم که با همان شوخ طبعی و بی خیالی گفت در خدمتم.
وی خود را نگار سلیمی معرفی کرد در پاسخ به این سوال که وضعیت آزمون و رعایت پروتکلها چگونه بود، گفت: منخودم یک بار خانوادگی کرونا گرفتیم البته خیلی سخت نبود یا شاید ما سخت نگرفتیم اما در مجموع عقیده ای به زدن ماسک ندارم و به نظرم خیلی کارایی ندارد و امروز هم اگر اجازه می دادند سرجلسه هم استفاده نمیکردم.
این داوطلب کنکور یادآور شد: اگر منظور شما از رعایت پروتکل ها همین ماسک و ضد عفونی و فاصلهگذاری است که بله اینجا خیلی رعایت می شد و حتی ناظر بهداشتی هم حضور داشت و همه چیز را بررسی میکردند.
سلیمی همچنین در پاسخ به اینکه آزمونت را خوب دادی گفت: به نظر خودم کهمتوسط بودم نه خیلی عالی و نه بد بود هرچند به طور قطع نمیتوان در این زمینه نظر داد به هرحال تلاش خودم را کردم هرچه بادا باد.
حرف هایمان که تمام شد دیدم حیاط در حال خلوت شدن است و مراقبین مدام گوشزد می کنند که تجمع نکنید و بیشتر دانش آموزان در حال خارج شدن بودند.
کنکور، آزمونی که از آن به عنوان تعیین سرنوشت و آینده نام میبرند همیشه با ترس و استرس برای داوطلبان و خانوادهها همراه بوده و الان ۲سال است که وجود ویروس کرونا این مهمان ناخوانده، نوع ترس و استرس آن را تغییر داده و ترس از نرسیدن به نتیجه مطلوب و یا قبول نشدن جای خود را به ترس از مبتلا نشدن به این ویروس داده است.
بی شک داوطلبان شرکت کننده در این ماراتن علمی بیش از هر چیز دیگری نیازمند آرامش فکری، ذهنی و ایجاد محیطی آرام و بدون دغدغه از سوی خانوادهها هستند حال آنکه اگر خانواده خود استرس را به آنان تزریق کنند، قطعا به نتیجه دلخواه نخواهند رسید.
با نزدیک شدن به روزهای برگزاری این آزمون خانواده ها ترسشان چندین برابر شد خیلی ها حتی تصمیم گرفتند اجازه ندهند فرزندشان در این آزمون شرکت کند چون معتقد بودند که سلامتی فرزندنشان مهمتر از دکتر و مهندس شدنشان است.
اما مسوولان و متولیان امر با برنامه ریزیهای منسجم این اطمینان خاطر را به خانواده ها دادند که حوزههای آزمونی پاک است و هیچ خطری نمی تواند سلامتی فرزندانشان را تهدید کند.
یکی از این برنامه ریزی ها وجود ناظران بهداشتی در حوزههای امتحانی بود که دانشگاه علوم پزشکی با همکاری آموزش و پرورش و سایر متولیان این مهم را به خوبی پیش برد.
نظارت ۸۸ ناظر بر روند برگزاری کنکور در کردستان
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان میگوید: به منظور نظارت بر روند رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدت زمان برگزاری آزمون سراسری کنکور، ۸۸ ناظر بهداشتی قبل و حین این آزمون نظارتهای لازم را انجام میدهند.
ابراهیم قادری گفت: ۹۹ حوزه کار برگزاری آزمون سراسری کنکور را به مدت چهار روز بر عهده دارند که در حوزه های پرجمعیت یک ناظر و در حوزه های کم جمعیت هر دو یا سه حوزه، یک ناظر بر روند رعایت پروتکلهای بهداشتی نظارت می کنند.
وی با بیان اینکه ۲۳۲ نفر نیز در طول زمان برگزاری این آزمون برای بازدید و نظارت موردی پیش بینی شده است، افزود:: در روزهای قبل از برگزاری آزمون نظارتهای لازم بر محلهای برگزاری انجام و تمام موارد بهداشتی توصیه و نواقص موجود نیز بر طرف شده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به تعیین اتاقهای قرنطینه برای بیماران و افراد مشکوک به کرونا، افزود: چینش صندلی ها با فاصله مناسب بوده و ضدعفونی محل برگزاری آزمون نیز بصورت مرتب انجام شده و تاکنون هیچ مشکلی در این زمینه گزارش نشده است.
وی تاکید کرد: داوطلبان کنکور سراسری، باید رعایت بهداشت فردی از جمله ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی را با دقت مدنظر داشته باشند، ضمن اینکه محل برگزاری آزمون از نظر تهویه ارزیابی شده و بر اساس برنامه ریزی انجام شده باید کمترین ازدحام حین کنکور سراسری را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه خانوادههای داوطلبان از سلامت و رعایت نکات بهداشتی در حوزهای آزمون سراسری اطمینان داشته باشند از آنان خواست از همراهی فرزندان خود در حوزه های آزمون خودداری کنند تا ازدحام به حداقل برسد.
در این میان مدیر کل آموزش و پرورش کردستان نیز در دومین روز از برگزاری آزمون از چند حوزه بازدید و از نزدیک نحوه برگزاری آزمون و چگونگی رعایت پروتکل ها را مشاهده کرد.
حوزههای آزمونی کاملا بهداشتی است
رشید قربانی با بیان اینکه در حوزه های برگزاری آزمون موارد بهداشتی به طور کامل رعایت می شود، گفت: آزمون سراسری کنکور در استان براساس پروتکل های ابلاغی و بهداشتی برگزار می شود و هیچ خطری داوطلبان را تهدید نمی کند.
وی افزود: تمام عوامل و داوطلبان در حوزه های آزمونی از ماسک استفاده کرده و در چینش صندلی های داوطلبان فاصله گذاری لازم رعایت و از طریق دانشگاه علوم پزشکی و ناظران حوزه بهداشت و درمان بر این موضوع نظارت های لازم انجام میشود.
رقابت بیش از ۲۹ هزار داوطلب کردستانی در کنکور امسال
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان یادآور شد:در کنکور سراسری امسال ۲۹ هزار و ۴۳ داوطلب در استان در پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان خارجه با هم رقابت میکنند.
وی افزود: از مجموع شرکت کنندگان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۶ هزار و ۲۹۶ نفر دختر و ۱۳ هزار و ۷۹۷ نفر پسر هستند که طی چهار روز با هم به رقابت میپردازند.
قربانی اظهار داشت: از تعداد داوطلبان امسال ۲ هزار و ۱۴۱ نفر در گروه آزمایشی ریاضی، ۱۲ هزار و ۴۳۸ نفر در گروه آزمایشی تجربی و هشت هزار و ۴۷۴ نفر در گروه آزمایشی انسانی با هم به رقابت میپردازند.
وی اضافه کرد: همچنین ۲ هزار و هشت نفر در گروه آزمایشی هنر و سه هزار و ۹۸۲ نفر در گروه آزمایشی زبان های خارجه با هم رقابت میکنن، ضمن اینکه امسال نیز بیشترین شرکت کننده مربوط به گروه علوم تجربی است.
براساس زمان بندی انجام شده آزمون کنکور سراسری رشته هنر صبح روز چهارشنبه ۹ تیر، ریاضی و فنی و انسانی صبح روز پنجشنبه ۱۰ تیر ، تجربی صبح روز جمعه ۱۱ تیر و زبانهای خارجی صبح روز شنبه ۱۲ تیر برگزار می شود.
در کنکور سراسری ۱۳۹۹ در استان کردستان ۲۱ هزار و ۹۷۱ داوطلب با هم به رقابت پرداختند.
نظر شما