دروازه دانش‌بنیانی به روی شرکت‌های خلاق گشوده شد

تهران- ایرنا- سامانه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به توافقات صورت گرفته توسط ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق و مرکز موسسات و شرکت های دانش بنیان به روی شرکت‌های خلاق گشوده شد.

به گزارش روز شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از محوری ترین برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ایجاد زیربنایی شرکت‌های دانش‌بنیان  است و در این راستا تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در هشت سال گذشته، از رقم کمتر از ۵۰ شرکت، به بیش از ۶ هزار شرکت فعال رسیده است.

 بسیاری از شرکت‌های نوآور دارای طرح‌های بسیار خلاقانه‌ای هستند، اما بر اساس قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مصوب مجلس شورای اسلامی، در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان نمی‌گنجند. براساس گزارش های رسمی، گردش مالی صنایع نرم و خلاق در دنیا بیش از ۲۶۰۰ میلیارد دلار است.

ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق به نمایندگی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شبکه‌ای گسترده از دهها خانه خلاق، مراکز نوآوری و مراکزی که به خانه‌های خلاق، خدمات ارائه می‌دهند، ایجاد کرده است. این اقدامات با حداقل بودجه ممکن بیش از ۱۳۰۰ شرکت خلاق را به وجود آورد.

این ستاد، برای توسعه ظرفیت‌های قانونی در اختیار شرکت‌های خلاق، رایزنی‌های گسترده‌ای را با نهادهای مانند مجلس شورای اسلامی آغاز کرد تا نام شرکت‌های خلاق را نیز در قانون در حال تصویب در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد.

نقطه اوج این فعالیت‌ها، تصویب سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ آن از سوی رییس‌جمهوری به عنوان رییس این شورا بود.

این مصوبه پتانسیل‌های حمایتی، تقنینی و اجرایی قابل توجه‌ای را در اختیار شرکت‌های خلاق قرار می‌دهد. فعالیت‌های ستاد در راستای ارتقای جایگاه شرکت‌های خلاق در این جا متوقف نماند و این ستاد با همکاری دیگر مراکز وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری موفق شد نام شرکت‌های خلاق را نیز وارد فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان کند.

با توجه به پذیرفته شدن شرکت‌های خلاق به عنوان شرکت دانش‌بنیان نوع سه، مقدمات اجرایی این موضوع فراهم و فراخوان ثبت نام شرکت‌ها و موسسات خلاق جهت اخذ مجوز دانش بنیان نوع ۳ منتشر شد.

شرکت‌های خلاق برای ورود به زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور باید از طریق سامانه reg.daneshbonyan.ir مراحل ثبت نام خود را آغاز کنند. بدیهی است شرکت متقاضی باید مورد تایید برنامه توسعه زیست‌بوم شرکت‌های خلاق وابسته به ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، باشد.

قرار داشتن در فهرست ircreative.isti.ir مبین تایید از سوی ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق است.

همچنین شرکت خلاق متقاضی برای دانش‌بنیان شدن، باید برای توسعه کالا یا خدمت خود، فعالیت تحقیق و توسعه انجام داده باشد و کالا یا خدمت خروجی شرکت، از زمره فعالیت‌های روتین و ساده نبوده و دارای پیچیدگی و نوآوری باشد.

بنابراین شرکت‌های خلاق با فعالیت‌های معمول در حوزه تخصصی خود، نظیر ارایه کالا و خدمت یا محتوا از طریق سایت اینترنتی یا ارائه خدمات سنتی در حوزه گردشگری، صنایع دستی، آموزش، معماری، فعالیت‌های هنری و نظایر آن بدون انجام تحقیق و توسعه، نوآوری و پیچیدگی در فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان قرار نخواهد گرفت.

متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۰۲۱۸۳۵۳۴ تماس بگیرند یا به سایت  daneshbonyan.isti.ir  بخش ثبت نام و ارزیابی مراجعه کنند. ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، از طریق ابزار رایزنی‌های قانونی، با مجلس شورای اسلامی، دیگر نهادهای تقنینی و اجرایی کشور و همچنین با همکاری با نهادهای معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، تلاش دارد تا ظرفیت‌های قانونی در اختیار شرکت‌های خلاق را هر چه بیشتر بسط و گسترش دهد.

این موضوع می‌تواند دایره امکانات، حمایت‌ها و فرصت‌های شرکت‌های خلاق را به شکل موثری توسعه بخشد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha