به گزارش ایرنا، مریم بیدخام روز شنبه در بازدید از موسسه حمایت از بیماران مبتلا به ام اس، افزود:در حال حاضر بیشترین میزان بروز این بیماری بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی است و زنان تقریباً دو برابر مردان به این بیماری مبتلا میشوند.
بیدخام به ضرورت حمایت از بیماران ام اس، مهارت آموزی و اشتغال و سایر مطالبات آنها اشاره کرد و افزود: از آنجا که قسم قابل توجهی از این بیماران جوانان هستند، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی برای تمامی گروهها از جمله خانواده بیماران و همچنین تسهیل در ارائه خدمات درمانی و بیمه تکمیلی از جمله موارد مهمی است که باید پیگیری شود.
وی با بیان اینکه بیماران مبتلا به ام اس نباید دغدغه تأمین دارو و درمان داشته باشند، افزود: موسسه حمایت از بیماران ام اس استان با تیمی متخصص و متعهد، پناهگاهی برای بیماران مبتلا به ام اس در استان است و باید مورد حمایت قرار گیرد.
بیدخام اظهار داشت: این مجموعه نمادی از مشارکتهای مردمی است و باید تلاش شود تا با همراهی و مشارکت خیران، بیماران فقط درد ناشی از بیماری خود را تحمل کنند و از سایر ابعاد زندگی خود نگرانی نداشته باشند.
این مسوول شناسایی و تهیه بانک اطلاعاتی بیماران مبتلا به ام اس، تلاش در جهت تأمین دارو، نیازها و تأمین بخشی از مطالبات بیماران، آموزش و فرهنگ سازی، پیگیری امور درمان و بهرهمندی از بستههای خدماتی وزارت بهداشت را از جمله اهداف این موسسه برشمرد.
وی با بیان اینکه در آخرین جلسه شورای توسعه و حمایت از سمنهای استان با درخواست تغییر اساسنامه این موسسه به خیریه موافقت شد، افزود: با خیریه شدن این موسسه بخشی از هزینههای آن از طریق کمکهای مردمی مانند هدایا و نذورات تأمین خواهد شد.
ام اس بیماری التهابی است که در آن غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب میبینند.
غلاف میلین یک لایه پروتئینی روی رشته های عصبی است که این امر باعث افزایش سرعت هدایت پیامهای الکتریکی در طول تار عصبی میشود.
اماس به چند شکل ظاهر میشود و علائم جدید آن یا به صورت عودِ مرحلهای (به شکل برگشتی) یا در طولِ زمان (به شکل متناوب) اتفاق میافتد.
اگرچه علت بیماری مشخص نیست اما مکانیزمِ اصلیِ آن آسیب زدن توسط سیستم ایمنی بدن یا اختلال در سلولهای تولیدکنندهٔ غلافِ میلین است.
این بیماری خودایمنی هنگامی رخ میدهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز میکند.
نظر شما