عادل نجفزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این سد انحرافی بر روی رودخانه «قطور» خوی با هدف تنظیم و انتقال ۵۱ میلیون مترمکعب آب اجرا شده است.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان خوی تحت پوشش آبیاری مدرن قرار میگیرند.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: این پروژه شامل احداث کانال، کانالت و ابنیه های فنی مختلف شامل کالورت و پل می شود.
نجفزاده بیان کرد: با تکمیل این سد آب مورد نیاز ۲۰ روستای منطقه از طریق ۶۰ کیلومتر کانال تامین و امکان اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار را نیز فراهم میکند.
وی ادامه داد: تامین آب شرب و صنعتی شهر خوی و روستاهای همجوار از مهمترین اهداف این سد است و با تکمیل و اتمام این سد وضعیت آبیاری اراضی تحت پوشش انهار سنتی بهبود خواهد یافت .
به گزارش ایرنا، توسعه قسمتی از اراضی دشت خوی و اراضی محدوده با احداث شبکه مدرن آبیاری سطحی و تحت فشار و استفاده بهینه از پتانسیل آبهای زیرزمینی محدوده مطالعاتی شهرستان خوی از مهمترین اهداف ساخت این سد انحرافی است.
دشت شهرستان خوی در برداشت آب از منابع زیر زمینی به علت بحران آب در سفره های زیر زمینی به عنوان دشت ممنوعه حفر چاه در آذربایجان غربی اعلام شده است و این در حالیست که سالانه بیش از ۱۸۰میلیون متر مکعب از آب رودخانه های قطور و الند خوی به علت نبود طرح های مهار و کنترل آب از دسترس خارج می شود.
سد انحرافی بویلاپوش بر روی رودخانه قطور خوی و نیز سرشاخههای متعددی نظیر چیلیک، کلندسو، آورش، قیلهلیق، سریک، غازان، الند و قودوغ بوغان احداث می شود.
عملیات آغاز ساخت این سد در سال ۱۳۸۸ شروع شد اما به دلیل نبود اعتبار لازم به صورت نیمه کاره رها شد و به گفته رئیس اداره امور آب خوی این سد هم اکنون پیشرفت ۴۰ درصدی دارد.
با اتمام ساخت سدبویلاپوش، ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان تحت پوشش آبیاری قرار می گیرد.
نظر شما