به گزارش گروه اخبار استان ها، روند افزایشی تعداد مبتلایان به کرونا از احتمال گسترش و آغاز موج پنجم شیوع این ویروس خبر می دهد به طوری که استان های یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و تهران از این نظر شرایط خوبی ندارند.
شیوع بیماری کرونا در همه نقاط کشورصعودی و نگرانکننده است و شرایط ایجاب می کند که همه مردم با رعایت موازین بهداشتی نسبت به سلامت خود و همنوعان مسئولانه رفتار کنند.
کرونا ویروسی موذی و خطرناک است و هر بار با نام و شکلی جدید خود را مینمایاند و این بار کرونا هندی (دلتا) با سرایت پذیری بالا و شدت بالای تظاهرات بالینی پشت عادی انگاریها تمام قد ایستاده و هر شخص بیمار میتواند ۸ تا ۱۲ نفر را درگیر کند.
سویههای جهشیافته هندی، انگلیسی و آفریقایی کووید ۱۹ در کشور در حال فراگیری است و خیلی از شهرهای کشور به رنگ قرمز کرونایی درآمدهاند و عادی انگاری نسبت به ویروس کرونا، می تواند همچون سم مهلکی شرایط کشور را پیچیده کند.
در جنوب ایران هم این ویروس دلتا ردیابی شده است که این ویروس بسیاری از شهرها قرمز کرده و در بسیاری نقاط مختلف را هم سیاه نموده بدین ترتیب باید هوشمندانه در سایه رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از جولان این ویروس جلوگیری کرد.
با توجه به وضعیت سیستان و بلوچستان و آمار و ارقامی که هر روز از مبتلایان به کرونای جهش یافته منتشر، شنیده و دیده میشود رعایت پروتکلهای بهداشتی را بیشاز گذشته نمایان تر میکند. مردم همه باید پای کار بیایند و با زدن ماسک و دوری از دورهمیهای خانوادگی به جنگ با این اژدهای هفت سر بروند.
انتقاد وزیر بهداشت از سیاه نماییها درباره شیوع کرونا
در همین حال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سیاهنمایی برخی افراد در خصوص وضعیت بیمارستان های سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخت بیمارستانی خالی در این استان داریم.
سعید نمکی روز دوشنبه در آیین افتتاح ۵۱ طرح دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه گذشت زمان حقیقت عریان را آشکار خواهد کرد، ادامه داد: همکارانم در پیک ویروس انگلیسی نیز یک روز هم نگذاشتند بیماران کرونایی و حتی غیرکرونایی بدون آی سی یو بمانند.
وی با بیان اینکه از نخستین روزهای درگیری با ویروس کرونا در این عرصه بوده و یک شب خواب راحت نداشته ام، گفت: در حالی که کشورهای پیشرفته و اروپایی در هفته های اول بروز ویروس انگلیسی زانو زدند و بیماران زیادی پشت درهای بیمارستان ها در این کشورها ماندند، اما در کشور ما بیماری به خوبی مدیریت شد و چنین صحنه هایی در هیچ نقطه ای از ایران اسلامی مشاهده نشد.
نمکی با اشاره به توانایی شرکت های پاستور و رازی در حوزه واکسیناسیون، اظهار کرد: چه غم انگیز است فردی که خود را اهل قلم می داند، بنویسد در کشوری که دوچرخه نمی سازیم چگونه می خواهند واکسن تولید کنند، این فرد یک ذره غیرت ملی ندارد در حالی که آنتی بادی واکسن های پاستور و رازی در بدنش می باشد توانمندی های داخلی را تکذیب می کند.
وی ادامه داد: واکسن کرونا بعد از یک سال زحمت بی وقفه در کشور تولید شده و اکنون به عنوان شمشین و هفتمین واکسن ساز بزرگ کرونا در جهان مطرح هستیم.
وزیر بهداشت گفت: متاسفانه برخی زحمات یکساله مدافعان سلامت و سازندگان دارو، تجهیزات و واکسن را نفی می کنند تا یک نفر را بزنند و برای این کار حقیقت را کتمان می کنند.
وی اضافه کرد: تیم بهداشت و درمان کشور پیک چهار کرونا را با عزت و عظمت مدیریت کردند بطوری که میزان مرگ و میر نسبت به پیک سوم یک دوم بوده است.
وزیر بهداشت اظهار کرد: ویروس های هندی، آمریکایی و آفریقای جنوبی از ۲ ماه گذشته وارد کشور شده و با تلاش شبانه روزی مدافعان ویروس را مهار کرده و نگذاشتیم اثرات سوء این موج باعث بی رونق شدن شرایط انتخابات شود.
وی تاکید کرد: برخی می خواهند اقدامات ما را زیر سوال ببرند برای این منظور درخواست کرده ام مهر محرمانه از تمامی نامه نگاری هایی که در مبارزه با کرونا انجام داده ام را بردارند تا من اقدامات انجام شده را رسانه ای کنم.
آخرین وضعیت بیماران کرونایی در استان ها
رد پای پیشروی دلتا کرونا اخیرا در کلانشهر مشهد و استان خراسان رضوی نیز مشاهده شده و زنگ خطر آغاز موج پنجم طغیان ویروس کرونا را به صدا درآورده است.
در همین زمینه دکتر علی اصغر انجیدنی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هماکنون کرونای هندی در شهرهای مختلف خراسان رضوی در حال چرخش است و راهکارهای پیشگیری و درمان آن با انواع دیگر ویروس کرونا یکسان است، افزایش تعداد بیماران بستری شده و سرپایی مبتلا به کرونا در مشهد و خراسان رضوی، نشان دهنده ورود استان به موج پنجم شیوع کروناست.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: هماکنون بیش از ۶۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های این استان بستری و زیر درمان هستند که ۱۷۲ نفر آنان بدحال بوده و در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز میگوید: رد پای ویروس کرونای هندی موسوم به دلتا طی هفته اخیر در خراسان رضوی مشاهده شده، به طوری که نمونه های مثبت این سویه ویروس کرونا در شهرهای مشهد، سرخس، تایباد و قوچان گزارش شده و شواهد حاکی از آن است که این ویروس در خراسان رضوی در حال چرخش است.
موج پنجم کرونا و شیوع ویروس هندی از استانهای جنوبی آغاز شده ولی متاسفانه در این مدت تعداد سفرها از استانهای جنوبی به خراسان رضوی نیز با رشد روبه رو بودهاست که خود میتواند تهدیدی برای شیوع کرونای دلتا در این استان باشد.
همچنین سیر صعودی آمار ابتلا به کووید ۱۹ و قرار گرفتن ۲ شهرستان خراسان شمالی در وضعیت قرمز بار دیگر محدودیتهای کرونایی به این استان برگشت.
طبق آخرین گزارش سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت و درمان که از ۱۲ تیرماه منتشر شد، از هشت شهرستان این استان شهرستان های بجنورد و اسفراین در وضعیت الگوی رنگ بندی قرمز کرونایی و شهرستان های شیروان و مانه و سملقان نیز در وضعیت نارنجی و چهار شهرستان دیگر استان شامل جاجرم، گرمه راز و جرگلان، و فاروج نیز در رنگ زرد کرونایی قرار دارند که با روند افزایشی آمار بیماران احتمال قرمز شدن شهرستان های نارنجی و ورود به موج پنجم نیز وجود دارد.
براساس مصوبه ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا محدودیت ها به منظور افزایش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از گسترش بیماری به ویژه گونه جدید آن موسوم به هندی در شهرستان های قرمز محدودیت های پیشگیرانه شامل تردد خودروهای غیر بومی، توقف فعالیت مجدد باشگاههای ورزشی، تالارهای پذیرایی و ساعات تردد در دستور کار قرار گرفت و دستگاههای متولی نیز موظف به اجرای این محدودیت های پیشگیرانه شدند.
از زاهدان خبر رسیده که مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان اعلام کرده ابتلا به ویروس کرونا همچنان در این استان بالا بوده ولی با تعطیلیهای چند روز اخیر و همراهی مردم امید میرود در هفته آینده وضعیت بهتری داشته باشیم.
علیرضا شهرکی اظهارداشت: وضعیت شهرهای سیستان و بلوچستان همچنان در شرایط بحرانی و قرمز قرار دارد و تمامی محدودیتهای وضعیت قرمز به قوت خود باقی است.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت تردد درون شهری در ساعات ۲۲ تا سه شب برقرار است افزود: شهروندان سعی کرده در سطح شهر جز در موارد ضروری حضور نداشته باشند و تمامی پروتکلهای بهداشتی مثل ماسک، دستکش و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در مرزها محدودیتهای سختگیرانهای برای مقابله با ویروس کرونا اتفاق افتاده خاطرنشان کرد: ترددهای مرزی به مرز صفر رسیده مگر در بخشهای تجارت که آن هم با کنترلهای کامل در جدار مرز داخل خاک کشورمان و با منفی شدن تست کرونای تجار و رانندگان انجام میشود.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با افزوده شدن یکهزار و۵۱۷ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۶۰هزار و ۳۷۷ نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری اظهارداشت: با فوت ۲۶مورد جدید، شمار فوتیهای کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۶۷۴نفر رسید.
وی اضافه کرد : تعداد تختهای بستری مبتلایان به کرونا در زاهدان برای چندمین بار متوالی به ۳۶۶ مورد افزایش یافت که ۵۵ تخت آن به بخش مراقبتهای ویژه اختصاص یافت.
وی افزود: با شروع موج جدید همهگیری کرونا و افزایش پنج برابری تعداد موارد ابتلا؛ طبیعی است که شاهد افزایش میزان مراجعات به بیمارستانها و مراکز درمانی باشیم و به همین دلیل میزان بستری بیماران تنفسی نیز حدود چهار تا پنج برابر نسبت به شرایط عادی همهگیری کرونا افزایش یافت.
همچنین آمار منتشر شده از سوی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نشان می دهد که شمار مبتلایان کرونا در این استان طی چند روز اخیر و به خصوص در شبانه روز گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: طی روزهای اخیر به رغم کاهش آمار جانباختگان، همزمان شاهد افزایش شمار مبتلایان جدید و بستری شدگان کرونا در استان اردبیل هستیم.
دکتر شهرام حبیبزاده افزود: در شبانه روز گذشته ۳۹ بیمار جدید مبتلای به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که ۲۰ نفر بیشتر از کمترین آمار ثبت شده در هفته گذشته است.
وی همچنین با اشاره به روند افزایشی شیوع کرونا در استان اردبیل اعلام کرد: در شبانه روز گذشته مجموع بستری مبتلایان به بیماری کووید.۱۹ به ۲۰۹ نفر رسید که ۶۷ نفر بیشتر از کمترین آمار ثبت شده در سال جاری است.
بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، با فوت یک فرد مبتلای دیگر در شبانه روز گذشته، آمار جانباختگان کرونا در ۱۶ ماه گذشته در این استان یک هزار و ۸۳۲ نفر بوده است.
وی بیان کرد: هماینک شهرستانهای پارسآباد، گرمی، کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز، خلخال، بیلهسوار و مشگینشهر به جز مرکز استان در وضعیت زرد قرار گرفته و تنها شهرستان اردبیل در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارد.
حبیب زاده همچنین گفت: با توجه به خیز و حرکت موج پنجم کرونا از جنوب به سمت شمال کشور که سویه غالب آن ویروس آفریقای جنوبی و هندی است، انتظار میرود که در روزهای آینده شاهد شروع خیز کرونا در استان اردبیل باشیم.
رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی از روند افزایشی شیوع کرونا در برخی مناطق استان خبر داد و بر لزوم دقت همگانی در رعایت دستورالعمل های بهداشتی برای مدیریت این بیماری تاکید کرد.
دکتر عباسعلی درستی با بیان اینکه فعلا رنگ کرونایی هیچ یک از شهرهای آذربایجان شرقی قرمز نیست، گفت: ۱۳ شهرستان استان در وضعیت نارنجی و هشت شهرستان نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
وی اظهار کرد: روند کاهشی قبلی کرونا در استان کاملا متوقف شده و حتی در برخی شهرها شاهد افزایش تعداد بستریها و موارد جدید ابتلا هستیم.
وی افزود: با توجه به شرایط کشور، در حدود ۱۲ استان، شهرهای قرمز وجود دارد و این وضعیت به شدت نیز در حال گسترش بوده و ممکن است در روزهای آتی این روند در آذربایجان شرقی نگران کننده باشد.
از سوی دیگر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفته که ۶۰ مسافر که هنگام خروج از مرز بین المللی مهران به عنوان افراد مبتلا کرونایی شناسایی شده بودند مورد آزمایش تشخیص طبی قرار گرفته و خدمات مراقبتی و بهداشتی دریافت کردند.
دکتر جمیل صادقی فر اظهار داشت: از ابتدای تیرماه سال جاری تاکنون ۶۰ فرد مبتلا به کرونا در مرز بین المللی مهران به داخل کشور بازگشت و در این خصوص نیز ۲۸ نفر قرنطینه شدند.
وی از شناسایی ۲۲ فرد مبتلا طی ۲ روز گذشته در ورودی مرز مهران خبر داد و افزود: بر این اساس نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در مرز باید تشدید شود و هر فردی که از مرز مهران به داخل کشور وارد شود، پس از مشخص شدن تست مثبت باید ۱۴ روز در قرنطینه باشد.
صادقی فر یادآور شد: با توجه به افزایش ۲۵ درصدی بستری ها و چهار برابری فوتی ها در هفته گذشته نسبت به ۲ هفته قبل جزو استان های آخر در رعایت پروتکل های بهداشتی هستیم.
شهرستان مهران در وضعیت قرمز، ایلام، دهلران و چوار نارنجی و سایر شهرستان ها در وضعیت زرد قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اعلام هشدار مجدد نسبت به گسترش ویروس کرونا گفت که به دلیل کمتوجهی شهروندان در رعایت شیوهنامههای بهداشتی و استفاده از ماسک، تعداد بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان طی ۲ هفته اخیر ۲۵ درصد بیشتر شد و به عدد ۳۸۸ بیمار رسید.
عبدالرضا فاضل اظهار داشت: در آخرین روز خردادماه تعداد بیماران کرونایی استان ۳۱۰ نفر بود اما با اوج گیری مجدد این ویردس طی۲ هفته گذشته ۷۸ نفر به این تعداد افزوده شد.
فاضل پیشبینی کرد که با سطح فعلی رعایت اندک شیوه نامه های بهداشتی طی هفته جاری و آینده، روند ابتلا به این ویروس و سویه دلتای آن در گلستان شدت بیشتری بگیرد.
در حال حاضر علی آبادکتول، گنبدکاووس، آزادشهر و مینودشت در وضعیت قرمز، گرگان، آق قلا، بندرترکمن، کردکوی، رامیان، گالیکش و کلاله در وضعیت نارنجی و بندرگز، گمیشان و مرواه تپه در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار گرفتند.
خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اعلام کرد که طی۲۴ ساعت گذشته تعداد ۲۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای کهگیلویه و بویراحمد بستری شدند که روند افزایشی این آمار نسبت به روزهای گذشته نگران کننده است.
پرویز یزدان پناه اظهار داشت: هم اکنون ۱۸۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای معین کرونای کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد ۵۶ نفر بیمار کرونای قطعی و هشت نفر نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه خوشبختانه درپنج روز گذشته مورد فوتی کرونایی در کهگیلویه و بویراحمد به ثبت نرسیده اظهار داشت : در مجموع و از ابتدای آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون ۵۰ هزار و ۲۷۹ نفر بیماری کرونایی در استان بهبودی یافته اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: همچنین در ۲۴ساعت گذشته از ۲۱۶ مورد آزمایش سریع در مناطق مختلف استان گرفته شد که ۱۰ درصد مثبت بوده و بیشترین موارد مثبت در شهرستانهای بهمئی، بویراحمد و چرام به ثبت رسیده است.
یزدان پناه نسبت به شیوع بیماری کرونا هندی در کهگیلویه و بویراحمد هشدار داد و افزود: روند افزایش ابتلا به بیمای دلتای هندی در کشور و به تبع آن در استان شروع شده میزان ابتلا و مرگ میر این بیماری خیلی زیاد است.
از بندر عباس خبر رسیده که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفته با فوت هفت نفر دیگر از مبتلایان کرونا در استان در شبانه روز گذشته، شمار قربانیان این ویروس در هرمزگان به یک هزار و ۴۷۱ نفر رسید.
دکتر فاطمه نوروزیان اظهار داشت: فوت شدگان سه مرد و چهار زن در بازه سنی ۴۴ تا ۸۹ سال از شهرستان های بندرعباس، رودان، بندرلنگه و میناب بودند.
وی با اشاره به روند صعودی شیوع کرونا در استان، افزود: در مدت ۲۴ ساعت گذشته ۲۰۹ مبتلای جدید در بیمارستان های هرمزگان بستری شدند و مجموع بستری ها به ۷۲۶ نفر رسید که ۹۷ نفر از این شمار تحت مراقبت های ویژه قرار دارند و پزشکان امید چندانی به بهبودی ۱۹ نفر از آنها ندارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: هم اکنون استان در یک شرایط بحرانی قرار دارد و ویروس کرونای انگلیسی در هرمزگان در حال انتشار است و خطر شیوع ویروس کرونای دلتا (هندی) نیز در این استان دور از انتظار نیست.
این مقام مسوول با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر شهرهای هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند، هشدار داد: افزایش شمار مبتلایان و بستری ها زنگ خطری جدی برای هرمزگان است و در صورتی که شیوه نامه های بهداشتی با جدیت رعایت نشود، به طور یقین شرایط در روزهای آینده بسیار بحرانی تر خواهد شد .
به گفته رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پنج نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ فوت کردند تا مجموع جان باختگان این استان از ابتدای شیوع اپیدمی تاکنون به یک هزار و ۹۲۴ نفر برسد.
«مهدی محمدی» افزود: هماکنون ۳۱۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای این استان بستری هستند که این تعداد نسبت به روز گذشته ۱۳ نفر بیشتر است.
وی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۸ نفر در مراکز درمانی استان بستری و ۸۹ شهرستان گیلانغرب در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت.
براساس رنگ بندی جدید شهرهای کرمانشاه، اسلامآبادغرب، سرپلذهاب، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، قصرشیرین، جوانرود و پاوه در وضعیت نارنجی و شهرستانهای ثلاث باباجانی، دالاهو، روانسر و صحنه در وضعیت زرد قرار دارند و وضعیت شهرستان گیلانغرب بدلیل عدم رعایت پروتکلها از نارنجی به قرمز تبدیل شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان اینکه بر اساس محاسبات ، رنج ابتلا به بیماری در استان گیلان در حال افزایش است، اضافه کرد: این افزایش به ویژه اگر در سیاهکل، رشت، لاهیجان ، لنگرود و رودسر ادامه یابد این شهرستان ها را از وضعیت زرد کرونایی به نارنجی تبدیل می کند.
براساس تازه ترین ارزیابی نرم افزار ماسک مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که جمعه گذشته به روز رسانی شد، شهرستان آستارا در رنگ بندی کرونایی استان گیلان قرمز شد ضمن اینکه شهرستان آستانه اشرفیه نیز از وضعیت زرد خارج و نارنجی شد به این ترتیب شهرستان های رودبار، ماسال و آستانه اشرفیه در استان گیلان در رنگ بندی کرونایی، نارنجی هستند.
هم اکنون شهرستان های رشت، خمام، رودسر، املش، سیاهکل، لنگرود، لاهیجان، شفت، فومن، صومعه سرا، بندرانزلی، رضوانشهر و تالش در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند به این ترتیب ۱۳ شهرستان زرد، سه شهرستان نارنجی و یک شهرستان قرمز است.
دکتر حسن رخ شاد مدیر گروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی شمار مبتلایان بستری به کرونا در بیمارستان های استان نسبت به هفته گذشته گفت: هم اکنون آمار بیماران بستری مبتلا به کرونا در گیلان به ۳۳۰ نفر رسیده است که از این تعداد ۶۹ بیمار بدحال تحت مراقبت های ویژه هستند.
همچنین وضعیت کرونایی شهرستان کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی نارنجی است و تا کنون ۱۷ مورد کرونای هندی به طور قطعی در این منطقه شناسایی شده است.
طبق اعلام وزارت بهداشت، از ۱۷ شهرستان استان آذربایجان غربی ، ۱۰ شهرستان در وضعیت نارنجی است در حالی که این رقم در ابتدای هفته گذشته، هفت مورد بود.
هم اینک شهرستان های ارومیه، خوی، بوکان، ماکو، پیرانشهر، سلماس، اشنویه، چالدران و شاهین دژ در آذربایجان غربی وضعیت نارنجی کرونایی دارند.
همچنین شهرستانهای مهاباد، تکاب، نقده و سردشت در جنوب و پلدشت، شوط و چایپاره در شمال این استان در وضع زرد کرونایی هستند.
هم اینک ۱۳۳ نفر از مبتلایان به کرونا در بخشهای آیسییو مراکز درمانی استان، تحت مراقبت ویژه قرار دارند.
سید راشد جزایری رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شیوع کرونا در استان در حالت ثبات قرار دارد و طی روزهای اخیر افزایش یا کاهش نداشته است، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰ استان کشور دارای یک یا چند شهرستان قرمز هستند اما تاکنون استان وارد وضعیت قرمز نشده است و تداوم این وضعیت میطلبد تا پروتکلهای بهداشتی بیش از ۹۰ درصد رعایت شود.
جزایری در عین حال همجواری استان با استانهای اصفهان و خوزستان را که در شرایط قرمز کرونا دارند را خطری برای شکلگیری موج پنجم کرونا در استان دانست و گفت: مهمترین کار در شرایط کنونی خودداری از سفر به این مناطق و نپذیرفتن مهمان در استان است.
هماینک شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان و اردل در وضعیت نارنجی (خطر بالا) و شهرستانهای کوهرنگ، خانمیرزا، سامان، بن و کیار در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
در همین حال استان یزد به دلیل قرار گرفتن در مجاورت استانهای جنوبی و تردد مسافران و بیماران بی شمار از این استانها به این استان موجب شده که پنج شهرستان این خطه قرمز و ماقی آنها هم در آستانه قرمز شدن است بدین ترتیب استان یزد مستعد ویروس دلتا است بنابراین لازم است تدابیر سختگیرانه و جدیتری از سوی مسئولان بهداشتی اتخاذ و با اجرای دقیق از افزایش آمار بستری و فوت عزیزان استان جلوگیری به عمل آید و این فرش قرمزی که پهن شده هر چه زودتر جمع شود.
به همین دلیل مسؤولان استان یزد برای مهار این بیماری و پیشگیری از روزهای سیاه محدویت های چون پذیرش بیماران غیر بومی در مطب ، کاهش ساعات اداری و و نظارت بر تردد خودروهای سایر استان ها در استان اعمال کردند زیرا آژیر قرمز در نیمی شهرستان های استان به صدا درآمده است.
هم اکنون وضعیت بهداشتی شهرستان های یزد، اردکان ،میبد، تفت، مهریز و خاتم از ۱۰ شهرستان استان یزد به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در حالت قرمز قرار گرفت و شرایط در بافق هم در آستانه قرمز شدن قرار دارد.
در زنجان نیز شمار فوتی کرونایی ها از زمان شیوع کرونا تاکنون در زنجان به رقم یکهزارو ۵۰۲ نفر رسیده است که روز گذشته مورد فوتی ناشی از این ویروس در استان گزارش نشد.
دکتر علیرضا آرمانی کیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان افزود: در زمان حاضر ۱۳۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای زنجان بستری هستند که هشت مورد از این آمار مربوط به بستریهای روز گذشته است.
این مسوول یادآوری کرد: آمار موارد مثبت سرپایی استان در طی هفته های گذشته روند افزایشی یافته و این موضوع بیانگر آن است که شهروندان زنجانی باید همچنان پروتکل های بهداشتی را تا مهار بیماری مورد توجه قرار دهند.
اعمال محدودیت کرونایی در استان ها
در همین حال نیز معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران گفت:گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ از امروز ۱۴ تیر ۱۴۰۰ به مدت دو هفته در استان تهران اجازه فعالیت ندارند.
حمیدرضا گودرزی با اشاره به شرایط قرمز کرونایی در ۱۱ شهرستان استان تهران گفت: گروههای شغلی ۲، ۳ و۴ از امروز در استان اجازه فعالیت ندارند.
متأسفانه با وجود همه تلاشهای صورت گرفته در حال حاضر ۱۱ شهرستان استان تهران در وضعیت قرمز کرونایی است.
وی با بیان اینکه شهرستانهای قرمز شامل تهران، شمیرانات، ری، قرچک، دماوند، فیروزکوه و پردیس، اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت و ورامین هستند، افزود: در شرایط قرمز شیوه نامههای های بهداشتی به این گونه است که گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ محدودیت فعالیت دارند.
گودرزی در مورد وضعیت تردد خودروها نیز گفت: در شهرهای قرمز محدودیت تردد خودروهای شخصی با پلاکهای غیربومی وجود دارد و همچنین تردد خودروهای شخصی از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد نیز که جزو شیوه نامههای قبلی است کماکان برقرار است.
ستاد مبارزه با کرونا گناوه در اطلاعیهای ، درج تاریخ و ساعت را در اعلامیههای تشییع و ترحیم اموات این شهرستان ممنوع اعلام کرد. براین اساس چنانچه در اعلامیهای تاریخ و ساعت درج شود، برخورد قانونی به عمل خواهد آمد.
با توجه به وضعیت قرمز کرونا در شهرستان گناوه از همه چاپخانه ها و خدمات چاپ درخواست میشود از هر گونه درج تاریخ و ساعت در اعلامیه ها خوداری کنند و چنانچه مشاهده شود، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
همچنین رییس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تالارهای عروسی در شرایط نارنجی کرونایی بسته به روباز و یا سربسته بودن به ترتیب با ظرفیت ۳۰ و ۲۰ درصد اجازه فعالیت دارند.
علی اصغر حسنی اعلام کرد: در شرایط نارنجی برخی از مشاغل امکان فعالیت دارند که از آن جمله می توان به فعالیت تالارهای عروسی، سالن های ورزشی و استخرها اشاره کرد.
وی گفت: در حال حاضر تمام مشاغل در گروه های یک و دو و سه در طبقه بندی رنگ های شرایط کرونایی تقسیم بندی شده اند که براین اساس میزان فعالیت آنها مشخص شده است.
فرماندار جیرفت با تشریح آخرین وضعیت و محدودیتهای کرونا در این شهرستان گفت: با توجه وضعیت قرمز کرونایی شهرستان همه دستگاه های اجرایی موظف به اجرای محدودیتهای هوشمند هستند.
ابوذر عطاپور اظهارداشت: تمامی دستگاه های دولتی به استثنای دستگاه های ارائه دهنده خدمات ضروری با دو سوم دورکاری فعالیت کنند.
وی از لغو ماموریت های اداری غیرضرور تا اطلاع بعد به دلیل شرایط کرونایی شهرستان خبر داد و گفت: برگزاری نشست ها در فضای سربسته با رعایت الزامات حداکثر ۱۵ نفر انجام شود.
عطاپور بر اهمیت کنترل مبادی ورودی شهرستان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تاکید کرد و افزود: نیروی انتظامی نسبت به ایجاد پست های ایست و بازرسی جدید برای کنترل خودروهای غیربومی اقدام کند.
به گفته رییس پلیس راهور خوزستان محدودیت های ترافیکی تردد که پیش از این در شهرهای قرمز و نارنجی استان برقرار بود مجددا اعمال می شود.
سرهنگ فرید کریمی زاده اظهار داشت: طبق آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی ستاد کرونا، در حال حاضر شهرستان های اندیمشک و امیدیه در وضعیت قرمز و ۱۲ شهرستان خوزستان در وضعیت نارنجی قرار دارند که این موضوع هشدار دهنده است.
وی افزود: محدودیتهایی که پیش از این برای شهرهای قرمز و نارنجی تعیین شده بود بنا بر مصوبه ستاد کرونا مجددا در استان اجرا می شوند.
از سوی دیگر فرماندار خرمآباد گفت: تالارهای پذیرایی این شهرستان به دلیل شرایط قرمز شیوع کرونا از ۱۶ تیرماه جاری به مدت یک هفته مجاز به فعالیت نیستند.
جعفر طولابی افزود: از این تاریخ برگزاری هرگونه مراسم در تالارها به اشکال مختلف به مدت یک هفته ممنوع می باشد و ادامه فعالیت پس از آن منوط به تصمیم جدید این ستاد خواهد بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها واحدهای صنفی گروه یک با شرایط مربوطه مجاز به فعالیت هستند ادامه داد: راهی جز تشدید محدودیتها و رعایت بیشتر پروتکلها وجود ندارد و در این راستا نیازمند همکاری عموم مردم برای گذر از موج پنجم کرونا هستیم.
وی گفت: بر اساس مصوبههای ستاد ملی کرونا، در شهرهایی با وضعیت قرمز، به جز گروههای شغلی شماره یک مابقی اصناف باید تعطیل شوند، ضمن اینکه تردد بین شهری و بیرون استانی کنترل و از ورود خودروها به شهرهای قرمز و نارنجی جلوگیری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان با تاکید بر اینکه ضرورت جدی کنونی استان رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونایی از سوی همه اقشار جامعه گفت: برای پیشگیری از ورود به پیک پنجم کرونا، اعمال محدودیت نیز در مناطق قرمز باید مورد توجه قرار گیرد.
خدابخش مرادی نافچی، روز دوشنبه در قرارگاه عملیاتی کرونا با اشاره به بروز موج پنجم کرونا در تعدادی از استانهای کشور و اعمال محدودیتها به ویژه در تهران افزود: استان با توجه به وضعیت کنونی مایل به تعطیلی بازار، واحدهای صنفی و خدماتی نیست و الزام این مهم رعایت دقیق و حداکثری پروتکل های بهداشتی است.
در شهر ری نیز تمام گروه های شغلی ۲، سه و چهار براساس تصمیم ستاد ملی کرونا از امروز ۱۴ تیر ۱۴۰۰ به مدت ۲ هفته در این شهرستان اجازه فعالیت ندارند.
بازرسان شبکه بهداشت شهرستان ری از زمان آغاز پیک پنجم کرونا روزانه به طور متوسط در حدود هفت واحد متخلف را در سطح شهرستان پلمپ می کنند که کار تا پایان این دور جدید بیماری ادامه خواهد داشت.
تمام مسافرانی که وارد کشور می شوند تست کرونا می گیرند، افزود: در صورت مثبت بودن تست، فرد مسافر باید به مدت ۲ هفته در هتل های موجود در فرودگاه قرنطینه شود.
وضعیت واکسیناسیون در کشور
در همین حال رییس مرکز بهداشت خوزستان از تزریق ۳۰۱ هزار دوز واکسن کرونا در این استان خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۴.۵ درصد جمعیت خوزستان در مقابل کرونا واکسینه شدهاند.
دکتر سیدمحمد علوی اظهار داشت: از ۳۰۱ هزار دوز واکسن تزریق شده در استان، ۲۱۸ هزار خوزستانی که اکثرا در معرض خطر بیشتر بودند دوز اول و ۸۳ هزار نفر دوز دوم واکسن را دریافت کردند. تاکنون ۹۷ درصد کادر بهداشت و درمان و ۱۰۰ درصد سرای سالمندان و جانبازان بالای ۵۰ درصد خوزستان واکسینه شدند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: همچنین ۷۱ درصد افراد بالای ۸۰ سال، ۷۸ درصد افراد ۷۵ تا ۷۹ سال، ۷۱ درصد افراد ۷۰ تا ۷۵ سال و ۴۵ درصد افراد ۶۵ تا ۶۹ سال استان تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند.
خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به جمعیت چهار میلیون نفری آذربایجانشرقی اعلام کرد: تاکنون ۲۱۰ هزار نفر از جمعیت استان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند و بیشترین درصد واکسیناسیون بالای ۷۰ سال در سطح کشور در این استان انجام شده است.
دکتر محمدحسین صومی در نشست ستاد استانی مقابله با کرونای آذربایجان شرقی با حضور وزیر بهداشت، با تاکید بر اینکه با تمام توان تلاش میکنیم موج پنجم در این استان اتفاق نیفتد، گفت: وضعیت کنونی مرگ و میر و مجموع بستریها در استان در حال کاهش است.
وی افزود: در سه هفته گذشته تعداد بستری های کرونا در بیمارستان های آذربایجان شرقی ثابت بوده و تعداد بیماران بستری حدود ۶۰۰ نفر است.
وی یادآوری کرد: در زمان حاضر شهرهای جلفا، مرند، تبریز، بستان آباد، عجبشیر، بناب، ملکان، اهر، هوراند، میانه، آذرشهر، سراب و مراغه در استان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری سمنان گفت: بیش از یکهزار و ۸۷ واکسن تاکنون برای اعضای ستاد انتخابات استان و شهرستانها، اعضای اجرایی و شعب اخذ رای استان تزریق شد.
سید عباس دانایی در نشست فرمانداران استان سمنان در سالن غدیر استانداری سمنان ابراز داشت: بالغ بر ۲ هزار واکسن برای واکسیناسیون اعضای ستاد انتخابات استان و شهرستان، اعضای اجرایی و شعب اخذ رای استان سمنان وارد استان شد که از این میزان تاکنون یکهزار و ۸۷ واکسن تزریق شده است.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز از تزریق ۱۶ هزار و ۷۸۱ دوز دوم واکسن کرونا در منطقه غرب اهواز خبر داد و گفت: تاکنون ۳۳ هزار و ۳۰۹ نفر دوز اول واکسن را دریافت کرده اند.
مهران احمدی بلوطکی اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود و به دلیل جلوگیری از ازدحام جمعیت و انتشار بیماری، از سالمندان تقاضا داریم برای دریافت نوبت دوم واکسنشان تا حد امکان به مراکز تجمیعی واکسیناسیون که از محیط بزرگتری برخوردار بوده، مراجعه کنند.
وی افزود: در انتهای هفته جاری قرار است یک محموله واکسن سینوفارم وارد استان شود و اگر تعداد دوز مناسبی در اختیارمان قرار گیرد، تلاش می کنیم واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال را آغاز کنیم.
گزارش های کرونایی استان ها
هرمزگان در تب داغ کرونا و کمبود برق
تلاش برای بازگشت دانش آموزان به کلاس تعلیم و تربیت
موجسواری دلتاکرونا در میدان عادیانگاری تابستانی
بازگشت محدودیت های کرونایی به خراسان شمالی
کرونا در آذربایجانغربی؛ در آستانه خیز پنجم
چراغ قرمز محدودیتهای کرونایی در آستارا
سراب تزریق واکسن رایگان کرونا در ارمنستان
کرونا و ضرورت "علاج واقعه قبل از وقوع"
خوش رقصی کرونا از هامون تا مکران
آخرین آمار کرونا در کشور
۱۵۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را در طول ۲۴ ساعت گذشته از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۹۴۹ نفر رسید.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، اکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۷۰ هزار و ۸۴۳ نفر رسید و تا کنون دو میلیون ۹۴۰ هزار و ۸۷۴ نفر از بیماران بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
سه هزار و ۲۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۲۴ میلیون و ۴۳ هزار و ۱۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، ۴ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۱۵۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و یک هزار و ۱۶۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۳۲۰ دوز رسید.
از دیروز تا امروز ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۲۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۷۸۰ نفر از آنها بستری شدند.
اکنون ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند
نظر شما