به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، از کشتی نوح چه خبر و دنیا پس از تو نباشد تازهترین آثار داستانی منتشر شده از سید مهدی شجاعی برای گروه سنی کودک و نوجوان ست؛ نویسندهای که پیشتر نیز آثار گوناگونی در حوزه بازشناسی و بازروایی حوادث و شخصیت های تاریخ اسلام و پیامبران آسمانی برای مخاطبان کودک تالیف کرده است.
از کشتی نوح چه خبر؟! روایتی است داستانی از سرگذشت حضرت نوح (ع) یکی از پیامبران اولوالعزم بر اساس روایات قرآنی.
شجاعی که تقریبا برای تمامی گروههای سنی در فرم داستانی دست به قلم برده است در این کتاب با هدف مخاطبان نوجوان، ضمن بازآفرینی داستان زندگی یکی از پیامبران الهی چند موضوع کلی را برای آنها در این اثر مورد توجه جدی قرار داده است، از جمله ضرورت توجه در ساختارهای داستانی قرآن کریم برای پیوند مستحکم میان قشر نوجوان و کلام الهی، بازخوانی صحیح و دقیق و در عین حال ساده و دلچسب پیام الهی در زمینه مواجهه نیکی و پلیدی و نیروهای آسمانی و شیطانی و نیز ثمره و نتیجه یکتاپرستی و عمل به وعده الهی.
از دیگر ویژگیهای این متن پایبندی نویسنده به متن قرآن کریم برای بازگویی این داستان بوده که در نهایت توانسته از این متن روایتی شیرین و در عین حال به دور از تحریفات و اسرائیلیات از زندگی این پیامبر ارائه کند.
شجاعی در این بازخوانی تمامی تلاش خود را مصروف به بازگویی روایتی ساده و صریح و در عین حال شیرین از پیام یکتاپرستی قرآن کریم کرده است. پیامی که در آن از سویی صبر پیامبر در مواجهه با شرک و کفر و تلاش برای هدایت بندگان خداوند به تصویر کشیده شده است و از سوی دیگر قدرت عذاب الهی در مواجهه با مشرکان.
این اثر از تصویرسازیهای بیبدیل فرهاد جمشیدی نیز بهره برده است. جمشیدی که سابقه تصویرسازی بیش از چهارصد کتاب را در سابقه کاری خود دارد، با اشراف بر این نکته که تصویرسازی مستند بر اساس یک رویداد تاریخی بیش از هر چیز متکی به تسلط هنرمند بر فرامتن است، به شکلی تازه و با تکنیکهایی نو به خلق تصویر پرداخته و فضاسازیهای بکر و نویی را برای مخاطبانش در این کتاب به وجود آورده است.
هنر تصویرسازی او در این کتاب بر پایه همین مساله مجموعهای را فراهم کرده که هم تخیل هنری و هم تسلط به تاریخ را توامان در خود دارد و تلفیق این دو موضوع با هنر او منجر به خلق تصاویری بیبدیل و مسحورکننده در کتاب شده است.
کتاب اینگونه آغاز می شود: مردم یادشان رفته بود که چه کسی آنها را آفریده است چه کسی به آنها روزی می دهد و چه کسی آنها را می میراند.
خدا را فراموش کرده بودند با دست های خودشان بت هایی ساخته بودند و به جای خدا می پرستیدند.
خداوند برای این مردم پیامبری فرستاد به نام نوح. حضرت نوح دعوت خود را به خدا پرستی آغاز کرد. به مردم فهماند که کاری از دست بت ها ساخته نیست و پرستش به جای خدا نادانی است. اما سال های سال گذشت و عده کمی از مردم حرف های نوح را باور کردند و به خدای بزرگ ایمان آوردند...
این کتاب ۳۲ صفحه ای برای گروه سنی ج، با شمارگان هزار نسخه منتشر شده است.
دنیا پس از تو نباشد نیز دیگر اثر جمشیدی از انتشارات نیستان داستان وهب بن عبدالله کلبی یکی از یاران امام حسین (ع) را نقل می کند.
وهب جوانی نصرانی (مسیحی) مذهب بود که در مسیر حرکت حسین بن علی به سوی کربلا به دست وی اسلام آورد و در روز عاشورا در کربلا کشته شد. وهب و همسر و مادرش نصرانی بودند و در راه کربلا در ثعلبیه بدست حسین بن علی (ع) مسلمان شدند.
کتاب اینگونه آغاز می شود: چه کند وهب. تردید نیست. شک نیست. سردرگمی نیست. نوعی دل درگمی است. شک اگر بود پیش از این باید رخ می نمود. (...)
هرچه در ذهن خویش می کاود این حال را در هیچ گاه زندگی خویش به یاد نمی آورد.. «این چه حالتی است خدایا؟
نه این طور نمی شود باید دل را زیر و رو کند باید این آینه را سر دست بگیرد تا ببیند زنگار کجاست؟ تا ببیند کدام خشت این بنا سستی می کند.
با مرگ چگونه ای وهب؟ نکند از مرگ می ترسی؟ مگر نه در جاده این جهاد مقصدش شهادت حتمی است؟ نکند حضور هیات مرگ اینچنین دست و پای تو را می لرزاند؟
نه، من نه مرد مرگ گریز و پرهیز از مرگم و مرگ که اکنون رخ ننموده است مرگ آن زمانی رخ نمود که حسین (ع) سوی چراغ را در ظلمات بیابان پایین کشید ...
این کتاب نیز در ۳۸ صفحه با شمارگان هزار نسخه به چاپ رسیده است.
نظر شما