به گزارش ایرنا، فرشید فلاح عصر دوشنبه در نشست خبری همایش نکوداشت مرجع تقلید فقید شیعه مرحوم آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی که در سرسرای ولایت فرمانداری شاهرود برگزار شد، افزود: یکی از وظایف ذاتی و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تکریم مفاخر فرهنگی کشور است.
وی در خصوص روند انتخاب بزرگداشت آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی تصریح کرد: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در راستای وظایف خود کارگروه علمی و مشورتی تشکیل داد تا از بین نخبگان و فرهیختگان استان شخصیت های مختلف فرهنگی را بررسی کند که اولویت را به برگزاری نکوداشت آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی قرار دادند.
فلاح با بیان اینکه این نکوداشت با ۴۰ سال تاخیر برگزار می شود، اظهار داشت: آن مرحوم حق زیادی بر گردن علم، دیانت و تشییع دارد و سال ها مرجعیت عام جهان تشییع را برعهده داشت.
هدف برگزاری این نکوداشت الگوسازی برای جوانان است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ابراز داشت: هدف دیگر برگزاری چنین نکوداشتی ، موضوع الگوسازی برای نسل جوان و سوق دادن آنها به راهی است که پیش از این بزرگان طی کردند و امید است در بین جوانان امروز هم فرهیختگان فردا تربیت شوند.
وی با بیان اینکه آیت الله حسینی شاهرودی گوهری نایاب و کمیاب در کشور در عرصه فرهنگی است افزود: تمامی مسوولان و رسانه ها باید ابعاد شخصیتی ایشان را برای مردم معرفی کنند.
فلاح با اشاره به اینکه در راه برگزاری این کنگره تلاش های بسیار متنوعی انجام شد، تصریح کرد: علاوه بر تولیدات علمی و چاپ کتاب های حوزوی به جا مانده از ایشان، تقریرات شاگردان از درس های این فقیه بزرگ، رویکرد تولیدات فرهنگی و هنری پیرامون شخصیت ایشان در دستور کار این کنگره قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ادامه داد: رُمان زندگینامه، کتاب های ویژه دانشجویان و طلاب ، کتاب های صوتی، کلیپ های تصویری متنوع و متعدد تولید شد تا نسل جوان بیشتر از این گنج فرهنگی بهره مند شود.
به گفته وی، این کنگره نقطه عطفی برای شناساندن هر چه بیشتر این شخصیت ارجمند است و بعد از این هم باید تولیدات کنگره، نشست ها و تولیدات فرهنگی در این عرصه ادامه یابد.
فلاح تاکید کرد: بخشی از آثار تولید شده در روز پنجشنبه ۱۷ تیرماه در همایش ملی شاهرود و بخش های دیگر نیز در همایش ملی مشهد و قم رونمایی خواهد شد.
حجتالاسلام عباس نصیری فرد دبیر اجرایی کنگره آیتالله شاهرودی هم در این نشست گفت: این همایش ملی پنجشنبه ۱۷ تیرماه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ با برگزاری برنامه های متنوع و با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در شاهرود برگزار خواهد شد.
۲ همایش ملی و یک کنگره اصلی در نکوداشت این عالم بزرگ شیعه برگزار می شود
وی افزود: روز ۱۷ تیرماه همایش ملی در شاهرود، ۲۸ تیرماه در مشهد و کنگره اصلی روز چهارم مردادماه در قم با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی برگزار خواهد شد.
نصیری فرد با بیان اینکه گروه چهار نفره ای از بهترین محققان حوزه علمیه قم مدت هشت ماه به طور شبانه روز تألیفات و آثار این عالم برجسته را جمع آوری کردند، ابراز داشت: تولیدات با سه هدف معرفی آثار این فقیه عالی مقام به نخبگان، دانشجویان و فرهیختگان، معرفی شخصیت ایشان به عموم مردم و معرفی این مرجعیت شیعه به قشر جوان است.
دبیر اجرایی کنگره آیتالله شاهرودی ادامه داد: برای نخستین بار ۱۳ عنوان کتاب در ۵۵ جلد که از این تعداد هفت عنوان از تالیفات آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی به چاپ رسیده است.
نصیری فرد هدف از برپایی این کنگره را معرفی وی به مردم به ویژه قشر جوان خواند و افزود: ساخت ۲ مستند تلویزیونی که یکی برای عموم مردم و دیگری تخصصی است برای علمای حوزه های علمیه قم از زندگینامه این مرجع بزرگ شیعه انجام شده است.
وی از نگارش کتاب رمانی به نام "گت آقا" از زندگینامه این مرجع عالیقدر خبر داد و گفت: این کتاب سیر کودکی تا رحلت آیت الله شاهرودی را شامل می شود که توسط یکی از بهترین رمان نویسان کشور برای جذب قشر جوان به نگارش در آمده است.
به گفته وی، آیت الله حسینی شاهرودی از عبارت " گت آقا " برای علمای بزرگ استفاده می کرد که به همین منظور نام کتاب زندگی نامه وی نیز از این عبارت وام گرفته شده است.
نصیری فرد با اشاره به اینکه زندگینامه جامعی از ایشان توسط محققان حوزه علمیه قم طی هشت ماه گذشته تهیه شده است، ادامه داد: این زندگینامه در ۷۰۰ صفحه جمع آوری شده که از این مجموعه کتابی ۲۲۰ صفحه ای به صورت خلاصه نیز به نگارش در آمده است.
دبیر اجرایی کنگره آیتالله شاهرودی با بیان اینکه زندگینامه این مرجع عالیقدر تبدیل به کتاب صوتی شده و بزودی در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: یکهزار و ۴۰۰ عکس وی از کشورهای عراق، کویت، پاکستان و هندوستان جمع آوری شده که در کتاب عکس نوشت برای کنگره قم در دست تهیه است.
وی با بیان اینکه ۱۰ نمایشنامه رادیویی از زندگینامه ایشان تولید شده است، افزود: در برگزاری این کنگره ۲ هدف دنبال می شود ،یکی معرفی تولیدات علمی آیت الله شاهرودی و کتاب های نوشته شده پیرامون ایشان و دیگری شناساندن ایشان به جامعه به عنوان یک مرجع تقلید بین المللی است.
به گفته وی، ۲ خانم هنرمند شاهرودی هم ۱۵ تصویر از این عالم بزرگ شیعه به صورت گرافیکی طراحی کردند که در آیین نکوداشت از آن رونمایی خواهد شد.
آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی در سال ۱۲۶۲ در قلعه آقاعبدالله از توابع شهر بسطام در نزدیکی شاهرود به دنیا آمد، وی از مراجع تقلید شیعه در قرن چهاردهم قمری و از شاگردان میرزای نائینی و آقا ضیاء عراقی بود.
وی ۱۴ شهریور ۱۳۵۳ درگذشت و در حرم مطهر امام علی(ع) در نجف اشرف دفن شد.
نظر شما