حمیدرضا خورشیدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تجهیزات مورد نیاز هواشناسی بر اساس قیمت ارز محاسبه میشود و ارز بر است اما بودجه این سازمان متناسب با افزایش قیمت ارز بالا نرفته تا بتوانیم توسعه این ایستگاهها را بطور مداوم انجام دهیم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه مشکلی برای تهیه تجهیزات هواشناسی وجود ندارد اظهار داشت: همه تجهیزات ایستگاههای هواشناسی ارز بر و در سالهای اخیر قیمت ارز افزایش پیدا کرده است و با توجه به کمبود بودجه و افزایش قیمت ارز، قدرت خرید ما کاهش پیدا کرده و اجرای کارها با کندی مواجه شده است.
وی اضافه کرد: بودجه سال گذشته هواشناسی اصفهان حدود سه میلیارد تومان بود که ۲۰ میلیارد ریال آن تخصیص پیدا کرد.
به گفته وی، بیشتر بودجه این سازمان صرف نگهداری ایستگاههای هواشناسی و بخشی از آن هم برای توسعه هزینه شد.
خورشیدی خاطرنشان کرد: هواشناسی از شبکه عظیمی در استان اصفهان برخوردار است که این شبکه برای نگهداری به هزینههای بالایی نیاز دارد.
وی بیان کرد: یک سنسور دما و رطوبت که بر اثر رعد و برق و قطعی و نوسانات برق در ایستگاه هواشناسی از کار میافتد حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون ریال هزینه دارد در حالیکه مجموع بودجه هواشناسی یک شهرستان ۳۰۰ میلیون ریال است و با این بودجه برای نگهداری تجهیزات ایستگاههای هواشناسی هم با مشکل مواجه هستیم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه از استاندار و رییس سازمان برنامه و بودجه استان تقاضا داریم که بودجه بیشتری برای این بخش اختصاص دهند گفت: هواشناسی بخش زیربنایی محسوب میشود که هر چه در این بخش هزینه شود سود آن به جامعه برگردانده خواهد شد.
وی تاکید کرد: هواشناسی منافع پنهان بسیاری دارد و در صورتیکه واقع بینانه به این بخش نگاه کنیم در مییابیم که یک پیش بینی درست و به موقع هواشناسی چندین میلیارد تومان منفعت برای کشور بههمراه دارد و در صورتیکه نتوانیم به موقع خدمت ارائه دهیم خسارات زیادی به جامعه وارد خواهد شد.
خورشیدی افزود: اغلب پیش بینیهای هواشناسی در سالهای اخیر بهواسطه برخورداری از نیروهای متخصص و با تجربه در این سازمان محقق شده اما بودجه خوبی به این سازمان اختصاص پیدا نکرده است و این برخورداری از این نیروهای انسانی مجرب موجب شده که بتوانیم بخش ضعیف بودجهای خود را جبران کنیم.
وی ادامه داد: امکانات هواشناسی به روز نیست اما نیروهای متخصص این سازمان که بیشتر آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند میتوانند خدمات بهتری ارائه دهند تا نقطه ضعف خود را مقداری پوشش دهیم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان تصریح کرد: افزایش قیمت ارز ارائه خدمات هواشناسی را با مشکل مواجه کرده است اما در صورتیکه بودجه وجود داشته باشد مشکلی برای تهیه امکانات و تجهیزات هواشناسی وجود ندارد.
وی گفت: بهعنوان مثال با بودجه پنج میلیارد ریال هواشناسی در سالهای گذشته، امکان تجهیز ۱۰ ایستگاه هواشناسی وجود داشت اما امروز با بودجه ۲۰ میلیارد ریال امکان تهیه و تجهیز چهار ایستگاه هواشناسی وجود دارد.
توسعه ایستگاههای مهمترین نیاز هواشناسی استان اصفهان است
خورشیدی گفت: استفاده از فناوری رادار برای هواشناسی بهعنوان یک موضوع تخصصی است که نیاز به توسعه شبکه دارد و به مرور در حال انجام است.
وی افزود: تکمیل شبکه راداری کشور، جزو دغدغههای سازمان هواشناسی کشور است که به مرور در حال انجام است اما یک دستگاه غیر تخصصی از صلاحیت لازم برای اظهار نظر در خصوص کمبود تجهیزات سازمان هواشناسی برخوردار نیست و از همه مسوولان استان تقاضا داریم که در اینگونه موضوعات با دقت نظر بیشتری اظهار نظر کنند.
وی ادامه داد: هواشناسی باید خودش تشخیص دهد که چه نوع تجهیزات و امکاناتی برای ارائه خدمات بهتر نیاز دارد و بطور مسلم این سازمان باید در این زمینه اظهار نظر کند که نیاز به استقرار چه تجهیزات و امکاناتی در استان اصفهان دارد.
خورشیدی با بیان اینکه توسعه ایستگاههای هواشناسی و توسعه شبکه راداری همه با تشخیص سازمان هواشناسی انجام می شود اضافه کرد: برای توسعه ایستگاههای هواشناسی در شهرستانها هم یک مسوول از صلاحیت لازم برای اظهار نظر برخوردار نیست که اعلام کند در این نقطه نیاز به احداث ایستگاه هواشناسی داریم.
به گفته وی، این سازمان هواشناسی است که باید تشخیص دهد که ایستگاه هواشناسی در چه منطقه و نقطهای احداث شود تا شبکه ایستگاههای این سازمان تکمیل شود و پوشش کاملی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه این مسائل باید رعایت شود تا بودجه کشور بیهوده تلف نشود تاکید کرد: برخی از مناطق استان نیاز به ایستگاه هواشناسی ندارد و مسوولان نباید با فشار و در خواستهای مکرر، ارگان تخصصی همانند سازمان هواشناسی را مجبور به انجام اینگونه کارها کنند.
خورشیدی با بیان اینکه ارائه پیش بینیهای خوب و مناسب از وضعیت هوا و برنامهریزی در خصوص اینکه توسعه ایستگاهها باید در چه مناطقی انجام شود از وظایف این سازمان است گفت: اینکه استان اصفهان به تنهایی از رادار هواشناسی برخوردار باشد، اهمیت چندانی ندارد مهم این است که در شبکه قرار بگیرد که این امر توسط سازمان هواشناسی به مرور و بر اساس برنامه ریزی در حال انجام است و در آینده شبکه خوبی از لحاظ راداری در کشور خواهیم داشت و بهره برداری خوبی از آن خواهد شد.
وی با بیان اینکه بهره برداری از یک رادار در یک منطقه مفید است اما به تنهایی جوابگو نیست و باید بهصورت شبکه ارائه شود افزود: سازمان هواشناسی کشور به مرور زمان در حال تکمیل این شبکه است و تاکنون چند رادار تهیه شده و شبکه راداری غرب کشور تکمیل شده و قسمتهای دیگر هم به مرور در حال تکمیل شبکه است.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان گفت: این سازمان یک سری وظایف ذاتی دارد که حفظ جان و مال مردم در برابر خطرات و پدیدههای جوی بهعنوان اولین وظیفه هواشناسی محسوب میشود و برای اینکه این سازمان بتواند وظیفه خود را بهتر انجام دهد نیازمند امکاناتی در بخشهای فیزیکی و نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: هواشناسی از نیروی انسانی خوب و متخصصی برخوردار است و با استفاده از دانش و تخصص کارکنان این سازمان فعالیتها را به پیش می بریم و برای پیش بینی هواشناسی به امکاناتی نیاز داریم که این امکانات بطور قطع باید به تشخیص و تایید سازمان ملی و جهانی هواشناسی برسد.
خورشیدی افزود: این تجهیزات مورد نیاز از جمله " رادار " بر اساس برنامه ریزی و با توجه به امکانات کشور توسط سازمان هواشناسی در حال تهیه است.
اکنون ۱۳۵ نیروی کارشناسی در سازمان هواشناسی اصفهان مشغول به کار هستند که از این تعداد ۸۵ نفر در ایستگاه ها فعالیت دارند.
اداره کل هواشناسی استان اصفهان دارای ۲۳ ایستگاه سینوپتیک، ۱۴ ایستگاه اقلیم شناسی و ۱۴۴ ایستگاه باران سنجی در نقاط مختلف است.
نظر شما