خانواده و عبور از پیچ سخت کرونا در سیستان و بلوچستان

زاهدان- ایرنا- گسترش روزافزون کرونا در سیستان و بلوچستان و آمار بالای مرگ و میرش نشان می‌دهد که همه باید آستین همت را بالا بزنند که در این بین خانواده به عنوان نهادی اصلی و مهم نقش راهبردی در عبور از پیچ سخت کرونا دارد.

به گزارش ایرنا خبرهای گسترش کرونا در سیستان و بلوچستان و آمار روزافزون مرگ و میرش که از طریق رسانه‌های مختلف دیداری و شنیداری به چشم و گوش ما می‌رسد به همه نشان می‌دهد که باید کاری کنیم و خودمان آستین همت مان را بالا زده و اقدامی انجام دهیم تا این ویروس ناشناخته و جهش یافته و سرایت‌کننده دیگر نتواند در جامعه ما جولان دهد و جان خانواده‌های ما را بگیرد.
یکی از نهادها و مجموعه‌هایی که کنش آن در این شرایط می‌تواند موثر باشد به گفته کاشناسان« خانواده» است، خانواده نخستین نهادی بوده که هر فردی ابتدا در آن زندگی فردی و اجتماعی خودش را شروع کرده و دارای تاثیر گسترده‌ای بر سایر اعضا است. 
خانواده‌های سیستان و بلوچستان در این روزهای شدید و سخت کرونایی اقدامات مختلفی را برای برون رفت از وضعیت بحران پیش‌آمده انجام می‌دهند بعضی خانواده‌ها در این بین سعی دارند که روابط و مناسباتشان با دیگران را به حداقل برسانند و بعضی‌ها مهمانی‌ها و جشن‌ها و عروسی‌ها و سایر مراودات این چنینی را از صفحه زندگی خودشان حذف کردند خانواده‌های دیگری نیز فضای مجازی را مد نظر قرار دادند و  با به روزرسانی خودشان به شیوه‌های جدید نشاط و تفریح را به داخل خانواده آوردند تا نیاز به بیرون رفتن و سایر مسائل را کاهش دهند.

برای اینکه بیشتر بدانیم و بفهمیم که چه اقداماتی از سوی خانواده‌های سیستان و بلوچستانی این روزها دارد انجام می‌شود سعی کردیم با چند نفر از مردم شهر زاهدان گفت‌وگو کنیم تا ببینیم این مردم در این شرایط چه طوری خانواده خودشان را  از کرونا و تبعاتش حفظ می‌کنند.

کدام مسیر؟

خانواده و عبور از پیچ سخت کرونا در سیستان و بلوچستان
سیما سالار دختر جوان دانشجوی زاهدانی است که در مورد نقش خانواده و عبور از بحران کرونا می‌گوید: هر خانواده در مواجهه با کرونا رفتارهای متفاوتی دارد تا اعضای آن خانواده را از تبعات آن ویروس حفظ کند به طور مثال در خانواده ما گرفتن مهمانی و رفتن به مهمانی‌ها، رستوران رفتن به طور کل تو این حال و روز این روزهای سیستان و بلوچستان حذف شده است.
عطیه سهرابی شهروند دیگر زاهدانی است که در این رابطه افزود: خانواده ما در مواجهه با کرونا پروتکل‌های بهداشتی، زدن ماسک و برگزاری مجازی همنشینی‌ها را مد نظر دارد حتی به بزرگترهای فامیل هم سر نمی‌زنیم تا خانواده خود را درگیر کرونا نکنیم چون مطمئنا در هر خانواده‌ای افرادی هستند که از بقیه ضعیف‌ترند یا توان مقابله شان با ویروس کمتر است.
کبری مرادی زن میانسالی که تجربه کرونا و ابتلا به آن را چند ماه پیش داشته گفت: من و همسرم تجربه سخت کرونا را پشت سر گذاشتیم و به خاطر همین در این شرایط حاضر استان برای اینکه مجددا کرونا نگیریم و اعضای خانواده خودمان را از دست ندهیم سعی کردیم که بیشتر در خانه بمانیم حتی خریدهای خانه را یک نفر از اعضای خانواده با رعایت کامل اصول بهداشتی انجام می‌دهد و یا اینکه مهمانی اصلا نمی‌رویم و کسی را هم به منزل ما دعوت نمی‌کنیم.

عیسی رمرودی مرد میانسال دیگری است که از رفتار خانواده خود در مواجهه با کرونا، اظهارداشت: در خانه ماندن بهترین کاری است که ما می‌توانیم برای حفاظت از اعضای خانواده  انجام دهیم و حتی اینکه از طریق گوشی با هم ارتباط برقرار کنیم تا این روزهای سخت بگذرد.
سلیمان سرگزی دیگر شهروند زاهدانی از رفتار خانواده خود در شرایط کرونا می‌گوید: خانواده ما هم سعی می‌کند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند مثلا اگر فردی مسوول خرید خانواده است این موضوع را در نهایت دقت انجام می‌دهد یا اینکه فرزندان یا کسانی که بیرون می‌روند سعی می‌کنند که حتما از ماسک استفاده کنند و فاصله گذاری اجتماعی را داشته باشند.

صدیقه میری مادر جوانی است که از اقدامات خانواده خود برای این روزهای کرونایی سیستان و بلوچستان می گوید: من چون دو تا بچه کوچک و پدر پیرم در منزلمام زندگی می‌کند و شرایط کرونا در سیستان و بلوچستان جالب نیست خیلی مراقبت می‌کنم معمولاً وقتی خرید می‌روم دستکش و ماسک استفاده می‌کنم.

مبتلایان و گرفتاران

خانواده و عبور از پیچ سخت کرونا در سیستان و بلوچستان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن یک‌هزار و ۵۱۰ مورد جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۶۳هزارو ۵۲۳  نفر رسید.

دکتر قاسم میری افزود:فوت ۲۰مورد جدید، شمار فوتی‌های کرونا در سیستان و بلوچستان به یک‌هزار و ۷۱۲ رسید.

وی با بیان اینکه ۷۲۹ بیمار حاد تنفسی در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: تعطیلات یک هفته‌ای، کم شدن ترددها و تشدید محدودیت‌ها آثار مهمش را در یک هفته تا ۱۰ روز آینده خواهیم دید و اینکه آمار مثبت ما در سیستان و بلوچستان چند روز بین یک هزار و ۲۰۰ و یک هزار و ۵۰۰ نفر است و خیلی جهش نداشته امیدوارکننده است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با تدابیری که دانشگاه‌های علوم پزشکی سیستان و بلوچستان و سایر نهادها که در جهت درمان و چه در زمینه نظارت داشتند انجام شد تا این لحظه مشکل جدی ایجاد نشده و با تمام توان کادر درمان و سایر نهادهای نظارتی کار می‌کنند تا این کرونا به یک فاجعه تبدیل نشود.
میری اظهارداشت: افراد بالای ۷۰ سال متاسفانه استقبال خوبی از واکسیناسیون نداشتند و نیمی از این افراد مراجعه کردند اما از زمانی که بالای ۶۰ سال‌ها فراخوان دادیم استقبال خوبی صورت گرفته و به احتمال بسیار زیاد از اول هفته آینده واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال را شروع خواهیم کرد.

اقدامات و تمهیدات: 

خانواده و عبور از پیچ سخت کرونا در سیستان و بلوچستان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سه بیمارستان سیار امروز با حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش در استان راه‌اندازی و تجهیزات مورد نیاز در بخش‌های فنی و درمانی، کیت‌های تشخیص، مراکز واکسیناسیون و تجهیزات لجستیکی مانند آمبولانس از طریق ارتش منتقل می‌شود.

علیرضا شهرکی افزود: متاسفانه روند ابتلا و مرگ و میر کرونا در سیستان و بلوچستان همچنان افزایشی و پایدار بوده و کاهش نداشته است.
وی افزود: تجهیزات بهداشت و درمان به سیستان و بلوچستان در حال گسیل است و نماینده تام الاختیار این وزارتخانه در استان مستقر و وضعیت ویروس کرونا را از نزدیک رصد می‌کند. 

مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان ادامه داد: توصیه به واحدهای صنفی این است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی را داشته باشند در غیر این‌صورت با هماهنگی دستگاه قضایی و نظارتی اقدام به پلمب واحدهای نظارتی هم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: عادی‌انگاری و سهل‌انگاری در رعایت اصول بهداشتی و رعایت نکردن پروتکل‌ها از سوی مردم علت اصلی شیوع گسترده ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان است.

شهرکی با بیان اینکه تمامی پروتکل‌های ابلاغ شده در شهرهای قرمز مانند محدودیت تردد، خروج و ورود به این شهرها و محدودیت فعالیت مشاغل وجود دارد تاکید کرد: در شهرهای وضعیت قرمز مشاغل گروه۲، سه و چهار و در شهرها نارنجی مشاغل گروه سه و چهار تعطیل است.
وی تصریح کرد: در مرزها محدودیت‌های سختگیرانه‌ای برای مقابله با ویروس کرونا اتفاق افتاده و ترددهای مرزی به مرز صفر رسیده مگر در بخش‌های تجارت که آن هم با کنترل‌های کامل در جدار مرز داخل خاک کشورمان و با منفی شدن تست کرونا آنان انجام می‌شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان افزود: امیدواریم با کاهش ارتباطات میان مردم، قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در استان خیلی زود به شرایط ایمنی از جهت همه‌گیری این ویروس خطرناک و سلامتی مردم دست پیدا کنیم.

خانواده اولین سد مقابله با کرونا

با توجه به این موضوعات باید گفت که خانواده‌های سیستان و بلوچستان باید راهبردهای خود را تقویت کنند و اقدامات متناسب با این شرایط را انجام دهند تا بتوانند اعضای خانواده خود را حفظ کنند؛ همه ما ابتدا در نهاد خانواده قرار داریم و این نهاد بسیار مهم و حساس است که اگر همه‌ی اعضا  وظایف خود را بدانند و متناسب با پروتکل‌ها و اصول جلو بروند شاید در همین روزهای آینده از آمار بشنویم که کرونا در سیستان و بلوچستان کمتر شده و یا اینکه حال این استان دوباره خوب شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha