شاکررضا مریدی روز چهارشنبه به مناسبت ۱۶ تیر روز مالیات و هفته فرهنگ سازی مالیاتی در بازدید از خبرگزاری ایرنا درهرمزگان، میزان درآمدهای مصوب در سال گذشته(۹۹) را ۴ هزار و ۳۰۰میلیارد تومان اعلام کرد.
وی افزود: میزان وصولی درآمدها در سال گذشته نیز ۴ هزار و ۹۹۰تومان بود که با این میزان وصولی، ۱۱۶ درصد درآمدها در استان هرمزگان محقق شده است.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان بیان داشت: وصول درآمدهای استان در سال گذشته، ۹۲ درصد آن برعهده اداره کل امور مالیاتی و هشت درصد نیز برعهده سایر سازمانها بود که از این ۹۲ درصد که برعهده امور مالیاتی بوده امروز به ۹۸ درصد افزایش یافته است.
مریدی، تعداد مودیان مشاغل را ۴۲ هزار شغل و تعداد شرکتهای فعال مشمول مالیات در استان هرمزگان را نیز هشت هزار و ۵۰۰ شرکت اعلام کرد که بیشترین درآمدهای مالیاتی نیز مربوط به شرکتهای تولیدی و صادراتی است.
وی ادامه داد: سال گذشته نیز ۶۳۲ میلیارد تومان درآمد با یک افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل تر آن(۹۸) که ۵۲۱ میلیارد تومان بود، بین شهرداریها و دهیاریهای استان هرمزگان توزیع شد.
مریدی ابرازداشت: علاوه بر وصول مالیات، وصول عوارض و واریز به حساب شهرداری و دهیاریها و کمک به واحدهای تولیدی برای استرداد مالیات ارزش افزوده به عنوان ۲ رسالت مهم امور مالیاتی در کشور مورد توجه است.
۷۷۰ میلیارد تومان به واحدهای تولیدی برگردانده شد
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان در خصوص استرداد مالیات بر ارزش افزوده واحدهای تولیدی نیز اظهارداشت: سال گذشته ۷۷۰ میلیارد تومان به واحدهای تولیدی برگردانده شد و نسبت به سال ماقبل آن که ۲۹۵ میلیارد تومان بوده، ۱۶۰درصد رشد داشتهایم.
مریدی با بیان اینکه سهم مالیات بر ارزش افزوده نیمی از کل منابع مالیاتی در نظام اقتصادی کشور است، افزود: قانون جدید سبب رونق تولید و حمایت از تولید ملی است.
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده فرار مالیاتی در استان هرمزگان نیز گفت: با اصلاح قانون مالیاتها، تمامی صنایع و شرکتها موظف به پرداخت مالیات برارزش افزوده در محل فعالیت خود هستند.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان در این رابطه به وجود بیش از ۹۸ پرونده مالیاتی استان هرمزگان در سالهای گذشته اشاره کرد که این تعداد تا کنون به زیر ۳۰ پرونده رسیده اما موضوعی که مهم است اینکه؛ برخی از آنها مثل نفت فلات قاره در چند مکان فعالیت دارند.
مریدی اضافه کرد: سازمان امور مالیاتی اخیرا بخشنامهای صادر کرده مبنی براینکه؛ شرکتهایی که همزمان در چند استان فعالیت دارند،هرجا که حجم فعالیت آن بیشتر است، پرونده پرداخت مالیات این شرکت در همان استان باشد از طرفی اداره مربوطه نیز مکلف است سهم آن اداره را پرداخت کند براین اساس اگر شرکتی از پرداخت مالیات خودداری کند، تخلف کرده و طبق قانون سازمان امور مالیاتی با این شرکتها برخورد خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که؛ آیا حمایت و مشوقهایی برای معرفی فرار مالیاتی در قانون وجود دارد، نیز گفت: سامانه ۱۵۲۶ به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان است، در ساعات غیراداری نیز مکالمات ضبط و مواردی که منتج به مالیات شود، به سازمان مربوطه اطلاعرسانی میشود.
قانون جدید باعث جلوگیری از فرار مالیاتی میشود
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان ابرازداشت: قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده به سمت شفافیت اطلاعات اقتصادی کشور میرود و میزان فرار مالیاتی را به حداقل میرساند، به عبارتی وصول درآمدها از مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود از طرفی چنین رویکردی سبب میشود از تولید داخلی حمایت و از واردات بیرویه جلوگیری شود.
مریدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پایان ارائه اظهارنامه مالیاتی گفت: سال گذشته افزون بر ۴۱ هزار مودی مالیاتی مشاغل خرد اظهارشده داشتیم که از این تعداد، ۲۲ هزار نفر بدون دخالت امور مالیاتی اظهارنامه آنها تایید شد.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان عنوان کرد: سال گذشته ۴۱ هزار اظهارنامه مالیاتی در سامانه اداره کل امور مالیاتی استان ثبت شد، امسال نیز تا امروز چهارشنبه بیش از ۴۳ هزار نفر شرکت کرده بودند.
وی در خصوص سهم حوزه سلامت استان هرمزگان از مالیات براررزش افزوده نیز گفت: از ۹ درصد مالیات برارزش افزوده یک درصد مالیات مربوط به حوزه سلامت است که سهم هرمزگان در سال گذشته بین ۳۵ تا ۴۰ میلیارد تومان بوده است.
مریدی خاطرنشان کرد: با شروع کرونا نامهای به فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی و اصناف استان ارسال کردیم مبنی بر اینکه؛ در ازای هر کمک به حوزه بهداشت و درمان، از درآمد مشمول مالیات آنها کسر میشود و خوشبختانه مبلغ قابل توجهی جمعآوری و کارهای بسیار خوبی نیز در این مدت در حوزه بهداشت و درمان استان انجام شد.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان در پایان در خصوص سهم رسانهها ار محل ارزش افزوده مالیات نیز اظهارداشت: رسانهها از ارزش افزوده مالیات سهمی در قانون ندارند این درحالی است که بیشترین اطلاعرسانیها در حوزه امور مالیاتی برعهده رسانهها قرار دارد و تنها کاری که هرساله به عنوان حمایت از رسانهها انجام میشود پرداخت به موقع مطالبات مطبوعات و نشریات محلی است.
به گزارش ایرنا از ۱۶ تا ۲۳ تیرماه به عنوان هفته فرهنگ مالیاتی نامگذاری شده است.
نظر شما