راه‌اندازی اولین کتابخانه تخصصی موزه ارتباطات 

تهران- ایرنا- اولین نشست تخصصی راه اندازی کتابخانه موزه ملی ارتباطات با حضور جمعی از اساتید حوزه ارتباطات برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، اولین نشست هم اندیشی راه اندازی کتابخانه تخصصی و مرکز مطالعات و پژوهش های رسانه و ارتباطات در موزه ارتباطات کشور صبح روز گذشته پانزدهم تیرماه ۱۴۰۰ با حضور حسن عمیدی مدیرکل دفتر مدیرعامل و ارتباطات این شرکت و رئیس موزه ارتباطات، حمید ضیایی پرور، حسین امامی ، غلامرضا کاظمی دینان و حمید شکری خانقاه اساتید حوزه ارتباطات، مرتضی چشمه نور معاون انجمن سواد رسانه ای و مدیرعامل انتشارات پشتیبان، محمد رحیمی معاون دفتر ارتباطات و اماکن تاریخی شرکت ملی پست، امیرهوشنگ فکرت نژاد رئیس گروه تبلیغات، موزه و اماکن تاریخی و مهتاب سرخیل، رئیس گروه روابط عمومی و رسانه های نوین دفتر ارتباطات شرکت ملی پست و نماینده انجمن متخصصان روابط عمومی برگزار شد. 

میراثی ماندگار برای انتقال تجربیات مشاهیر به آیندگان 
 

حسن عمیدی در ابتدای این جلسه به تشریح اقدامات یکسال و نیم اخیر در موزه ارتباطات پرداخت و گفت : تمام تلاش خود را کردیم تا جایگاه تمبر و هویت پست را احیا کنیم. 

مدیرکل دفتر مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به برتری موزه  ارتباطات در دو سال پیاپی، اذعان داشت: نه تنها در سطح ملی بلکه فعالیت های صورت گرفته باعث مطرح شدن موزه ارتباطات کشور در توسط نهادهای بین المللی چون اتحادیه جهانی پست وشورای راهبری موزه ها قرار گرفت. 

وی با بیان اینکه هنوز در این حوزه ظرفیت های زیادی وجود دارد از راه اندازی اولین کتابخانه تخصصی حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه و ایجاد مرکز پژوهش و مطالعات حوزه ارتباطات در آینده نزدیک خبر داد. 

عمیدی ادامه داد: برآنیم تا با راه اندازی این کتابخانه آثار مشاهیر و اساتید این حوزه را به عنوان میراثی ماندگار برای علاقمندان به حوزه ارتباطات و نگهداری یاد و نام بزرگان این عرصه ثبت و نگهداری کنیم.

رئیس موزه ارتباطات با بیان اینکه همواره جای خالی مشاهیر ارتباطات در این مکان فرهنگی و تاریخی با عظمت که به نام آنان ثبت شده است به چشم می‌آید، عنوان داشت: این امر شروعی است برای راه اندازی بخشی مختص به معرفی مشاهیر ارتباطات کشور و آثار آنها تا دین خود را به درستی به تلاشگران و محققان این عرصه ادا کنیم.

مدیرکل دفتر ارتباطات شرکت ملی پست با اشاره به راه اندازی مراکز پست، موزه و  مدرسه در سطح کشور، و احیای حوزه تمبر وکارت پستال در کشور، برگرداندن تمبر به چرخه پستی کشور و همچنین برگزاری گفتگوهای انتقال تجربه با موضوع ارتباطات و سایر اقدامات موزه ارتباطات عنوان کرد: وقت آن است که این موزه بر حسب مسئولیت اجتماعی خود و در امتداد آنچه از گذشته با نام ارتباطات برجا مانده است نسبت به شروع فعالیتهایی در حوزه معرفی بزرگان این عرصه و انتقال تجربیات و آموزه های آنها به علاقمندان و همچنین ثبت رخدادهای ارتباطاتی و رسانه ای عصر جدید اقدام کنند.

وی از همکاری با استارتاپها در راه اندازی پارک علم و فناوری درحوزه ارتباطات و همچنین پیدا کردن مسیری در نگهدای میراث دیجیتال اساتید به عنوان فعالیت های در دست اقدام و آتی این حوزه نام برد. 

عمیدی در پایان خواستار همکاری تمامی اساتید و مشاهیر حوزه ارتباطات، رسانه و روابط عمومی و تمامی علاقمندان، دانشجویان و دست  اندرکاران این عرصه ها در راه اندازی نخستین کتابخانه تخصصی و مرکز مطالعات وپژوهش حوزه ارتباطات شد.

همراهی جامعه ارتباطات کشور

در ادامه غلامرضا کاظمی دینان با ابراز خرسندی و رضایت از برگزای این نشست تخصصی و هم اندیشی، آمادگی خود را برای اجرای طرح مورد نظر اعلام کرد.
این استاد دانشگاه ابراز امیدواری کرد: جامعه ارتباطات کشور در به ثمررساندن این اقدام مهم و تاثیرگذار  همکاری نمایند تا این میراث ارزشمند به آیندگان منتقل شود. 

تهیه بانک اطلاعاتی فعالین عرصه ارتباطات کشور

حمید ضیایی پرور با ارائه مباحثی پیرامون پیشینه ارتباطات در ایران و دنیا گفت: موزه ارتباطات کشور با ایجاد راهکارهایی خلاقانه و ابتکار عمل توانست در یکسال اخیر اقدامات خوبی را به انجام رساند.

این استاد و پژوهشگر ارتباطات کشور با اشاره به اینکه ماموریت اصلی این موزه، معرفی هویت ارتباطات کشور است به جریان زندگی و روح حیات در موزه ارتباطات کشور تاکید کرد.

وی خواستار استمرار جلسات مجازی و وسعت بخشی حوزه عملیاتی  طرح های مذکور شد و گفت: تهیه بانک جامع فعالین ارتباطات کشور از جمله اموری است که باید در راس فعالیتها قرار گیرد. 

ضیایی پرور در ادامه، یک نسخه از کتب تالیفی خود را به کتابخانه موزه ارتباطات اهدا کرد. 

تدوین سند راهبردی موزه ارتباطات 

حمید شکری خانقاه دیگر استاد حوزه ارتباطات کشور ضمن استقبال از ایده های مطروحه در راستای پاسداشت خدمات مشاهیر حوزه ارتباطات و حفظ آثار مکتوب و غیرمکتوب اساتید، بر لزوم تهیه سند راهبردی فعالیت‌های ارتباطی این موزه تاکید کرد. 

وی در این خصوص گفت: اجرایی کردن ایده های موجود تنها به واسطه داشتن برنامه وخط راه مشخص امکان پذیر است. 

این مدرس ارتباطات خواستار جریان سازی پیرامون فعالیتهای ارتباطی موزه ارتباطات کشور و اطلاع رسانی مناسب شد تا دست  اندرکاران و فعالین این حوزه بتوانند در این امر مهم سهم داشته باشند. 

بهره گیری از تجارب ارتباطی اساتید کشور 

حسین امامی از دیگر مدعوین این نشست تخصصی با تاکید بر تهیه سند چشم انداز و سند راهبردی ۵ ساله موزه ارتباطات کشور پیشنهادی برای  ثبت تاریخ شفاهی حوزه ارتباطات توسط این مرکز ارائه داد. 

وی خواستار ایجاد کارگروه های تخصصی در بخش‌های مختلف علم ارتباطات کشور شد و گفت: راه اندازی بزرگترین کتابخانه تخصصی حوزه ارتباطات کشور، بهره گیری از تجارب اساتید و تلاش همه دست اندرکاران را می طلبد.

این مدرس ارتباطات با اشاره به اینکه موزه ارتباطات کشور پتانسیل تبدیل شدن به مرکز آموزش و پژوهش حوزه ارتباطات کشور را داراست اضافه کرد: فعالیت این موزه می تواند در محور مستند سازی تاریخ شفاهی ارتباطات کشور و همچنین مدیریت دانش، ابزاها، آثار و اسناد را در برگیرد. 

امامی با بیان اینکه موزه ارتباطات می تواند برگزار کننده همایش های ملی ارتباطات باشد و نقش یک دانشکده را ایفا کند، ابراز امیدواری کرد: این موزه در برنامه آینده خود راه اندازی مرکزی پژوهشی وتبدیل آثار به فایلهای دیجیتال را دستور کار قرار دهد. 

اهدای کتب سواد رسانه ای به موزه ارتباطات کشور

مرتضی چشمه نور مدیرعامل انتشارات پشتیبان و معاون انجمن سواد رسانه ای ایران با  ارائه آماری از کتب ثبت شده موجود در حوزه های ارتباطات، روابط عمومی و رسانه گفت: از سال ۱۳۵۷ تا کنون در حوزه ارتباطات تعداد ۶۷۱ عنوان کتاب تالیف و ترجمه شده است.

وی افزود: تعداد ۳۸۳ عنوان نیز مربوط به روابط عمومی، ۱۸۱۰ مورد نیز در حوزه رسانه و ۱۵۲ عنوان کتاب نیز در حوزه سواد رسانه ای ثبت شده است.

معاون انجمن سواد رسانه ای ایران اعلام آمادگی کرد تعداد ۱۰۰عنوان کتاب منتشر شده در حوزه سواد رسانه ای را در اختیار کتابخانه تخصصی موزه ارتباطات قرار دهد و خواستار همکاری دیگر دست اندرکاران با این حرکت بزرگ فرهنگی شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha