به گزارش ایرنا، علیاکبر بسطامی روز پنجشنبه در گفت و گویی اظهار داشت: حفره فقر در استان ایلام به حدی است که با بودجههای سنواتی به شکل معمول پر نخواهد شد، لذا نیاز بود که با استفاده از تلفیق بودجه بخشی در کنار لایحه تحت عنوان محرومیت زدایی به بودجه استان اضافه کنیم که این امر با تلاشهای مسوولین در استان و همچنین اعضای کمیسیون تلفیق محقق شد.
وی افزود: در بخش محرومیت زدایی رقمی برای آسیبهای اجتماعی، اعتیاد، طلاق، کودکان کار و حاشیه نشینی به بودجه استان اضافه شده که این مبلغ برای هر شهرستان ۴۶۷ میلیارد تومان خواهد بود.
بسطامی ادامه داد: همچنین در خصوص توزیع این بودجه، مقرر شد نهاد و جایگاهی این بودجه را توزیع کند که بتواند همافزایی داشته باشد و در جریان سفری که رئیس مجلس به استان داشتند، مقرر شد حوزه محرومیت زدایی سپاه پاسداران این کار را انجام دهد.
نماینده مردم ایلام در مجلس به مشکلات مردم در روستاها اشاره کرد و گفت: مشکل فقر آب یکی از چالشهای اصلی در استان است و بسیاری از روستاها هنوز با تانکر آب رسانی میشوند با تلاشی که بنده و همکارانم در کمسیون تلفیق داشتیم توانستیم رقمی در حدود ۲۹۵ میلیارد تومان به لایحه دولت در قالب تامین آب مناطق کم برخوردار اضافه کنیم.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات ایلام بیکاری بوده و بسیاری از جوانان محروم ما در استان از این موضوع رنج میبرند که در بند الف تبصره ۱۸ بودجه محرومیت زدایی در استان، تسهیلاتی را با نرخ یک الی چهار درصد برای جوانان بیکار پیش بینی کردهایم که این تسهیلات به طور کلی اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است.
بسطامی در ادامه بیان کرد: مشکل دیگر استان راهها بود و در بودجه پیشبینی شده توسط دولت بودجه اختصاص داده به این موضوع بسیار محدود بود و در بودجه محرومیت زدایی برای مشکلات مربوط به راه در روستاها، سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مقرر شده بود که طی تلاش و رایزنیهایی که با راهداری کشور انجام شد در برنامه پنج ساله پیش بینی شده، این رقم طی ۲ مرحله به ۲۴۰ میلیارد تومان افزایش یابد و امسال حدود ۴۰ میلیارد تومان از این اعتبار که برای راههای روستایی پیش بینی شده بود به استان ایلام تخصیص داده شد.
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: بودجه ۱۴۰۰ استان ایلام از نظر کمی و کیفی نسبت به سال قبل از رشد قابل توجهی برخوردار است که جا دارد از استاندار قبلی، فعلی و همچنین سازمان برنامه و بودجه و همهی مسوولانی که تلاش کردند تا این بودجه افزایش پیدا کند، تقدیر کنیم.
وی به نواقص بودجه ریزی برای استان اشاره کرد و گفت: در بحث مناطق نفت خیز، بودجه استانها از سه منبع تامین میشوند، بودجههای سنواتی، بودجههای استانی و نفت که بودجه مناطق نفتخیز و گازخیر استان را از محل نفت پیش بینی کردهاند و ممکن است این بودجه تحقق پیدا نکند، اما شهرستانهایی که بودجه آنها از محل توازن یا استانی است مشکلی نخواهند داشت، لذا از استاندار استان درخواست کردیم که در تخصیص بودجه تعدیل صورت گیرد تا مناطق نفتخیز استان به طریقی بتوانند از محل اعتبارات توازن و استانی هم بهره مند بشوند.
وی در پایان بیان کرد: یکی از اقدامات خوب مجلس که در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال ۹۶ صورت گرفته، اصلاح ساختار بودجه ریزی کشور است که چنانچه این ساختار عادلانه و مناسب با نیاز مردم باشد امید داریم که استان ایلام از شرایط سخت کنونی خارج شده و در مسیر پیشرفت گام بردارد.
نظر شما