یکهزار قطعه ماهی از رودخانه اترک خراسان شمالی زنده‌گیری شد

بجنورد-ایرنا- مدیر حفاظت محیط زیست بجنورد گفت: یکهزار قطعه ماهی که به دلیل کم آبی رودخانه اترک در حال تلف شدن بودند با کمک نیروهای حفاظت محیط زیست و کمیته ماهیگیری استان زنده‌گیری و در رودخانه باباامان رهاسازی شد.

محمد خالقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گونه های این ماهیان را، ماهیان رودخانه ای، کپور و زردپر اعلام کرد و دلیل خشک شدن این رودخانه را ناشی از برداشت بی رویه آب از سوی کشاورزان و کاهش ۴۰ درصدی میانگین آب گیری ناشی از خشکسالی دانست.
وی با بیان اینکه کاهش میزان آب رودخانه اترک به عنوان بزرگترین رودخانه  خراسان شمالی باعث افت اکسیژن و تلف شدن شمار قابل توجهی ماهی در این رودخانه شد اضافه کرد : برای نجات ماهیان و سایر زیستمندان، باید  حقابه آن از سوی شرکت آب منطقه ای استان داده شود.
مدیر حفاظت محیط زیست بجنورد گفت: کشاورزان روستاهای نجف آباد و حصارگرمخان برداشت زیادی از رودخانه اترک دارند و این مصارف زیاد سبب شده تا بستر این رود در محدوده روستای اخلی دنگل خالی از آب و خشک باشد.
وی با بیان این که شرکت آب منطقه ای استان حقابه  رودخانه را نداد گفت: انتظار می رود حقابه زیست محیطی رودخانه داده شود تا آب در بستر رودخانه جاری شود.
مدیر حفاظت محیط زیست بجنورد افزود: وجود آب در بستر رودخانه اترک در محدوده اخلی دنگل در حد آب گودال ها است و این کاهش آب ، زیست آبزیان و سایر زیستمندان در معرض خطر قرار گرفته است.
تایید کاهش حقابه زیست محیطی 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی هم در این باره گفت: سال جاری میزان بارندگی ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده از طرفی دمای هوا هم افزایش قابل ملاحظه ای داشته است این موضوع سبب شده تا برداشت آب برای مصرف کشاورزی افزایش یابد.
وحید واسطه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره حقابه زیست محیطی رودخانه اترک اظهار داشت: در سال های خشکسالی، کاهش حقابه ها در همه بخش ها از جمله زیست محیطی اعمال می شود. 

وی تصریح کرد: برابر قانون نیاز حقابه زیست محیطی تالاب ها و رودخانه ها باید توسط حفاظت محیط زیست تعیین و برای اجرا به وزارت نیرو ابلاغ شود.

رودخانه اترک از دامنه‌های جنوبی ارتفاعات هزارمسجد در حدفاصل شهرستان‌های قوچان و چناران سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از محدوده شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی و بخش‌های میانی شهرستان‌های فاروج، شیروان، بجنورد و مانه و سملقان در خراسان شمالی به شرق استان گلستان وارد شده و در نهایت به تالاب‌های حاشیه دریای خزر (تالاب آلاگل) می‌ریزد.

روخانه اترک، پنجمین رود طولانی کشور است و حدود ۲۱۱ کیلومتر از مسیر ۵۳۵ کیلومتری این رودخانه در استان خراسان شمالی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha