به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از خبرگزاری فرانسه، بلندترین قلعه شنی جهان با نزدیک به ۵ هزار تُن وزن و بیش از ۲۰ متر ارتفاع در شهر کوچک و ساحلی بلوکهوس دانمارک ساخته شد. این قلعه شنی که شبیه به یک هرم طراحی شده ۲۱.۱۶ متر ارتفاع دارد، یعنی ۳ متر بیشتر از قلعهای که در سال ۲۰۱۹ در آلمان ساخته و با ۱۷.۶۶ متر ارتفاع در کتاب رکوردهای گینس به عنوان بلندترین قلعه شنی جهان ثبت شده بود.
ویلفرد استایخر (Wilfred Stijger) طراح هلندی که به کمک ۳۰ نفر از ماهرترین سازندگان مجسمههای شنی در جهان این سازه را ساخته میگوید میخواسته به واسطه این قلعه قدرت و سلطه ویروس کرونا بر جهان را به نمایش بگذارد. بر روی این هرم شنی، الگویی از یک ویروس کنده کاری شده که تاج به سر دارد. در توضیح این نکته باید گفت معادل انگلیسی کرونا (Corona) به معنی تاج است و ریشه نامگذاری ویروس کرونا به شباهت شاخکهای تاج مانند این ویروس تنفسی برمیگردد.
استایخر در توضیح فلسفه کار خود میگوید: کرونا (این روزها) بر زندگی ما حکمرانی میکند؛ به ما میگوید چه کنیم و چه نکنیم. از اقوام و آشنایان دوری کنیم، کارهایی که قبلا میکردیم را کنار بگذاریم و در خانه بمانیم.
تیمی از ۱۲ مجسمه ساز و ۸ تکنیسین به مدت سه هفته و نیم روزی ۸ ساعت روی این قلعه کار کردند. در ساخت این سازه شنی از ۱۱ هزار تن شن در ترکیب با آب استفاده شد و از هیچ افزودنی یا سازه نگهدارنده داخلی خبری نیست. فقط برای منسجم شدن این قلعه تقریبا ۱۰ درصد آن با خاک رس ساخته و پس از تکمیل یک لایه چسب روی آن زده شد تا بتواند دربرابر سرما و باد فصلهای پاییز و زمستان مقاومت کند. پیشبینی میشود این قلعه تا ماه فوریه و مارس سال آینده میلادی (بهمن ۱۴۰۰- فروردین ۱۴۰۱) سرپا بماند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر ۱۸۵ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده و از این میان ۴ میلیون نفر را به کام مرگ کشانده است.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.
نظر شما