به گزارش ایرنا، محمد تقی منوچهری روز یکشنبه در نشست با اعضای انجمن خرمای استان بوشهر افزود: این تسهیلات از محل ماده ۵۲ صندوق توسعه ملی برای اصلاح و احیای باغهای نخیلات و مرکبات ابلاغ شده است.
وی بیان کرد: براین اساس از این پس علاوه بر تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری از محل اعتبارات سال ۹۹؛ تسهیلات احیا و اصلاح نخیلات و مرکبات با سود یک رقمی در اختیار نخلداران این استان قرار میگیرد.
منوچهری اضافه کرد: این شروع خوبی است و امیدواریم با توجه به ردیف ایجاد شده در سازمان مدیریت و برنامهریزی و پیگیری وزارت جهاد کشاورزی این ردیف اعتباری ادامه دار باشد.
وی اظهار کرد: انتظار میرود مبلغ این تسهیلات بزودی ابلاغ و مشخص شود و ساز و کار لازم فراهم و به باغداران ابلاغ شود.
بیمه نخیلات در استان بوشهر ۲۳ برابر افزایش یافت
منوچهری با اشاره به اهمیت بیمه نخیلات گفت: در گذشته بیشترین بیمه نخیلات در استان بوشهر یکهزار هکتار اعلام میشد اما با روان سازی و تسهیلات ارائه شده امروز از سطح ۳۴هزار هکتار نخیلات این استان ۲۴هزار هکتار بیمه هستند و این بیانگر اعتماد باغداران به صندوق بیمه است.
وی ادامه داد: در این مدت صندوق بیمه نیز با وجود مشکلات موجود اما به خوبی به تعهدات خود در این بخش عمل کرده است.
منوچهری یادآور شد: عوامل خطرآفرین که دغدغه مسئولان و باغداران بود از جمله آتش سوزی نخیلات مشمول بیمه قرار گرفت و بیمه کردن درخت نخل نیز که سالها آرزو بود امروز با تلاش صورت گرفته محقق شد.
وی تاکید کرد: جلسههای کمیته فنی بیمه باید همچنان برای پیگیری کارها ادامه دار باشد.
طرح نخلستان در ۱۵ هزار هکتار از نخیلات استان بوشهر در دست اجرا است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهرگفت: در کنار میگو و محصولات خارج از فصل، خرما به عنوان یکی از ظرفیتهای این استان به شمار میرود که سهم بالایی در اقتصاد و معیشت کشاورزان و اشتغال منطقه و نقشس مهم در اقتصاد ملی و بین المللی دارد.
وی ادامه داد: در همین ارتباط برای ارتقای کمی و کیفی محصول خرمای استان بوشهر طرح تحول کشاورزی با عنوان طرح نخلستان با مشارکت وزارتخانههای جهاد کشاورزی و نیرو تعریف و در زمان حاضر در سطح ۱۵هزار هکتار از باغ های این استان در حال اجراست.
منوچهری اضافه کرد: منابع مالی پیش بینی شده برای اجرای طرح نخلستان در سال ۹۴، یکهزار و ۶۱۲ میلیارد تومان بود، این درحالی است که با توجه به تورم پیش آمده برای تکمیل این پروژه امروز به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی یادآور شد: مطالعات طرح نخلستان در منطقه آبخش، کلل، سعدآباد و دشت شبانکاره به صورت ۱۰۰ درصد انجام شده و تلاش میشود بخشی مهم از این طرح در بخش سعدآباد تا پایان دولت مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
منوچهری تحریمهای ظالمانه و شرایط خاص و سخت اقتصادی دولت را از جمله عوامل کُند بودن روند اجرای طرح تحول نخلستان در استان عنوان کرد.
وی تاکید کرد: طرح تحول نخلستان تنها منجر به تغییر شیوه آبیاری نخیلات منطقه دشتستان نمیشود بلکه با اجرای این طرح زمینه افزایش مکانیزاسیون، اصلاح زیرساختها و احیای نخیلات و بسیاری موارد دیگر نیز انجام میشود.
منوچهری با اشاره به احداث جاده بین مزارع در قالب طرح نخلستان ادامه داد: امروز به دلیل غرقابی بودن آبیاری نخیلات در استان بوشهر امکان استفاده دستگاهها و ابزارآلات مکانیزاسیون در باغها وجود ندارد و به دلیل ارتفاع نخیلات امکان سمپاشی خوب و مناسب تاج نخل با پهپاد وجود ندارد.
اجرای طرح تحول کشاورزی در اهرم تنگستان ضروری است
وی یادآور شد: در زمان حاضر کار مطالعات تغییر شیوه آبیاری نخیلات اهرم با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار آغاز شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: سد خائیز در آستانه بهره برداری است و انتظار میرود با بهره برداری از این سدشبکه آبیاری سه هزار هکتاری اهرم را طراحی و اجرا کرد.
منوچهری اضافه کرد: باتوجه به کاهش کیفیت و شور شدن آبهای زیرزمینی و کاهش کمی و کیفی آبهای سطحی اجرای طرح تحول در منطقه اهرم از توابع شهرستان تنگستان استان بوشهر ضروری است.
بیش از ۶۵ هزار تن ظرفیت سردخانه ای در هشت سال گذشته در استان بوشهر ایجاد شد
وی برضرورت ساماندهی چاههای غیر مجاز کشاورزی و مجوز دار کردن برخی سردخانههای خرما که بدون مجوز اقدام به فعالیت کرده اند، تاکید کرد.
منوچهری گفت: در هشت سال گذشته بیش از ۶۵ هزارو ۵۰۰ تن ظرفیت سردخانهای در استان بوشهر ایجاد شده است که باید تلاش شود آن بخش از سردخانههایی که مجوز دار نیستند مجوز دار و ساماندهی شوند.
وی یادآور شد: نشان جغرافیایی خرمای کبکاب از آن استان بوشهر است و براین اساس جایگاه خود را به خوبی پیدا کرده و باید به عنوان رقم شاخص استان بر ارتقای کیفیت آن برنامه ریزی کرد.
نظر شما