مریم لطف زاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این استان جزو رتبه های برتر کشوری در تولید انگور بوده و لازم است برای صیانت از جایگاه کشوری این محصول به توصیه هایی در خصوص حفظ کیفیت دقت شود.
وی با بیان اینکه زنجره مو یکی از مهمترین آفات باغات انگور بوده و حشره از طریق تغذیه پوره ها از ریشه و تخم ریزی ماده ها در روی سر شاخه های تازه سبب خشکیدگی، شکتسگی وکاهش محصول در تاکستان ها می شود، اضافه کرد: حشره ماده تخم های خود را به طور مورب در شیار دوکی شکل داخل سرشاخه های نو رسته حاصل از رشد سال جاری قرار داده و روی آن را با ترشحات بدن خود می پوشاند.
کارشناس جهاد کشااورزی ارومیه اظهار کرد: تخم ریزی روی شاخه های نازک یا در قسمت نازک شاخه ها سبب شکنندگی، ضعیف شدن و گاهی خشک شدن آن می شود.
وی بیان کرد: با توجه به ظهور حشره آفت و مشاهده تخم ریزی در سطح باغات انگور شهرستان، جهت کنترل و کاهش خسارت آفت در باغات آلوده، بازدید روزانه باغات، بررسی دقیق سرشاخه ها، هرس سرشاخه های آلوده و سوزاندن آنها در خارج از باغات توصیه می شود.
لطف زاده با اشاره به اینکه لازم است به طور منظم تا پایان مرداد سرشاخه ها بازدید و شاخه های آلوده حذف شوند، گفت: گرمای تابستان و تشعشات خورشیدی هم به باغات و درختان تاک آسیب وارد می کند که نیاز به مبارزه شیمیایی ندارد و لازم است دوره ابیاری به موقع بوده و در ساعات خنک انجام شود و هرسهای لازم به موقع انجام شود.
به گزارش ایرنا براساس گفته های کارشناسان استفاده از زمین های شنی، افزایش دفعات آبیاری، تقویت زمین به وسیله کودهای حیوانی، بیل زدن پای درخت و سوزاندن علفهای هرز باغات و هرس سرشاخههای آلوده به تخمریزی زنجرهها در بهار می تواند در از بین بردن این آفت مؤثر واقع شود.
اذربایجان غربی سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تن تولید انگور از سطح ۲۱ هزار هکتار تاکستان دارد.
نظر شما