به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد مرتضی فتاحی با اشاره به این که این بیماری در سال ۲۰۱۵ برای نخستین بار در گلخانه های اردن و فلسطین مشاهده شد گفت: تاکنون این بیماری ویروسی در داخل کشور مشاهده نشده ولی با توجه به اینکه گلخانه های کشورهای آمریکایی ، اروپایی و حتی ترکیه گرفتار این بیماری ویروسی شدند، باید مراقبت های لازم جهت جلوگیری از شیوع آن در کشور به کار گرفته شود.
وی با بیان این که این بیماری از طریق بذور متفرقه و بدون شناسه قابل سرایت می باشد از آسیب به میوه، برگ و ساقه گوجه فرنگی و بدشکل شدن این میوه به عنوان اثرات مخرب بیماری مذکور یاد کرد.
فتاحی تصریح کرد: گلخانه داران استان می توانند با خرید بذور شناخته شده و دارای شناسه معتبر از مراکز رسمی فروش بذر از آسیب این بیماری به محصولاتشان جلوگیری نمایند.
فتاحی همچنین از گلخانه داران خواست تا در صورت مشاهده علائم مشکوک در محصول گوجه فرنگی به کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی مراجعه نمایند تا عملیات ریشه کنی و مبارزه با این بیماری انجام گیرد.
از ۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی و کشت پسته، انار، زردآلو ، ز عفران و گیاهان دارویی است.
۶۰۶ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۵ هزار تن محصول باغی، ۵۸۵ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن محصولات دامی در مجموع حدود یک میلیون و ۸۹۰ هزار تن محصول حاصل تلاش سالانه ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار یزدی است.
نظر شما